PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Şeker Pancarı
Şeker pancarı kotası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1172097" data-attributes="member: 59451"><p>yaş 22 gözüküyor yanlış değilse, sen doğmadan ben pancar ekiyordum ve kota ilk defa bizim zamanımızda çıktı, hemen herkes ekerdi bizim köylerde, şimdi tek tük kotası olan ekiyor, ben kota işi çıktığı yıllarda bırakmıştım 97 den sonra ekmedim, o yıllarda fazlasıyla üretildiği için kota kondu ama sonra bu iş ithalatçıya yaradı, fabrikalar devam ettirilmedi yenilenmedi kapasite artırılmadı, gelinen noktada bahsedildiği gibi 2003 yılında 280 bin ton şekeri yurtdışına satarken 160 bin ton şeker alır hale gelmek demek kendine yetecek şekeri üretmemek demek o kadar net.</p><p></p><p> Asıl mesele nedir, dünya pazar ekonomisidir, ülkemizdeki 80 milyon insanın tüketimi bir pazardır, bu insanların şeker tüketimine çiftçi diyecek bu ülke benim bu pazar benim ve bu ülkedeki tüketimi ben üreteceğim kazanacağım, ithalatçı kazanmıycak elin çiftçisi kazanmıycak demeli, aynı zamanda ülke sanayiciside bu ülkdeki 80 milyon insanımıza şekeri ben fabrika kuracağım ve benim üretitiğim satılmalı bu pazar bu ülke bizim demeli, ithalatçıya pazarı teslim etmemelidir.</p><p></p><p> İthalatçı sadece 3 e alır getirir 5 e satar, ne kimseye istihdam sağlar nede katma değer üretir, üstelik birde döviz yurtdışına gider, geri kalan çiftçisi sanayicisi işçisi baksın otursun bu ülke benim diye, parayı kazanan kim işsiz kalan kim bu durumda? mesele burada.</p><p></p><p> Bugün kota niye para ile devrediliyor biliyormusun? geçen yıl tonu 40 liraya çıktı bizim burada , çiftçi ekecek 40 liraya kota alması lazım önce, tabi kotayıda bulursa alır bulamazsa ne alacak? netekim alamayanlar çok oldu, demekki üretecek çiftçi ama kotası yok üretemiyor ve kotayada tonuna 40 lira para veriyorsa bu işte bir terslik var, zaten ürettiğini tonu kaç liradan verecek fabrikaya? masraftan sonra ne kalacak ona? eskiden kota yoktu ve üretiyordu çiftçi kazanıyordu.</p><p></p><p> İnsanları böyle fareler yer falan laflarıyla kandırıyorlar üretilmesin çalışılmasın, hoop bir ithalat paralar cebe, kolay para tabiii, enseye vur lokmayı ağzından al taktiği bunlar, koskoca ülkenin terım sektöründekileri üretme para kazanma getirip satacaklar para kazanacak demezlerde yok fareler ıvır yapar fabrikalar zıvır olur uydurulur bişeyler insanlarda buna inanırsa vay halimize.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1172097, member: 59451"] yaş 22 gözüküyor yanlış değilse, sen doğmadan ben pancar ekiyordum ve kota ilk defa bizim zamanımızda çıktı, hemen herkes ekerdi bizim köylerde, şimdi tek tük kotası olan ekiyor, ben kota işi çıktığı yıllarda bırakmıştım 97 den sonra ekmedim, o yıllarda fazlasıyla üretildiği için kota kondu ama sonra bu iş ithalatçıya yaradı, fabrikalar devam ettirilmedi yenilenmedi kapasite artırılmadı, gelinen noktada bahsedildiği gibi 2003 yılında 280 bin ton şekeri yurtdışına satarken 160 bin ton şeker alır hale gelmek demek kendine yetecek şekeri üretmemek demek o kadar net. Asıl mesele nedir, dünya pazar ekonomisidir, ülkemizdeki 80 milyon insanın tüketimi bir pazardır, bu insanların şeker tüketimine çiftçi diyecek bu ülke benim bu pazar benim ve bu ülkedeki tüketimi ben üreteceğim kazanacağım, ithalatçı kazanmıycak elin çiftçisi kazanmıycak demeli, aynı zamanda ülke sanayiciside bu ülkdeki 80 milyon insanımıza şekeri ben fabrika kuracağım ve benim üretitiğim satılmalı bu pazar bu ülke bizim demeli, ithalatçıya pazarı teslim etmemelidir. İthalatçı sadece 3 e alır getirir 5 e satar, ne kimseye istihdam sağlar nede katma değer üretir, üstelik birde döviz yurtdışına gider, geri kalan çiftçisi sanayicisi işçisi baksın otursun bu ülke benim diye, parayı kazanan kim işsiz kalan kim bu durumda? mesele burada. Bugün kota niye para ile devrediliyor biliyormusun? geçen yıl tonu 40 liraya çıktı bizim burada , çiftçi ekecek 40 liraya kota alması lazım önce, tabi kotayıda bulursa alır bulamazsa ne alacak? netekim alamayanlar çok oldu, demekki üretecek çiftçi ama kotası yok üretemiyor ve kotayada tonuna 40 lira para veriyorsa bu işte bir terslik var, zaten ürettiğini tonu kaç liradan verecek fabrikaya? masraftan sonra ne kalacak ona? eskiden kota yoktu ve üretiyordu çiftçi kazanıyordu. İnsanları böyle fareler yer falan laflarıyla kandırıyorlar üretilmesin çalışılmasın, hoop bir ithalat paralar cebe, kolay para tabiii, enseye vur lokmayı ağzından al taktiği bunlar, koskoca ülkenin terım sektöründekileri üretme para kazanma getirip satacaklar para kazanacak demezlerde yok fareler ıvır yapar fabrikalar zıvır olur uydurulur bişeyler insanlarda buna inanırsa vay halimize. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Şeker Pancarı
Şeker pancarı kotası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt