PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Şekerden tatlı stevya hasadı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 860257" data-attributes="member: 41641"><p><strong>30.06.2014 - 02:30 | Son Güncelleme: 30.06.2014-0:16</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong> Milliyet.com.tr »</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Şekerden tatlı stevya hasadı</strong></p><p><strong>Çaykur, stevya adlı çalı türündeki bitkiden sıfır kalorili şeker üretmek için yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilk hasadını gerçekleştirdi. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü bahçesinde, Arjantinden getirilen fidelerle yetiştirilen ilk ürünlerin hasadını yaptı.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>EKONOMİ SERVİSİ</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Hasat sonrası konuşan Sütlüoğlu, Stevya, normal şekere göre 10 - 15 kat daha tatlandırıcı özelliğe sahip. Şeker olmayan, şekerin olumsuz özelliklerini taşımayan, kalorisi, protein değerleri sıfır çıkan bir tatlandırıcı dedi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-7 dereceye kadar dayanıyor</strong></p><p><strong>Bitkinin soğuğa dayanıklı olduğunu tespit ettiklerini anlatan Sütlüoğlu, Doğu Karadeniz bölgesinde, çayın yetiştiği alanlarda rahatça yetişiyor. Eksi 6-7 dereceye kadar dayanabiliyor diye konuştu. Sütlüoğlu, şöyle devam etti:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Geçmişte çayda ve kivide yaptığımız gibi stevyada da öncülük yapmak istiyoruz. Sonuçlar umut verici. Çaya göre üretimi daha kolay yapılıyor. Çok geniş kullanım alanı var ve değeri dünya piyasalarında çok yüksek.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Ek gelir kaynağı</strong></p><p><strong>Stevyanın bölge üreticileri için yeni bir ek gelir kaynağı olabileceğine dikkat çeken Sütlüoğlu, Çaylıklarımız 60-70 yıllık. Verimli ömürlerini doldurdu. Yenilememiz gerekiyor. Çaylıklar 4-5 yılda yenilendiği için bu ara dönemde stevya ile tarlalarımızı değerlendirebiliriz. Vatandaşımız bu dönemde gelir kaybına uğramaz. Deneyerek değerlendirme yapacağız. Çay denemeleri 30 yıl sürdü. Stevyada da aşama aşama erekenleri gerçekleştireceğiz dedi.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 860257, member: 41641"] [b]30.06.2014 - 02:30 | Son Güncelleme: 30.06.2014-0:16 Milliyet.com.tr » Şekerden tatlı stevya hasadı Çaykur, stevya adlı çalı türündeki bitkiden sıfır kalorili şeker üretmek için yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilk hasadını gerçekleştirdi. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü bahçesinde, Arjantinden getirilen fidelerle yetiştirilen ilk ürünlerin hasadını yaptı. EKONOMİ SERVİSİ Hasat sonrası konuşan Sütlüoğlu, Stevya, normal şekere göre 10 - 15 kat daha tatlandırıcı özelliğe sahip. Şeker olmayan, şekerin olumsuz özelliklerini taşımayan, kalorisi, protein değerleri sıfır çıkan bir tatlandırıcı dedi. -7 dereceye kadar dayanıyor Bitkinin soğuğa dayanıklı olduğunu tespit ettiklerini anlatan Sütlüoğlu, Doğu Karadeniz bölgesinde, çayın yetiştiği alanlarda rahatça yetişiyor. Eksi 6-7 dereceye kadar dayanabiliyor diye konuştu. Sütlüoğlu, şöyle devam etti: Geçmişte çayda ve kivide yaptığımız gibi stevyada da öncülük yapmak istiyoruz. Sonuçlar umut verici. Çaya göre üretimi daha kolay yapılıyor. Çok geniş kullanım alanı var ve değeri dünya piyasalarında çok yüksek. Ek gelir kaynağı Stevyanın bölge üreticileri için yeni bir ek gelir kaynağı olabileceğine dikkat çeken Sütlüoğlu, Çaylıklarımız 60-70 yıllık. Verimli ömürlerini doldurdu. Yenilememiz gerekiyor. Çaylıklar 4-5 yılda yenilendiği için bu ara dönemde stevya ile tarlalarımızı değerlendirebiliriz. Vatandaşımız bu dönemde gelir kaybına uğramaz. Deneyerek değerlendirme yapacağız. Çay denemeleri 30 yıl sürdü. Stevyada da aşama aşama erekenleri gerçekleştireceğiz dedi.[/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Şekerden tatlı stevya hasadı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt