PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Şekerpancarının ekonomiye katkısı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Agri_King" data-source="post: 205969" data-attributes="member: 3074"><p><strong>Ynt: Şekerpancarının ekonomiye katkısı</strong></p><p></p><p>Muhtar, sen kafası çalışan adamsın bu diyedeklerimi dikkatli oku;</p><p></p><p>1- Başlık yanıltıcı. Nedeni ise şeker pancarının ekonomiye katkısından çok götürdüğü önemlidir.</p><p> 1 kg şeker için harcanan değer, üretimde pancar kullanılırsa 6 birim ise, şeker kamışı kullanıldığında 1 birim olur. Yani şeker pancarından şeker üretmek şeker kamışından şeker üretmeye oranla tam 6 kat pahalıdır.</p><p></p><p>2- İnsanları eğitmeden-aydınlatmadan körleme bunu üret, bunu şu fiyata alacam deyip, canım özlleştirmek istedi bunu senin tanımadığın bir ülkeden bir ortağıma verdim, o da bana o ülkeden atıyorum baraj verdi diyecek halleri yok ya sana, liberal ekonomi deyip özelleştiriyoruz diye, arsa fiyatının altında birilerine 'verilmesi' doğal olarak can sıkıcı bir durumdur.</p><p></p><p>3- Eskiden yandaş oylara iş deposu olarak görülen KİT, BİT adı altında döndürülen bu dümenler artık yasası da olduğu için hep bilmediğin tanımadığın firma ya da insanlara deli bedavası satılmaktadır. Dönem dönem alanların sadece tipleri değişmekteyse de senin vatandaş olarak hakkın olan bu değerler hep duymadığın bilmediğin insanlar tarafından paylaşılmaktadır.</p><p></p><p></p><p>4- Artan üretim alanları ve gelişen tarım teknolojileri yakın zamanda şeker pancarını bütünüyle tarihe gömecektir. Çok daha ucuz şeker kaynakları başta kamış olmak üzere piyasadaki yerini alacaktır.</p><p></p><p>İşte bu nedenlerledir ki yakın zamanda sen pancar üretip 'iyi para' kazanamayacaksındır.</p><p></p><p>Dediğim gibi bu özelleştirme dalaveresi başka, şeker pancarı konusu başka birşeydir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agri_King, post: 205969, member: 3074"] [b]Ynt: Şekerpancarının ekonomiye katkısı[/b] Muhtar, sen kafası çalışan adamsın bu diyedeklerimi dikkatli oku; 1- Başlık yanıltıcı. Nedeni ise şeker pancarının ekonomiye katkısından çok götürdüğü önemlidir. 1 kg şeker için harcanan değer, üretimde pancar kullanılırsa 6 birim ise, şeker kamışı kullanıldığında 1 birim olur. Yani şeker pancarından şeker üretmek şeker kamışından şeker üretmeye oranla tam 6 kat pahalıdır. 2- İnsanları eğitmeden-aydınlatmadan körleme bunu üret, bunu şu fiyata alacam deyip, canım özlleştirmek istedi bunu senin tanımadığın bir ülkeden bir ortağıma verdim, o da bana o ülkeden atıyorum baraj verdi diyecek halleri yok ya sana, liberal ekonomi deyip özelleştiriyoruz diye, arsa fiyatının altında birilerine 'verilmesi' doğal olarak can sıkıcı bir durumdur. 3- Eskiden yandaş oylara iş deposu olarak görülen KİT, BİT adı altında döndürülen bu dümenler artık yasası da olduğu için hep bilmediğin tanımadığın firma ya da insanlara deli bedavası satılmaktadır. Dönem dönem alanların sadece tipleri değişmekteyse de senin vatandaş olarak hakkın olan bu değerler hep duymadığın bilmediğin insanlar tarafından paylaşılmaktadır. 4- Artan üretim alanları ve gelişen tarım teknolojileri yakın zamanda şeker pancarını bütünüyle tarihe gömecektir. Çok daha ucuz şeker kaynakları başta kamış olmak üzere piyasadaki yerini alacaktır. İşte bu nedenlerledir ki yakın zamanda sen pancar üretip 'iyi para' kazanamayacaksındır. Dediğim gibi bu özelleştirme dalaveresi başka, şeker pancarı konusu başka birşeydir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Şekerpancarının ekonomiye katkısı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt