PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Başak
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Selamun Aleykum BAŞAK ile balya işi yapan var mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1318429" data-attributes="member: 86165"><p>Başaklardaki radyatör ve pervane nasıl bilmiyorum ama 8073 steyr ile radyatörü büyütüp plastik pervane takıp Adanadan başlar , sonra Manisa, Balıkesir, Trakya ve Eskişehir hasadına giderdik sırasıyla. 90larda 3 ay sürerdi böyle hasat. Sezonda Saimm balya makinesi ile 90-100 bin balya bağladığımızı bilirim. Aynı traktörle 300 dekar yer işlerdik yazları da balya işine koşardık. Bu tempo ile 7-8 yılda bir yeni motor istiyor tabi ancak 45+ derece sıcakta Adanada hararet yükseldi 5dk bi rolantide çalışsın dediğimizi bilmem. Yakıtı 70 beygir muadillerine göre %25-30 daha az olmasına rağmen 70-66 dahil bir çok aynı güç traktörden fazla iş yapardık. 80lik diğer markaların yarısı kadar mazot yakar onlara yakın iş yapardık. </p><p></p><p>Başakları bilmiyorum 2014ten sonra sanırım biraz daha rayına oturttular ama Steyr efsane bir traktördü. Tek sıkıntısı şansıman uğultusu. Başaklarda da bir kaç işlemle hararet problemi ortadan kaldırılabilir iş bilen bi usta çözer. Ancak yeni tarz balya makineleri çok seri biraz beygirli bir traktör istiyor. Günde 2500-3000 balya bağlıycam piyasada çok iş yapmam lazım gibi bir aceleniz rekabetiniz yoksa tabiki gerek yok 2075 ile 1500-2000 balya her türlü bağlanır diye düşünüyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1318429, member: 86165"] Başaklardaki radyatör ve pervane nasıl bilmiyorum ama 8073 steyr ile radyatörü büyütüp plastik pervane takıp Adanadan başlar , sonra Manisa, Balıkesir, Trakya ve Eskişehir hasadına giderdik sırasıyla. 90larda 3 ay sürerdi böyle hasat. Sezonda Saimm balya makinesi ile 90-100 bin balya bağladığımızı bilirim. Aynı traktörle 300 dekar yer işlerdik yazları da balya işine koşardık. Bu tempo ile 7-8 yılda bir yeni motor istiyor tabi ancak 45+ derece sıcakta Adanada hararet yükseldi 5dk bi rolantide çalışsın dediğimizi bilmem. Yakıtı 70 beygir muadillerine göre %25-30 daha az olmasına rağmen 70-66 dahil bir çok aynı güç traktörden fazla iş yapardık. 80lik diğer markaların yarısı kadar mazot yakar onlara yakın iş yapardık. Başakları bilmiyorum 2014ten sonra sanırım biraz daha rayına oturttular ama Steyr efsane bir traktördü. Tek sıkıntısı şansıman uğultusu. Başaklarda da bir kaç işlemle hararet problemi ortadan kaldırılabilir iş bilen bi usta çözer. Ancak yeni tarz balya makineleri çok seri biraz beygirli bir traktör istiyor. Günde 2500-3000 balya bağlıycam piyasada çok iş yapmam lazım gibi bir aceleniz rekabetiniz yoksa tabiki gerek yok 2075 ile 1500-2000 balya her türlü bağlanır diye düşünüyorum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Başak
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Selamun Aleykum BAŞAK ile balya işi yapan var mı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt