PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Sertifikalı Tohum Dayatması! - F. Çelik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="metemet" data-source="post: 1097792" data-attributes="member: 71124"><p>Bu isin daha iyi çözümü bilgi paylaşımı ve eğitim ben bu sene 3 ton adi fig ektim kendi köylüm den aldım 1,75 tl kilo fiyatı paketlenmiş tohum 2,5 tl yani 2250 tl cebime girdi zaten benim yapmam gereken köylüden aldığım tohumu eleyip temizlemek tohum satan firmaların risk olayı ekip diken çiftciye göre çok azdır kuraklık falan riski yoktur çiftci kazanmış yada kazanmamış hikaye </p><p> Bir örnek vereyim ben susam tohumu almak istiyorsam gümülü ilk devirdiğimde altına bez sererim ve ilk dökülen temiz iri taneli tohumluk susamları elde etmiş olurum ve ayrı bir yere koyar bir hafta kadar havalandırırım işte size sertifikalı tohum peki diyeçeksinizki hastalık işi tahum üreticileri tane tane tahlil mi ediyorlar tohumlukları iş tarlanızı zamanında sürme toprağı havalandırma tarla kenarını temizleme tarlayı nadasa bırakmak vb gibi işler </p><p> Sera işi ile de uğraşıyorum bilmem damlama ile suladığında çapaya gerek yok bizimde hazır tarafımız çapa yap bakalım ne olacak? eskiler iki çapa bir sulamaya bedeldir derler</p><p>yani bilgi paylaşımı ve eğitim en önemlisi bu bence çiftçi cahil olsun çalışsın diğerleri para kazansın ilaç firması gübre firması vb gibi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="metemet, post: 1097792, member: 71124"] Bu isin daha iyi çözümü bilgi paylaşımı ve eğitim ben bu sene 3 ton adi fig ektim kendi köylüm den aldım 1,75 tl kilo fiyatı paketlenmiş tohum 2,5 tl yani 2250 tl cebime girdi zaten benim yapmam gereken köylüden aldığım tohumu eleyip temizlemek tohum satan firmaların risk olayı ekip diken çiftciye göre çok azdır kuraklık falan riski yoktur çiftci kazanmış yada kazanmamış hikaye Bir örnek vereyim ben susam tohumu almak istiyorsam gümülü ilk devirdiğimde altına bez sererim ve ilk dökülen temiz iri taneli tohumluk susamları elde etmiş olurum ve ayrı bir yere koyar bir hafta kadar havalandırırım işte size sertifikalı tohum peki diyeçeksinizki hastalık işi tahum üreticileri tane tane tahlil mi ediyorlar tohumlukları iş tarlanızı zamanında sürme toprağı havalandırma tarla kenarını temizleme tarlayı nadasa bırakmak vb gibi işler Sera işi ile de uğraşıyorum bilmem damlama ile suladığında çapaya gerek yok bizimde hazır tarafımız çapa yap bakalım ne olacak? eskiler iki çapa bir sulamaya bedeldir derler yani bilgi paylaşımı ve eğitim en önemlisi bu bence çiftçi cahil olsun çalışsın diğerleri para kazansın ilaç firması gübre firması vb gibi [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Sertifikalı Tohum Dayatması! - F. Çelik
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt