PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
SEYHAN KİMYA Bitki Besleme Tarifleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="doganbey1" data-source="post: 1193441" data-attributes="member: 919"><p>Siz olayi neresinden anlıyorsunuz acaba? Bu konu bilgilendirme amaçlıydi. Sayenizde tartismaya cevrildi ama olsun devam. </p><p></p><p>Soruyorum size eger uygulama yapilmayip da gelişim eskisi gibi olsaydi kac kg verim alinacakti? Ben size söyleyeyim o bölgede sezonda alinan aycicek verimleri dekarda 50 kg ile 150 kg arasindaydi. Yan tarladaki ayciceginde 110 kg verim alirken bizim 190 kilo almamız abartılır. </p><p></p><p>Gelelim ne artırdığına.</p><p>Humikcan Türkiye genelinde yaklaşık;</p><p></p><p>48 bin dekar bugday arpa arazisinde kullanildi. Verim artışı 170 kg/dekar'a kadar çıktı.</p><p></p><p>36 37 bin dekar ayçiçek arazisinde kullanıldı. Verim artışı 106 kg/dekar'a kadar çıktı. </p><p></p><p>25 30 bin dekar mısır arazisinde kullanildi. Verim artışı danelikte 500 kg/dekar'a, slajlik misirda 1700 kg/dekar' a kadar cikti. </p><p></p><p>20 kusur bin dekar celtik arazisinde kullanildi. Verim artisi 80 kg/dekar'a kadar cikti.</p><p></p><p>15 16 bin dekar pancar tarlasinda kullanildi. 3.5 ton/dekar'a kadar cikti. </p><p></p><p>Isterseniz daha da yazabilirim. </p><p></p><p>2 sene içinde yaklasik 200.000 dekar alanda humikcan kullanildi.</p><p> Ekim oncesi uygulamalarda kensi maliyetinin 3 kati kadar para kazandirdi ciftciye. </p><p> Yaprak uygulamalarinda kendi maliyetinin 15-25 kati arasinda para kazandirdi ciftciye. </p><p></p><p>Benim bahsettigim kola orneginide yanlis anlamissiniz. Coco cola nin bir stratejisi var. Adamlarin ticari sırrı var. Ve bunu kimseyle paylaşmıyorlar. Bende paylaşmıyorum bu benim en doğal hakkim. </p><p></p><p>O yüzden lütfen saygi duyun. </p><p></p><p>Gelelim inteksisit ve fungusit olayina. Beyfendi bunu ben degil ciftcilerim soyluyor. Adam kullanmis bir haftada bu farki elde etmis. Bitki kendini yenilemiş. Bem inteksisit etkisi var demiyorum. Sadece boceklerden olusan bitki zararini kapatmis diyorum. Fungusit olayinda ise bitki kendini ne kadar saglama alirsa hastaliklara karsi direnci o kadar artar. Bunu sizin de bilmeniz gerekiyor. </p><p></p><p>Sizin bu sekilde bir tavir takinmaniza anlam veremedim. Uzuldum sadece.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doganbey1, post: 1193441, member: 919"] Siz olayi neresinden anlıyorsunuz acaba? Bu konu bilgilendirme amaçlıydi. Sayenizde tartismaya cevrildi ama olsun devam. Soruyorum size eger uygulama yapilmayip da gelişim eskisi gibi olsaydi kac kg verim alinacakti? Ben size söyleyeyim o bölgede sezonda alinan aycicek verimleri dekarda 50 kg ile 150 kg arasindaydi. Yan tarladaki ayciceginde 110 kg verim alirken bizim 190 kilo almamız abartılır. Gelelim ne artırdığına. Humikcan Türkiye genelinde yaklaşık; 48 bin dekar bugday arpa arazisinde kullanildi. Verim artışı 170 kg/dekar'a kadar çıktı. 36 37 bin dekar ayçiçek arazisinde kullanıldı. Verim artışı 106 kg/dekar'a kadar çıktı. 25 30 bin dekar mısır arazisinde kullanildi. Verim artışı danelikte 500 kg/dekar'a, slajlik misirda 1700 kg/dekar' a kadar cikti. 20 kusur bin dekar celtik arazisinde kullanildi. Verim artisi 80 kg/dekar'a kadar cikti. 15 16 bin dekar pancar tarlasinda kullanildi. 3.5 ton/dekar'a kadar cikti. Isterseniz daha da yazabilirim. 2 sene içinde yaklasik 200.000 dekar alanda humikcan kullanildi. Ekim oncesi uygulamalarda kensi maliyetinin 3 kati kadar para kazandirdi ciftciye. Yaprak uygulamalarinda kendi maliyetinin 15-25 kati arasinda para kazandirdi ciftciye. Benim bahsettigim kola orneginide yanlis anlamissiniz. Coco cola nin bir stratejisi var. Adamlarin ticari sırrı var. Ve bunu kimseyle paylaşmıyorlar. Bende paylaşmıyorum bu benim en doğal hakkim. O yüzden lütfen saygi duyun. Gelelim inteksisit ve fungusit olayina. Beyfendi bunu ben degil ciftcilerim soyluyor. Adam kullanmis bir haftada bu farki elde etmis. Bitki kendini yenilemiş. Bem inteksisit etkisi var demiyorum. Sadece boceklerden olusan bitki zararini kapatmis diyorum. Fungusit olayinda ise bitki kendini ne kadar saglama alirsa hastaliklara karsi direnci o kadar artar. Bunu sizin de bilmeniz gerekiyor. Sizin bu sekilde bir tavir takinmaniza anlam veremedim. Uzuldum sadece. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
SEYHAN KİMYA Bitki Besleme Tarifleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt