PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
sığır eti üretiminde kaç evre var?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 991499" data-attributes="member: 57589"><p>etçi ırklardan sığır eti üretiminde kaç çeşit işletme olmalı? bunlar hangi konuda uzmanlaşmış/tecrübeli olmalı?</p><p></p><p>hayvancılığı gelişmiş ülkelerinde (avrupa, amerika, avustralya) bu konuda kısaca üç evreden bahsedilir:</p><p></p><p>1-inek buzağı çiftlikleri/inek çiftlikleri: bu çiftlikler saf ırk ya da melez inek sürülerini yetiştirir. başlıca işleri buzağı üretmektir, bu sürülerde inekler buzağılarını 6-7 ay emzirir. gelirleri buzağı satışlarından olur.</p><p>satışta buzağılar 160-230 kg arasında olurlar.</p><p> </p><p>2-besilik dana işletmeleri/dana çiftlikleri: bu işletmeler inek-buzağı çiftliklerinden aldıkları buzağıları hem büyütürler, hem de besiye hazırlarlar; aşıları yapılır, boynuz kesimi/köreltmesi,istenirse kısırlaştırma vs.</p><p>bu işletmeler besilik danalarını 300-350 kg ağırlıkta besici işletmelerine, kısaca besicilere satarlar. gelirleri besilik dana satışından olur.</p><p></p><p>3-besiciler, besi işletmeleri/besi çiftlikleri; 300-350 kg canlı ağırlıktan alınan besilik danalar, ya kısa süreli bir besi ile besili danalar 470-570 kg ağırlıkta kesime gönderilir; ya da uzun süreli bir besi ile besili danalar 600-700 kg canlı ağırlıklarda kesime gönderilir. besicilerin satışları kasaplık dana satışı ile olur. </p><p></p><p>ülkemizde bu tür bir yapılanma var mıdır. yoksa, buna engel nedir?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 991499, member: 57589"] etçi ırklardan sığır eti üretiminde kaç çeşit işletme olmalı? bunlar hangi konuda uzmanlaşmış/tecrübeli olmalı? hayvancılığı gelişmiş ülkelerinde (avrupa, amerika, avustralya) bu konuda kısaca üç evreden bahsedilir: 1-inek buzağı çiftlikleri/inek çiftlikleri: bu çiftlikler saf ırk ya da melez inek sürülerini yetiştirir. başlıca işleri buzağı üretmektir, bu sürülerde inekler buzağılarını 6-7 ay emzirir. gelirleri buzağı satışlarından olur. satışta buzağılar 160-230 kg arasında olurlar. 2-besilik dana işletmeleri/dana çiftlikleri: bu işletmeler inek-buzağı çiftliklerinden aldıkları buzağıları hem büyütürler, hem de besiye hazırlarlar; aşıları yapılır, boynuz kesimi/köreltmesi,istenirse kısırlaştırma vs. bu işletmeler besilik danalarını 300-350 kg ağırlıkta besici işletmelerine, kısaca besicilere satarlar. gelirleri besilik dana satışından olur. 3-besiciler, besi işletmeleri/besi çiftlikleri; 300-350 kg canlı ağırlıktan alınan besilik danalar, ya kısa süreli bir besi ile besili danalar 470-570 kg ağırlıkta kesime gönderilir; ya da uzun süreli bir besi ile besili danalar 600-700 kg canlı ağırlıklarda kesime gönderilir. besicilerin satışları kasaplık dana satışı ile olur. ülkemizde bu tür bir yapılanma var mıdır. yoksa, buna engel nedir? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
sığır eti üretiminde kaç evre var?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt