PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Sığır Irkları (Mart 2014)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 830250" data-attributes="member: 48547"><p><strong>Ynt: Sığır Irkları (Mart 2014)</strong></p><p></p><p>Ülkemizde sütçü ırk olarak simental ve montofon kullanımı et yönünden olumlu etkiler yaratacaktır. Bu ırkların holsteini aratmayacağını düşünüyorum. </p><p></p><p>Köylerimizde ise başta angus olmak üzere şarole ve limuzin yine et açığına büyük katkı sağlayacaktır. Suni tohumlamada simental, montofon ve holstein seçmek yerine angusu seçmek köy için çok daha doğru bir seçim olacaktır. Meradan yüksek oranda faydalanma, bununla beraber yem maliyetlerini düşürme, hızlı kilo artışı ve genetiğinin yerli ırklara nazaran daha fazla et tutmaya olanak vermesi bakımından oldukça avantajlı. Tabi ben yerli ırklara seçici üretim ile ıslah çalışması yapardım. Daha uzun sürecek fakat daha sağlam temellere oturacak bu yöntemi seçerdim. </p><p></p><p>Ayrıca ırk oluşturmak sanıldığı kadar zor bir şey değil. Ülkemiz bunu kolaylıkla başarabilir. Hem sütçü, hem etçi, hem de kombine bir ırk oluşturabilir. Özellikle angus tarzı ırklar oluşturarak et sorunu tamamen ortadan kaldırabiliriz. Boz ırk sığırımız mera kullanımında çok iyi, sadece et tutma özelliğini artırmamız gerekli. </p><p></p><p>Tabi bunlar şahsi görüşlerim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 830250, member: 48547"] [b]Ynt: Sığır Irkları (Mart 2014)[/b] Ülkemizde sütçü ırk olarak simental ve montofon kullanımı et yönünden olumlu etkiler yaratacaktır. Bu ırkların holsteini aratmayacağını düşünüyorum. Köylerimizde ise başta angus olmak üzere şarole ve limuzin yine et açığına büyük katkı sağlayacaktır. Suni tohumlamada simental, montofon ve holstein seçmek yerine angusu seçmek köy için çok daha doğru bir seçim olacaktır. Meradan yüksek oranda faydalanma, bununla beraber yem maliyetlerini düşürme, hızlı kilo artışı ve genetiğinin yerli ırklara nazaran daha fazla et tutmaya olanak vermesi bakımından oldukça avantajlı. Tabi ben yerli ırklara seçici üretim ile ıslah çalışması yapardım. Daha uzun sürecek fakat daha sağlam temellere oturacak bu yöntemi seçerdim. Ayrıca ırk oluşturmak sanıldığı kadar zor bir şey değil. Ülkemiz bunu kolaylıkla başarabilir. Hem sütçü, hem etçi, hem de kombine bir ırk oluşturabilir. Özellikle angus tarzı ırklar oluşturarak et sorunu tamamen ortadan kaldırabiliriz. Boz ırk sığırımız mera kullanımında çok iyi, sadece et tutma özelliğini artırmamız gerekli. Tabi bunlar şahsi görüşlerim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Sığır Irkları (Mart 2014)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt