PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Sık Dikim Meyve Sıra Arası Toprak İşleme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1221362" data-attributes="member: 25349"><p>Bademin bu kadar sık dikilen çeşidini ilk duydum.120 cm aralıkta duyargalılar bile traktörün hızına bağlı olarak anlık tepkiyi veremeyebilir.Sıra üstündeki iki metre aralık için traktörün yanında çalışan hidrolik kumandalı omca pulluğu kullanıyorum.Açtığım konulardan bakabilirsiniz.</p><p>Sıra aralarında; iki yandan 2 şer ayağını kestirip sıra aralarına uygun hale getirdiğim ve ayaklarına 20 cm eninde pabuç taktığım kültüvatör kullanıyorum.Hem ot kaçırmıyor hem istediğim derinlikte toprak işliyor.Rotovatör toprağa vurarak işleme yapar ve kesek parçalar.Tav iyi ise toprak işleyebilir ama geçirimsiz taban oluşturur.Diskaro da kesekleri kıyar ve tavlı toprakta toprak işlemesi yapabilir.Goble gibi büyük aletlerin 3.5 metrelik yerde çalışması fidanlara zarar verebilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1221362, member: 25349"] Bademin bu kadar sık dikilen çeşidini ilk duydum.120 cm aralıkta duyargalılar bile traktörün hızına bağlı olarak anlık tepkiyi veremeyebilir.Sıra üstündeki iki metre aralık için traktörün yanında çalışan hidrolik kumandalı omca pulluğu kullanıyorum.Açtığım konulardan bakabilirsiniz. Sıra aralarında; iki yandan 2 şer ayağını kestirip sıra aralarına uygun hale getirdiğim ve ayaklarına 20 cm eninde pabuç taktığım kültüvatör kullanıyorum.Hem ot kaçırmıyor hem istediğim derinlikte toprak işliyor.Rotovatör toprağa vurarak işleme yapar ve kesek parçalar.Tav iyi ise toprak işleyebilir ama geçirimsiz taban oluşturur.Diskaro da kesekleri kıyar ve tavlı toprakta toprak işlemesi yapabilir.Goble gibi büyük aletlerin 3.5 metrelik yerde çalışması fidanlara zarar verebilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Sık Dikim Meyve Sıra Arası Toprak İşleme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt