PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
silaj lık mısıra hangi gübre
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cem.ispir" data-source="post: 848502" data-attributes="member: 51874"><p><strong>Ynt: silaj lık mısıra hangi gübre</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Ben bu pH isi konusunda bu sene bir miktar ugrastim, pH degeri 7.7 civarindaydi, bunu 7.0 yapabilsek iyi olur dusuncesi ile bir kac secenegi denemeye calistim. Oncelikle toz kukurt ' un uygulanmasi cok zor dekara 50-100 kg gibi miktarlari uygulamak gerekiyor, bir sure beklenmesi gerekiyor, toz halde oldugu icin gubre serpme makinasi gibi genel bulunan aletlerle uygulamak mumkun degil, bu is icin yapilmis alet gerekiyor. Sivi kukurt ile daha kisa surede daha cabuk sonuc alinabilecegi soylendiginden bu secenegi denemeye karar verdim, 20lt lik bidon halinde sivi kukurt temin ettim ve 800ml/dk olacak sekilde tarlanin bir kismina uyguladim. Kukurt konusunda karsilastigim ilk sorun temin etmek oldu, kolay sekilde bulunamiyor ve fiyatlar bence pahali. 20lt bidon fiyati 150 tl. Onerilen mikar olan 1lt/dk uygulayabilmek icin 120 lt kadar yani 900 tl civari tutari olan urunu uygulamam ve temin etmem gerekiyordu, bu sene sadece denemeye karar verdim.</p><p></p><p>pH konusunda okudugum makalelerde pH degerini etkileyen onemli bir faktorun topraktaki kalsiyum mikari oldugunu ogrendim, ve bizdeki yuksek kalsiyum orani ile pH in kalici olarak dusurumesinin mumkun olamayacagina ikna oldum. Diger bir taraftan muhtemelen tarla gibi kullandigim kuyu suyu da kirecli oldugu icin holder icersinde sivi kukurtten artan bol miktarda cokelti kaldi. Muhtemelen uygulamayi dusundugum miktarin da yarisini uygulayabilmis oldum.</p><p></p><p>Sonra ekteki grafik ve benzerlerini buldum:</p><p></p><p></p><p>bu durumda en azindan benim pH degerim civari icin kukurt vs ile ugrasmak yerine gubretas micro veya toz MAP gibi urunler ile gereken fosfor ve mikro elementleri yapraktan takviye edip bir taraftan da kukurt icerikli gubreleri uzun donemli kullanmak daha makul olacak diye dusunuyorum artik.</p><p></p><p>not: kukurt icerikli gubreler genelde SO3 formunda kukurt iceriyorlar, bunlar bir sure sonra SO4 e donuserek ortamdaki sudan O bagliyor, SO3 sadece bir O baglayabiliyor. Toz ve sivi kukurt S formunda oldugu icin 4 O baglayip pH uzerinde daha hizli ve fazla etki yapiyor seklinde bir kimyevi aciklamasi var. Ancak bununla birlikte de bir cok parametre var, ornegin partikul boyutlari buyuk oldugunda S , O lari baglayamiyor. pH da zaten ortamda bulunan serbest H iyonlari aslinda...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cem.ispir, post: 848502, member: 51874"] [b]Ynt: silaj lık mısıra hangi gübre[/b] Ben bu pH isi konusunda bu sene bir miktar ugrastim, pH degeri 7.7 civarindaydi, bunu 7.0 yapabilsek iyi olur dusuncesi ile bir kac secenegi denemeye calistim. Oncelikle toz kukurt ' un uygulanmasi cok zor dekara 50-100 kg gibi miktarlari uygulamak gerekiyor, bir sure beklenmesi gerekiyor, toz halde oldugu icin gubre serpme makinasi gibi genel bulunan aletlerle uygulamak mumkun degil, bu is icin yapilmis alet gerekiyor. Sivi kukurt ile daha kisa surede daha cabuk sonuc alinabilecegi soylendiginden bu secenegi denemeye karar verdim, 20lt lik bidon halinde sivi kukurt temin ettim ve 800ml/dk olacak sekilde tarlanin bir kismina uyguladim. Kukurt konusunda karsilastigim ilk sorun temin etmek oldu, kolay sekilde bulunamiyor ve fiyatlar bence pahali. 20lt bidon fiyati 150 tl. Onerilen mikar olan 1lt/dk uygulayabilmek icin 120 lt kadar yani 900 tl civari tutari olan urunu uygulamam ve temin etmem gerekiyordu, bu sene sadece denemeye karar verdim. pH konusunda okudugum makalelerde pH degerini etkileyen onemli bir faktorun topraktaki kalsiyum mikari oldugunu ogrendim, ve bizdeki yuksek kalsiyum orani ile pH in kalici olarak dusurumesinin mumkun olamayacagina ikna oldum. Diger bir taraftan muhtemelen tarla gibi kullandigim kuyu suyu da kirecli oldugu icin holder icersinde sivi kukurtten artan bol miktarda cokelti kaldi. Muhtemelen uygulamayi dusundugum miktarin da yarisini uygulayabilmis oldum. Sonra ekteki grafik ve benzerlerini buldum: bu durumda en azindan benim pH degerim civari icin kukurt vs ile ugrasmak yerine gubretas micro veya toz MAP gibi urunler ile gereken fosfor ve mikro elementleri yapraktan takviye edip bir taraftan da kukurt icerikli gubreleri uzun donemli kullanmak daha makul olacak diye dusunuyorum artik. not: kukurt icerikli gubreler genelde SO3 formunda kukurt iceriyorlar, bunlar bir sure sonra SO4 e donuserek ortamdaki sudan O bagliyor, SO3 sadece bir O baglayabiliyor. Toz ve sivi kukurt S formunda oldugu icin 4 O baglayip pH uzerinde daha hizli ve fazla etki yapiyor seklinde bir kimyevi aciklamasi var. Ancak bununla birlikte de bir cok parametre var, ornegin partikul boyutlari buyuk oldugunda S , O lari baglayamiyor. pH da zaten ortamda bulunan serbest H iyonlari aslinda... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
silaj lık mısıra hangi gübre
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt