PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Silajlık mısır çeşitleri - İç Anadolu 1. ürün
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="diomedes" data-source="post: 234134" data-attributes="member: 41"><p><strong>Ynt: Silajlık mısır çeşitleri - İç Anadolu 1. ürün</strong></p><p></p><p>Geçen yıl aynı arazide 5 çeşit mısır ektim ve hepsini denedim. Öncelikle belirteyim, yaptığım denemeler Marmara bölgesi için ve bugday arkası 2. ekimlerdi, yaklaşık olarak temmuzun ilk haftası içinde ekildiler. Ekilen çeşitlerin tamamı da 1. ürün olarak ekilen mısırlardandı. Syngenta nın Dragması, Polen ' in Bolson ' u, Limagrain ' in Truva ' sı, Tat ' ın Homeris ve May ' ın 92-92 si. Dragma nın çok bir kerametini göremedik. Polen in bolsonu güzel gevrek bir mısır ama verim anlamında biraz zayıf. Truva da verim anlamında diğerlerinden aşağı kalır yanı yok ama çok gevrek bir mısır, geçe kalındığında rüzgarlarahiç dayanamıyor ve hemen yıkılıyor. Tatın rusticası verim anlamında da güzeldi ve nispeten rüzgara ve böcek zararlarından dolayı olan yıkılmalara dayanıklıydı. 92-92 de yıkılmaya biraz hassas fakat verim anlamında ve gevreklik anlamında güzeldi. Kısaca denediğim çeşitler arasında 92-92 ve Homeris i tavsiye ediyorum. Pioneer tohumlarını pek denemedim. bunun dışında yukarda bahsi geçen C 955 ve Cadız gibi mısırlar çok verimli ve güçlü çeşitler fakat aşırı lifli yapısı hem silaj yaparken hem de hayvanın beğenisi anlamında sıkıntılı. Ayrıca bu yıl tarla gününe gittiğim May firmasının Hido adlımısırını da tavsiye edebilirim. Hido mısırının ayrıca protein değerlerinin de diğer mısırlardan yüksek olduğundan bahsediliyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="diomedes, post: 234134, member: 41"] [b]Ynt: Silajlık mısır çeşitleri - İç Anadolu 1. ürün[/b] Geçen yıl aynı arazide 5 çeşit mısır ektim ve hepsini denedim. Öncelikle belirteyim, yaptığım denemeler Marmara bölgesi için ve bugday arkası 2. ekimlerdi, yaklaşık olarak temmuzun ilk haftası içinde ekildiler. Ekilen çeşitlerin tamamı da 1. ürün olarak ekilen mısırlardandı. Syngenta nın Dragması, Polen ' in Bolson ' u, Limagrain ' in Truva ' sı, Tat ' ın Homeris ve May ' ın 92-92 si. Dragma nın çok bir kerametini göremedik. Polen in bolsonu güzel gevrek bir mısır ama verim anlamında biraz zayıf. Truva da verim anlamında diğerlerinden aşağı kalır yanı yok ama çok gevrek bir mısır, geçe kalındığında rüzgarlarahiç dayanamıyor ve hemen yıkılıyor. Tatın rusticası verim anlamında da güzeldi ve nispeten rüzgara ve böcek zararlarından dolayı olan yıkılmalara dayanıklıydı. 92-92 de yıkılmaya biraz hassas fakat verim anlamında ve gevreklik anlamında güzeldi. Kısaca denediğim çeşitler arasında 92-92 ve Homeris i tavsiye ediyorum. Pioneer tohumlarını pek denemedim. bunun dışında yukarda bahsi geçen C 955 ve Cadız gibi mısırlar çok verimli ve güçlü çeşitler fakat aşırı lifli yapısı hem silaj yaparken hem de hayvanın beğenisi anlamında sıkıntılı. Ayrıca bu yıl tarla gününe gittiğim May firmasının Hido adlımısırını da tavsiye edebilirim. Hido mısırının ayrıca protein değerlerinin de diğer mısırlardan yüksek olduğundan bahsediliyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Silajlık mısır çeşitleri - İç Anadolu 1. ürün
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt