PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
SILAJLIK MISIR MI? DANELIK MISIR MI? YARDIM
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cem.ispir" data-source="post: 988054" data-attributes="member: 51874"><p><strong>Ynt: SILAJLIK MISIR MI? DANELIK MISIR MI? YARDIM</strong></p><p></p><p>Misirda cevrenizdekilerin de ne yaptigi onemli. Dekara 2000 kg abartili bir rakam gibi geldi bana. Dane misir ekerseniz uygun bicer bulabilecek misiniz? gerekiyorsa dane kurutma gibi isleri yapabilecek misiniz? Silaj icin nakliye ne kadar mesafeye, ne sekilde, hangi maliyetle yapilacak ? 45 cm pancar duzenegi ile silaj ekmeyi planliyorsunuz sanirim. Biz ilk basladigimizda misir icin 70X16.5 ekim duzeni hedefleyerek basladik, elimizdeki pancar ekipmanini kullanmayi dusunmedik, 45 sira arasi ile sira uzerini acip belki o sekilde ideal bitki yogunlugunu yakalamak mumkun olur, ancak muhtemelen pancar capasi ile ikinci capaya girmeniz ve kok bogaz doldurma yapmaniz mumkun olmayacaktir. Damla sulama rahatlik olacaktir, ancak capa yapilacagi icin cikis oncesi tava ekim yapabilmek icin yagmurlama ile de sulamaniz gerekebilir. </p><p></p><p>Biz 45cm ekim duzeni elimizde hazir olmasina karsin, bir suru masraf ile 70cm ekim duzeni kurduk. 45 cm ile yeterli verim alinir mi bilmiyorum.</p><p></p><p>Aklima gelen bir kac konuyu yazdim, simdilik son olarak soyleyebilecegim silaji pazarlama konusunu iyi degerlendirmeniz. Ornegin sozlesme yaptiginiz tarafin alimi geciktirip silaji tarlada kurutarak almaya calismasi gibi durumlara da dikkat etmek gerekiyor...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cem.ispir, post: 988054, member: 51874"] [b]Ynt: SILAJLIK MISIR MI? DANELIK MISIR MI? YARDIM[/b] Misirda cevrenizdekilerin de ne yaptigi onemli. Dekara 2000 kg abartili bir rakam gibi geldi bana. Dane misir ekerseniz uygun bicer bulabilecek misiniz? gerekiyorsa dane kurutma gibi isleri yapabilecek misiniz? Silaj icin nakliye ne kadar mesafeye, ne sekilde, hangi maliyetle yapilacak ? 45 cm pancar duzenegi ile silaj ekmeyi planliyorsunuz sanirim. Biz ilk basladigimizda misir icin 70X16.5 ekim duzeni hedefleyerek basladik, elimizdeki pancar ekipmanini kullanmayi dusunmedik, 45 sira arasi ile sira uzerini acip belki o sekilde ideal bitki yogunlugunu yakalamak mumkun olur, ancak muhtemelen pancar capasi ile ikinci capaya girmeniz ve kok bogaz doldurma yapmaniz mumkun olmayacaktir. Damla sulama rahatlik olacaktir, ancak capa yapilacagi icin cikis oncesi tava ekim yapabilmek icin yagmurlama ile de sulamaniz gerekebilir. Biz 45cm ekim duzeni elimizde hazir olmasina karsin, bir suru masraf ile 70cm ekim duzeni kurduk. 45 cm ile yeterli verim alinir mi bilmiyorum. Aklima gelen bir kac konuyu yazdim, simdilik son olarak soyleyebilecegim silaji pazarlama konusunu iyi degerlendirmeniz. Ornegin sozlesme yaptiginiz tarafin alimi geciktirip silaji tarlada kurutarak almaya calismasi gibi durumlara da dikkat etmek gerekiyor... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
SILAJLIK MISIR MI? DANELIK MISIR MI? YARDIM
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt