PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Silajlık mısırın hububat mibzeriyle ekimi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 895628" data-attributes="member: 20560"><p><strong>Ynt: Silajlık mısırın hububat mibzeriyle ekimi</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Tohum sıra arası delikler röntgen filmi gibi şeylerle ayarlanabilir.</p><p>Gübre ise açık olan tohum gözünün yanındaki göz açık bırakılarak tohumunun yanına gübre atılabilir.</p><p>Örneğin 20 mibzerde 5 göz açık ise ayar cizelgesindeki miktarın 20/5 i gübre atılacaktır.</p><p>Gelelim asıl mevzu sıra üzerine... </p><p>Tohum bölümünde bildiğiniz gibi dişler mevcut. Bu dişler iyice temizlenip kuruduktan sonra arası silikon tarzı bir madde ile doldurularak sıra üzerine müdahale edilebilir ve yol gibi biryerde mibzerde yurutulerek duruma göre dişler doldurulabilir vs. diye düşünüyorum. Tohum kirilmamasi içinse dislinin altındaki çukur kısma bir miktar kum koyulur ise araya giren tohum miktari azaltilir ve nisbeten yumuşak yerde sikisacagindan kirilmaz düşüncesindeyim.</p><p>Test için bir alana bu işlemi uygulayan bilirsiniz. Üzerini naylon gibi birşeyle kapatılması sonucu görmek mümkün olabilir.</p><p>Düşünüyorum, düşüncesindeyim kelimelerinden anlaşıldığı uzere yazdıklarımın gübre hariç kısmını denemedim sadece tahmin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 895628, member: 20560"] [b]Ynt: Silajlık mısırın hububat mibzeriyle ekimi[/b] Tohum sıra arası delikler röntgen filmi gibi şeylerle ayarlanabilir. Gübre ise açık olan tohum gözünün yanındaki göz açık bırakılarak tohumunun yanına gübre atılabilir. Örneğin 20 mibzerde 5 göz açık ise ayar cizelgesindeki miktarın 20/5 i gübre atılacaktır. Gelelim asıl mevzu sıra üzerine... Tohum bölümünde bildiğiniz gibi dişler mevcut. Bu dişler iyice temizlenip kuruduktan sonra arası silikon tarzı bir madde ile doldurularak sıra üzerine müdahale edilebilir ve yol gibi biryerde mibzerde yurutulerek duruma göre dişler doldurulabilir vs. diye düşünüyorum. Tohum kirilmamasi içinse dislinin altındaki çukur kısma bir miktar kum koyulur ise araya giren tohum miktari azaltilir ve nisbeten yumuşak yerde sikisacagindan kirilmaz düşüncesindeyim. Test için bir alana bu işlemi uygulayan bilirsiniz. Üzerini naylon gibi birşeyle kapatılması sonucu görmek mümkün olabilir. Düşünüyorum, düşüncesindeyim kelimelerinden anlaşıldığı uzere yazdıklarımın gübre hariç kısmını denemedim sadece tahmin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Silajlık mısırın hububat mibzeriyle ekimi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt