PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Simentale Geçiş
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="doganbey1" data-source="post: 978981" data-attributes="member: 919"><p><strong>Ynt: Simentale Geçiş</strong></p><p></p><p>Bana göre burada iki önemli husus var. </p><p></p><p>1. husus: Zaman</p><p>2. husus: Para</p><p></p><p>Elinde ırk standartlarında ve kaliteli hayvanlar vardır. Bunları değiştirme sebebin bir takım hastalıklar, olumsuzluklardır. Bu hayvanları satabilirsin. Fakat satarkende alacak olan kişiyi kandırmadığın sürece iyi bir fiyata satamazsın. Kul hakkı yersin. Ya da kasaba satarsın ki, kasaplarda ucuza almak için öldürürde öldürür. Mevcut hayvanlarını sattıktan sonra tanesi 2500 ile 3000 Euro ortalama fiyatlarda gezen sütçü simental düve yada inekler alabilirsin. Bunda da önemli olan işi bilen bir komisyoncu ile çalışmak. Ülkemizde ne yazık ki aç gözlü insanlar çoğaldı. Simentallere gereğinden fazla para istiyorlar. Sonuçta altın yumurtlayan inek değil bunlar. Her şeyin bir ederi var ama bununda gözünü çıkarmak çok yanlış, ne olduğu belli olmayan, hangi spermadan çıktığı belli olmayan sadece sarı alaca rengi olan hayvanlara yine 8-10 milyar para vermek akıl karı değil. Hesabı iyi yapmak gerekiyor. </p><p></p><p>10 baş iyi kalitede holstein toplam 4000 kg ortalama ile karkas et verse bu günkü değeri ile ortalama 90 milyar para eder. Bu paraya gidip ithal düve yada ineklerden tane başı 8.5-10.5 milyar olmak üzere yine 9-10 tane alabilirsiniz. Bence iyi bir ekip ile anlaşıp bunlar yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken husus hayvanların orada ne şartlarda yaşadığı ve size geldiğinde aynı şartları ve daha iyisini sunabilmeniz.</p><p></p><p>Derseniz ki ben riske girmek istemiyorum, hayvanlarımdan destek almak istemiyorum, fazla bir masrafı da olmasın, hayvanlarımıda seviyorum o zaman simental aşılama yapın. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus daha var. Holsteine uygun simental spermalar olması. Yoksa zarar görürsünüz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doganbey1, post: 978981, member: 919"] [b]Ynt: Simentale Geçiş[/b] Bana göre burada iki önemli husus var. 1. husus: Zaman 2. husus: Para Elinde ırk standartlarında ve kaliteli hayvanlar vardır. Bunları değiştirme sebebin bir takım hastalıklar, olumsuzluklardır. Bu hayvanları satabilirsin. Fakat satarkende alacak olan kişiyi kandırmadığın sürece iyi bir fiyata satamazsın. Kul hakkı yersin. Ya da kasaba satarsın ki, kasaplarda ucuza almak için öldürürde öldürür. Mevcut hayvanlarını sattıktan sonra tanesi 2500 ile 3000 Euro ortalama fiyatlarda gezen sütçü simental düve yada inekler alabilirsin. Bunda da önemli olan işi bilen bir komisyoncu ile çalışmak. Ülkemizde ne yazık ki aç gözlü insanlar çoğaldı. Simentallere gereğinden fazla para istiyorlar. Sonuçta altın yumurtlayan inek değil bunlar. Her şeyin bir ederi var ama bununda gözünü çıkarmak çok yanlış, ne olduğu belli olmayan, hangi spermadan çıktığı belli olmayan sadece sarı alaca rengi olan hayvanlara yine 8-10 milyar para vermek akıl karı değil. Hesabı iyi yapmak gerekiyor. 10 baş iyi kalitede holstein toplam 4000 kg ortalama ile karkas et verse bu günkü değeri ile ortalama 90 milyar para eder. Bu paraya gidip ithal düve yada ineklerden tane başı 8.5-10.5 milyar olmak üzere yine 9-10 tane alabilirsiniz. Bence iyi bir ekip ile anlaşıp bunlar yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken husus hayvanların orada ne şartlarda yaşadığı ve size geldiğinde aynı şartları ve daha iyisini sunabilmeniz. Derseniz ki ben riske girmek istemiyorum, hayvanlarımdan destek almak istemiyorum, fazla bir masrafı da olmasın, hayvanlarımıda seviyorum o zaman simental aşılama yapın. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus daha var. Holsteine uygun simental spermalar olması. Yoksa zarar görürsünüz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Simentale Geçiş
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt