PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Simentale Geçiş
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="poyraz51" data-source="post: 979392" data-attributes="member: 59743"><p><strong>Ynt: Simentale Geçiş</strong></p><p></p><p>DEHLİZ kardesim sen holllandada süt sığırcılığı için yapılan melezlemeyi anlatmışsın lakin bizler tr nin gariban çişftçilerindeniz zorda olsa erkek danayı besleyip satmazsak işimiz zor elimize senede bir yada 18ayda bir toplu para gecmezse işimiz zor süt anca boğazını kurtarır oda kurtarırsa bize kalacak olan damızlığa kullanılacak dişi dana ve besilik olacak erkek danadır artı yaşlanmış olan ineğimiz memesi kör olan ineğimizde kestirdiğimiz zaman yüksek karkas vermeliki bir yaraya merhem olsun yada yerine gebe düve alabilelim. onun için hem süt hem et ağırlıklı melezleme yapmamız lazım ..benim elimde holstein mevcut ben şu an holsteinlerime simenthal aşı yaptıyorum onlardan doğacak olan melezlerede brownswiss aşılıyacam ama bu işte kaliteli boğa seçimi şart .. saolsun simentalci barış hocam sütçü simental konusun da çok yardımcı oldu ilerki dönemlerde brown swiss konusundada bizlere yardımcı olacaktır hele şu sılaj işlerini bir hallletsin..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="poyraz51, post: 979392, member: 59743"] [b]Ynt: Simentale Geçiş[/b] DEHLİZ kardesim sen holllandada süt sığırcılığı için yapılan melezlemeyi anlatmışsın lakin bizler tr nin gariban çişftçilerindeniz zorda olsa erkek danayı besleyip satmazsak işimiz zor elimize senede bir yada 18ayda bir toplu para gecmezse işimiz zor süt anca boğazını kurtarır oda kurtarırsa bize kalacak olan damızlığa kullanılacak dişi dana ve besilik olacak erkek danadır artı yaşlanmış olan ineğimiz memesi kör olan ineğimizde kestirdiğimiz zaman yüksek karkas vermeliki bir yaraya merhem olsun yada yerine gebe düve alabilelim. onun için hem süt hem et ağırlıklı melezleme yapmamız lazım ..benim elimde holstein mevcut ben şu an holsteinlerime simenthal aşı yaptıyorum onlardan doğacak olan melezlerede brownswiss aşılıyacam ama bu işte kaliteli boğa seçimi şart .. saolsun simentalci barış hocam sütçü simental konusun da çok yardımcı oldu ilerki dönemlerde brown swiss konusundada bizlere yardımcı olacaktır hele şu sılaj işlerini bir hallletsin.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Simentale Geçiş
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt