PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Sıraya Ekim mısır ve ayçiçeği Ekim yönü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 990711" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: Sıraya Ekim mısır ve ayçiçeği Ekim yönü</strong></p><p></p><p>Cevaplar için teşekkür ederim </p><p>Bende şahsi fikrimi belirteyim</p><p>Köyümüzde tarlaların enaz %80 i kuzey Güney yönlü ve sert rüzgarlar da kuzey Güney yönlü genelde</p><p>Fakat geçmiş yıllarda bir tarlamız(16 dekar) dogu batı yönlü oldugu için ona Ektigimiz mısır ayçiçeği ve yerfıstıgı gibi sıraya ekilen ürünler ne hikmetse yüksek verim sağladı</p><p></p><p>Buyıl ise 20+20+8=48 dekar üç parça yan yana tarlamın arasındaki sınırları kaldırdım ve tek tarla oldu geçmişte bu tarlaları mecburen kuzey Güney yönlü ediyorduk ama şimdi dogu batı yönlü Ekim imkanıda ortaya çıktı</p><p>Ve ben buyüzden kararsızım ekim yönünde</p><p>Aklıma fotosentez ve bitkilerin güneşlenme ihtiyacı gelince dogu batı yönünde ekeyim diyorum</p><p>Aklıma rüzgar faydaları ve rüzgar zararları gelincede kuzey güney yönlümü eksem acaba diyorum</p><p>Kararsızlık zor iş miş</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 990711, member: 33118"] [b]Ynt: Sıraya Ekim mısır ve ayçiçeği Ekim yönü[/b] Cevaplar için teşekkür ederim Bende şahsi fikrimi belirteyim Köyümüzde tarlaların enaz %80 i kuzey Güney yönlü ve sert rüzgarlar da kuzey Güney yönlü genelde Fakat geçmiş yıllarda bir tarlamız(16 dekar) dogu batı yönlü oldugu için ona Ektigimiz mısır ayçiçeği ve yerfıstıgı gibi sıraya ekilen ürünler ne hikmetse yüksek verim sağladı Buyıl ise 20+20+8=48 dekar üç parça yan yana tarlamın arasındaki sınırları kaldırdım ve tek tarla oldu geçmişte bu tarlaları mecburen kuzey Güney yönlü ediyorduk ama şimdi dogu batı yönlü Ekim imkanıda ortaya çıktı Ve ben buyüzden kararsızım ekim yönünde Aklıma fotosentez ve bitkilerin güneşlenme ihtiyacı gelince dogu batı yönünde ekeyim diyorum Aklıma rüzgar faydaları ve rüzgar zararları gelincede kuzey güney yönlümü eksem acaba diyorum Kararsızlık zor iş miş [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Sıraya Ekim mısır ve ayçiçeği Ekim yönü
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt