PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
sıvı gübre 8-8-6 labesol kullanım alanları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1436638" data-attributes="member: 77558"><p>Selam Filiz abla. Bu tür sulu gübrelerin hammaddeleri bazı yetkili bayilerde ve internette satılıyor. Bazı firmalar örnek veriyorum %46 azot içerikli üre, %40-45 Potasyum nitrat ve fosforlu gübreleri karıştırarak bu şekilde %1-10 gibi element oranlarıyla sulu gübre çıkarıyor. 1 torba gübreye bakarak fiyatı uygun gibi görünse de ham element başı maliyet 5-10 kat artıyor. Bir başka yaşanmış örnek daha vereyim. 1 ay önce amcamın yoncada demir eksikliği gördük. Amcam ve ben ilçedeki bayilerin alakasız sulu gübre satmaya çalışacağını bildiğimiz için internetten 200 TL'te 25kg Demir sülfat sipariş verdik. 25 dekar civarındaki tarlaya 6kg civarında kullandık. Gübre maliyeti traktörün mazotundan bile ucuza geldi. Yonca hiç olmadığı kadar koyu yeşil hale geldi, 3 sene içindeki rekorunu bu biçimde kıracak. Öteki türlü dandik sulu gübre kattığımız holder +1000 TL'te mal edilecekti. </p><p></p><p>Öncelikle bitkideki eksikliği gözlemlemek gerek. Özellikle kloroz belirtilerini ayırt etmek bitki çeşidine göre zor olabilir. Mesela Demir ve çinko benzer belirtliler verebiliyor. Gözlem tecrübenize güvenmiyorsanız toprak ve yaprak analizi şart. Tamam, eksik elementi belirledik. Atıyorum çinko. Eğer gübrelemeyi topraktan yapacaksınız misal 0.5- 1kg şelatlı çinko, yapraktan uygulama müsait ise 1-2 doz 200g/dekar çinko sülfat. Diyelim ki yapraktan uygulamayı seçtiniz. Dekara 2.8 TL gibi komik bir maliyetle 1 doz yapraktan gübre verebilirsiniz. "Dandik sulu gübre" lerde aynı çinko oranını yakalamak için 10 kat gibi fazla maliyeti karşılayacaksınız. Ayrıca çoğu sulu gübre içindeki çinkonun ana hammaddesi yazmıyor. Eğer Çinko oksit içerikliyse ne topraktan ne yapraktan alımı çok zayıf olacaktır, tortu oluşturacaktır. Genelde bu hammadde karadenizde kullanılabilir. </p><p></p><p>Kısacası diploma kiralayan bayilerin, %1'den daha düşük mikroelement, %10'dan daha düşük makroelement oranlı gübreleri almanız için gaza getirmesinden/tavsiye vermesinden kaçının. Bitkideki ve topraktaki eksikliği tespit ederek, sülfatlı/şelatlı gübre veya makro elementin bulunduğu suda eriyen gübreleri tercih etmeniz sizin için en uygunudur. </p><p></p><p>Filiz ablanın sorusuna direkt cevap olacak olursam, evet abla faydası olacaktır ama ben maliyetini karşılacak kadar verim artışı sağlayacağını düşünmüyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1436638, member: 77558"] Selam Filiz abla. Bu tür sulu gübrelerin hammaddeleri bazı yetkili bayilerde ve internette satılıyor. Bazı firmalar örnek veriyorum %46 azot içerikli üre, %40-45 Potasyum nitrat ve fosforlu gübreleri karıştırarak bu şekilde %1-10 gibi element oranlarıyla sulu gübre çıkarıyor. 1 torba gübreye bakarak fiyatı uygun gibi görünse de ham element başı maliyet 5-10 kat artıyor. Bir başka yaşanmış örnek daha vereyim. 1 ay önce amcamın yoncada demir eksikliği gördük. Amcam ve ben ilçedeki bayilerin alakasız sulu gübre satmaya çalışacağını bildiğimiz için internetten 200 TL'te 25kg Demir sülfat sipariş verdik. 25 dekar civarındaki tarlaya 6kg civarında kullandık. Gübre maliyeti traktörün mazotundan bile ucuza geldi. Yonca hiç olmadığı kadar koyu yeşil hale geldi, 3 sene içindeki rekorunu bu biçimde kıracak. Öteki türlü dandik sulu gübre kattığımız holder +1000 TL'te mal edilecekti. Öncelikle bitkideki eksikliği gözlemlemek gerek. Özellikle kloroz belirtilerini ayırt etmek bitki çeşidine göre zor olabilir. Mesela Demir ve çinko benzer belirtliler verebiliyor. Gözlem tecrübenize güvenmiyorsanız toprak ve yaprak analizi şart. Tamam, eksik elementi belirledik. Atıyorum çinko. Eğer gübrelemeyi topraktan yapacaksınız misal 0.5- 1kg şelatlı çinko, yapraktan uygulama müsait ise 1-2 doz 200g/dekar çinko sülfat. Diyelim ki yapraktan uygulamayı seçtiniz. Dekara 2.8 TL gibi komik bir maliyetle 1 doz yapraktan gübre verebilirsiniz. "Dandik sulu gübre" lerde aynı çinko oranını yakalamak için 10 kat gibi fazla maliyeti karşılayacaksınız. Ayrıca çoğu sulu gübre içindeki çinkonun ana hammaddesi yazmıyor. Eğer Çinko oksit içerikliyse ne topraktan ne yapraktan alımı çok zayıf olacaktır, tortu oluşturacaktır. Genelde bu hammadde karadenizde kullanılabilir. Kısacası diploma kiralayan bayilerin, %1'den daha düşük mikroelement, %10'dan daha düşük makroelement oranlı gübreleri almanız için gaza getirmesinden/tavsiye vermesinden kaçının. Bitkideki ve topraktaki eksikliği tespit ederek, sülfatlı/şelatlı gübre veya makro elementin bulunduğu suda eriyen gübreleri tercih etmeniz sizin için en uygunudur. Filiz ablanın sorusuna direkt cevap olacak olursam, evet abla faydası olacaktır ama ben maliyetini karşılacak kadar verim artışı sağlayacağını düşünmüyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
sıvı gübre 8-8-6 labesol kullanım alanları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt