PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Haşhaş
Siyah Haşhaş sözleşmeli
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="realmmt" data-source="post: 1178891" data-attributes="member: 20809"><p>Eylül 15 inden sonra ekime başlanır bizim bölgede. Eğer mevsim kurak gittiyse tohumun çimlenmesi için yağmurlama ile sulama gerekiyor.Öncelikle toprak hazırlığı yapılır pullukla sürülür toprağın durumuna göre çok kesekliyse rototiller ile çok kesekli değilse tırmıkla tohum yatağı hazırlanır.taban gübresi gübre serpmeyle saçılır dekara 25 kg 18/46 ve 10 kg %21 amonyum sülfat attım ben sonra tırmık çekilir bi kat. Bu aşamada sıra ekmeye geldi mibzerle Ekim yapılabilir elle şaçılıp yapılabilir (eskiden öyleydi) gübre serpmeyle (fırfırla) saçılıp ekilebilir ben fırfırla ektim.( bi kovanın dibini 8 Lik uçla deliyoruz bu kovayı fırfırın içine sabitliyoruz yada kancasıyla asıyoruz tarlaya gittiğimizde deliğe bi çubuk takıp tohumu dolduruyoruz tarlada hizaya girip fırfırı çalıştırıyoz çubuğu çıkarıp yürüyoruz mibzerle eker gibi tarlayı dolaşıyoruz bu şekilde Ekim yapıyoruz) ektikten sonra bi kat daha tırmık çekiyoruz ama tırmıkların sadece arka sıradaki dişlerini geçiriyoruz çok geçirirsek tohum derine düşer çıkmada problem olur. Ekim bittikten sonra toprak tavlı değilse ve yağmur yoksa yağmurlama ile suluyoruz bazen iki defa suluyoruz. Baharda seyreltme ve ot mücadelesi için işçi ile çapa yaptırıyoruz tabi çapadan önce üst gübresini atıyoruz sulama yapacaksak dekara 25 kg 33 nitratlı azotlu gübreleme yapıyoruz sulama imkanı yok sa ve mevsim kuraksa üst gübreleme azaltılmalı yoksa bitki yanıyo, çapadan sonra kardeşleme zamanında yağmurlama ile sulama yapılır.haziran sonu Temmuz başı hasat yapılır işçiyle.</p><p>Maliyete gelecek olursak </p><p>Tohum sözleşmeli olursa devletten dekara 1 kg ücretsiz veriyolar ekstra istersen sanırım 10 tl idi</p><p>Gübre alt 50 desek ortalama üstte 25 toplam 75 tl</p><p>İşçilik çapa dekara ortalama 4 yevmiye hasatta ortalama 4 yevmiye </p><p>8x65: 520</p><p>Sulama için mazot 20ltx5:100 ortalama </p><p>695 tl filan çıkıyor tabi toprak hazırlığındaki mazot içinde yok </p><p>Verime gelcek olursak </p><p>Geçen sene ortalama dekardan 225 kg aldım. Bölgemize göre iyi bi verim sayılır daha fazla alan abilerimiz var dekardan 350 kg filan. Bahsettiğim verim kırılmamış kapsül haşeş verimi. Ayrı ayrı merak edenler için 125 kg haşeş 100 kg kapsülü.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="realmmt, post: 1178891, member: 20809"] Eylül 15 inden sonra ekime başlanır bizim bölgede. Eğer mevsim kurak gittiyse tohumun çimlenmesi için yağmurlama ile sulama gerekiyor.Öncelikle toprak hazırlığı yapılır pullukla sürülür toprağın durumuna göre çok kesekliyse rototiller ile çok kesekli değilse tırmıkla tohum yatağı hazırlanır.taban gübresi gübre serpmeyle saçılır dekara 25 kg 18/46 ve 10 kg %21 amonyum sülfat attım ben sonra tırmık çekilir bi kat. Bu aşamada sıra ekmeye geldi mibzerle Ekim yapılabilir elle şaçılıp yapılabilir (eskiden öyleydi) gübre serpmeyle (fırfırla) saçılıp ekilebilir ben fırfırla ektim.( bi kovanın dibini 8 Lik uçla deliyoruz bu kovayı fırfırın içine sabitliyoruz yada kancasıyla asıyoruz tarlaya gittiğimizde deliğe bi çubuk takıp tohumu dolduruyoruz tarlada hizaya girip fırfırı çalıştırıyoz çubuğu çıkarıp yürüyoruz mibzerle eker gibi tarlayı dolaşıyoruz bu şekilde Ekim yapıyoruz) ektikten sonra bi kat daha tırmık çekiyoruz ama tırmıkların sadece arka sıradaki dişlerini geçiriyoruz çok geçirirsek tohum derine düşer çıkmada problem olur. Ekim bittikten sonra toprak tavlı değilse ve yağmur yoksa yağmurlama ile suluyoruz bazen iki defa suluyoruz. Baharda seyreltme ve ot mücadelesi için işçi ile çapa yaptırıyoruz tabi çapadan önce üst gübresini atıyoruz sulama yapacaksak dekara 25 kg 33 nitratlı azotlu gübreleme yapıyoruz sulama imkanı yok sa ve mevsim kuraksa üst gübreleme azaltılmalı yoksa bitki yanıyo, çapadan sonra kardeşleme zamanında yağmurlama ile sulama yapılır.haziran sonu Temmuz başı hasat yapılır işçiyle. Maliyete gelecek olursak Tohum sözleşmeli olursa devletten dekara 1 kg ücretsiz veriyolar ekstra istersen sanırım 10 tl idi Gübre alt 50 desek ortalama üstte 25 toplam 75 tl İşçilik çapa dekara ortalama 4 yevmiye hasatta ortalama 4 yevmiye 8x65: 520 Sulama için mazot 20ltx5:100 ortalama 695 tl filan çıkıyor tabi toprak hazırlığındaki mazot içinde yok Verime gelcek olursak Geçen sene ortalama dekardan 225 kg aldım. Bölgemize göre iyi bi verim sayılır daha fazla alan abilerimiz var dekardan 350 kg filan. Bahsettiğim verim kırılmamış kapsül haşeş verimi. Ayrı ayrı merak edenler için 125 kg haşeş 100 kg kapsülü. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Haşhaş
Siyah Haşhaş sözleşmeli
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt