PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
sizce dogrumu arkadaşlar bu kadar kazanç varmı hayvancılıkta
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sinan35" data-source="post: 946762" data-attributes="member: 57836"><p><strong>Ynt: sizce dogrumu arkadaşlar bu kadar kazanç varmı hayvancılıkta</strong></p><p></p><p>Ben bu forumda okuduğum tüm hayvancılık ile ilgili konulardan en son şunu anladım; hayvancılık çok zor, meşakkatli, riskli, gecesi gündüzü olmayan, para kazandırıp kazandırmayacağı belirsiz, insanı rezil de edebilen vezir de edebilen ama buna rağmen herkesin merak ettiği, sadece çiftçinin,üreticinin değil, parası olan yatırımcının, inşaat mühendisinin, dişçinin, avukatın falan öğrenip yapmak istediği, bilenin de bilmeyenin de küçük de olsa hayalini kurduğu, çok organize olmayı gerektiren, sağlam ekip kurulması şart olan, tek başına yapılamayacak (yem ihtiyacı için geniş alanlarda ekim de yapmanız gerekli), devlet politikalarından son derece etkilenen, (canlı hayvan ithalatı, süt tozu ithalatı, destekleme prim tutarları gibi) üreticinin ürettiği ürünleri (et ve süt) büyük sanayi kartellerine satmak zorunda olduğu, üreticinin karşısında son derece organize, ekonomik büyüklük itibari ile devlete her istediğini yaptıran bir sektör yapısı, karşısında da neredeyse köylerde ayrı kahvelerde oturacak hale gelmiş kadar birbirinden kopuk, kollektif hareket edemeyen, kooperatifleşip üretim gücünü birleştiremeyen üretici yapısı ile hayvancılık karmakarışık bir sektör. </p><p>Ama bu kadar karmaşıklığa rağmen sektörün sonu yok, çünkü et ve süt ihtiyacı hiç bir zaman azalmadan sürekli artarak büyüyecek ve bu işin yükünü bu sektörün içindeki üretici çekecek. Hal böyle olunca, benim mantığım şunu söylüyor (belki yanlış); hayvancılık her zaman yapılacak (tüm risklerine rağmen), ben hayvancılığı destekleyen, hayvancılığın girdisi olan sektörlerin (burada hazır yem sektörü yada ilaç gibi sanayicinin yapablieceği sektörlerden bahsetmiyorum) mesela kaba yem üretimi, yonca, silaj, gibi yem bitkilerinin üretiminin hayvancılıktan daha az riskli ve yapılabilir olduğunu düşünüyorum, müşteri hazır, en büyük sıkıntısı da o yemi yeterli miktarlarda üretememesi zaten. Bu ülkede hayvan her daim olacak (ister ithal hayvan olsun ister yerli-bu durum hayvancıyı etkiler ama yem üreteni etkilemez) hayvan ithal de olsa yerli de olsa bu yemi yiyecek yani yemcinin (kabayemcinin) riski daha az, bilmiyorum yani, belki yanlış düşünüyorum..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sinan35, post: 946762, member: 57836"] [b]Ynt: sizce dogrumu arkadaşlar bu kadar kazanç varmı hayvancılıkta[/b] Ben bu forumda okuduğum tüm hayvancılık ile ilgili konulardan en son şunu anladım; hayvancılık çok zor, meşakkatli, riskli, gecesi gündüzü olmayan, para kazandırıp kazandırmayacağı belirsiz, insanı rezil de edebilen vezir de edebilen ama buna rağmen herkesin merak ettiği, sadece çiftçinin,üreticinin değil, parası olan yatırımcının, inşaat mühendisinin, dişçinin, avukatın falan öğrenip yapmak istediği, bilenin de bilmeyenin de küçük de olsa hayalini kurduğu, çok organize olmayı gerektiren, sağlam ekip kurulması şart olan, tek başına yapılamayacak (yem ihtiyacı için geniş alanlarda ekim de yapmanız gerekli), devlet politikalarından son derece etkilenen, (canlı hayvan ithalatı, süt tozu ithalatı, destekleme prim tutarları gibi) üreticinin ürettiği ürünleri (et ve süt) büyük sanayi kartellerine satmak zorunda olduğu, üreticinin karşısında son derece organize, ekonomik büyüklük itibari ile devlete her istediğini yaptıran bir sektör yapısı, karşısında da neredeyse köylerde ayrı kahvelerde oturacak hale gelmiş kadar birbirinden kopuk, kollektif hareket edemeyen, kooperatifleşip üretim gücünü birleştiremeyen üretici yapısı ile hayvancılık karmakarışık bir sektör. Ama bu kadar karmaşıklığa rağmen sektörün sonu yok, çünkü et ve süt ihtiyacı hiç bir zaman azalmadan sürekli artarak büyüyecek ve bu işin yükünü bu sektörün içindeki üretici çekecek. Hal böyle olunca, benim mantığım şunu söylüyor (belki yanlış); hayvancılık her zaman yapılacak (tüm risklerine rağmen), ben hayvancılığı destekleyen, hayvancılığın girdisi olan sektörlerin (burada hazır yem sektörü yada ilaç gibi sanayicinin yapablieceği sektörlerden bahsetmiyorum) mesela kaba yem üretimi, yonca, silaj, gibi yem bitkilerinin üretiminin hayvancılıktan daha az riskli ve yapılabilir olduğunu düşünüyorum, müşteri hazır, en büyük sıkıntısı da o yemi yeterli miktarlarda üretememesi zaten. Bu ülkede hayvan her daim olacak (ister ithal hayvan olsun ister yerli-bu durum hayvancıyı etkiler ama yem üreteni etkilemez) hayvan ithal de olsa yerli de olsa bu yemi yiyecek yani yemcinin (kabayemcinin) riski daha az, bilmiyorum yani, belki yanlış düşünüyorum.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
sizce dogrumu arkadaşlar bu kadar kazanç varmı hayvancılıkta
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt