PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Anketleri
SİZCE TRAKTÖR SATIN ALMAK İÇİN EN AZ KAÇ DÖNÜM ARAZİYE SAHİP OLMAK GEREKLİDİR?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Farmers17" data-source="post: 1350048" data-attributes="member: 87618"><p>Merhabalar,</p><p></p><p>Bir çiftçinin traktör almaya karar vermesi için en az kaç dönüm araziyi işlemesi gereklidir konusu üzerinde fikirlerinizi bir anket aracılığıyla veriye dökmek istiyorum. Örneğin, küçük dönümlerde traktör almak maliyeti gereksiz yükseltiyor gibi duruyor. Bunun yerine traktörü kiralamak daha mantıklı oluyor. Ancak bu durumda ihtiyaç olunan ekipmanı bulamama veya istenildiği zamanda kiralayamama sorunu gibi bir çok dezavantajlar da ortaya çıkıyor. El çapa makineleriyle çalışmakta bir seçenek ancak bu seferde yine bu makinelere uygun ekipman bulmak, yakıt ve güç yetersizliği sorun oluyor. Aslında ikisi de ihtiyaç ancak kullanım yerleri farklı. Mini traktörlerinde fiyatları düşük sayılmaz.</p><p></p><p>Ankette çeşitli dönümleri belirttim. Size göre uygun dönümü işaretlerseniz çıkan sonuçların tüm çiftçilere yatırım maliyetlerini hesaplarken yararlı olacağını düşünüyorum. Örneğin, x dönüm bir yeri olan biri o toprağı işleyebilmesi için küçük veya büyük bir traktörde alması gerektiğini bilerek yatırımını düzenleyebilir.</p><p></p><p>Tabi ki arazinin dönümü büyüdükçe traktörün beygiri de ona göre seçilmesi gerekecek. Bu nedenle seçtiğiniz dönüm için önerdiğiniz traktör güçleri hakkında fikirlerinizi yorum olarak belirtirseniz anketin sonuçlarını daha anlaşılır hale getirmiş oluruz.</p><p></p><p>Herkese bereketli günler diliyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Farmers17, post: 1350048, member: 87618"] Merhabalar, Bir çiftçinin traktör almaya karar vermesi için en az kaç dönüm araziyi işlemesi gereklidir konusu üzerinde fikirlerinizi bir anket aracılığıyla veriye dökmek istiyorum. Örneğin, küçük dönümlerde traktör almak maliyeti gereksiz yükseltiyor gibi duruyor. Bunun yerine traktörü kiralamak daha mantıklı oluyor. Ancak bu durumda ihtiyaç olunan ekipmanı bulamama veya istenildiği zamanda kiralayamama sorunu gibi bir çok dezavantajlar da ortaya çıkıyor. El çapa makineleriyle çalışmakta bir seçenek ancak bu seferde yine bu makinelere uygun ekipman bulmak, yakıt ve güç yetersizliği sorun oluyor. Aslında ikisi de ihtiyaç ancak kullanım yerleri farklı. Mini traktörlerinde fiyatları düşük sayılmaz. Ankette çeşitli dönümleri belirttim. Size göre uygun dönümü işaretlerseniz çıkan sonuçların tüm çiftçilere yatırım maliyetlerini hesaplarken yararlı olacağını düşünüyorum. Örneğin, x dönüm bir yeri olan biri o toprağı işleyebilmesi için küçük veya büyük bir traktörde alması gerektiğini bilerek yatırımını düzenleyebilir. Tabi ki arazinin dönümü büyüdükçe traktörün beygiri de ona göre seçilmesi gerekecek. Bu nedenle seçtiğiniz dönüm için önerdiğiniz traktör güçleri hakkında fikirlerinizi yorum olarak belirtirseniz anketin sonuçlarını daha anlaşılır hale getirmiş oluruz. Herkese bereketli günler diliyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Anketleri
SİZCE TRAKTÖR SATIN ALMAK İÇİN EN AZ KAÇ DÖNÜM ARAZİYE SAHİP OLMAK GEREKLİDİR?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt