PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Anketleri
SİZCE TRAKTÖR SATIN ALMAK İÇİN EN AZ KAÇ DÖNÜM ARAZİYE SAHİP OLMAK GEREKLİDİR?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="İSMAİL TUTAR" data-source="post: 1350320" data-attributes="member: 56055"><p>Traktör satın almak için belirlenecek fiyat olarak bence traktörün en kısa sürede kendini amorti etmesi, yani kendi parasını ödeyip kâr bırakmasıdır.</p><p></p><p>Traktör çalışır, kendini öder, cepten çıkan para yerinde ne kadar çabuk gelirse o kadar iyidir.</p><p></p><p>Ben şahsen traktöre bir yıllık çiftçilik yada traktör hangi işlerde kullanılacak ise o işte edinilen gelirinden fazla miktarda para yatırmak taraftarı değilim..</p><p></p><p>Mesela;</p><p>Bu sezonun harmanından 50 bin TL toplandı, gidip 50 bin TL değerinde bir traktör bakarım. Yada traktör değiştirmek istiyorum, yine elimin altında 50 bin TL değerinde bir traktör var, harmanda 50 bin TL toplandı yine, kendi traktörümün üstüne 50 bin TL verip, yani 100 bin TL değerinde bir traktör bakarım.</p><p></p><p>Önemli olan konu edinecek olan gelirin hangi işte kazanılacağıdır, yukarıda örnek verdiğim 50 bin TL geliri belki 5 dekar bahçecilik yapıp kazanılır, belki 50 -60 dekar kuru tarımda kazanılır, belki ormancılık yapıp kazanılır, belki tarla yoktur piyasaya iş yapılıp silaj balya nakliye gibi çalışılıp kazanılır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İSMAİL TUTAR, post: 1350320, member: 56055"] Traktör satın almak için belirlenecek fiyat olarak bence traktörün en kısa sürede kendini amorti etmesi, yani kendi parasını ödeyip kâr bırakmasıdır. Traktör çalışır, kendini öder, cepten çıkan para yerinde ne kadar çabuk gelirse o kadar iyidir. Ben şahsen traktöre bir yıllık çiftçilik yada traktör hangi işlerde kullanılacak ise o işte edinilen gelirinden fazla miktarda para yatırmak taraftarı değilim.. Mesela; Bu sezonun harmanından 50 bin TL toplandı, gidip 50 bin TL değerinde bir traktör bakarım. Yada traktör değiştirmek istiyorum, yine elimin altında 50 bin TL değerinde bir traktör var, harmanda 50 bin TL toplandı yine, kendi traktörümün üstüne 50 bin TL verip, yani 100 bin TL değerinde bir traktör bakarım. Önemli olan konu edinecek olan gelirin hangi işte kazanılacağıdır, yukarıda örnek verdiğim 50 bin TL geliri belki 5 dekar bahçecilik yapıp kazanılır, belki 50 -60 dekar kuru tarımda kazanılır, belki ormancılık yapıp kazanılır, belki tarla yoktur piyasaya iş yapılıp silaj balya nakliye gibi çalışılıp kazanılır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Anketleri
SİZCE TRAKTÖR SATIN ALMAK İÇİN EN AZ KAÇ DÖNÜM ARAZİYE SAHİP OLMAK GEREKLİDİR?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt