PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Sizce Traktörde yakıt ekonomisini püf noktaları nelerdir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ali_kockaya" data-source="post: 286056" data-attributes="member: 7396"><p>İlk olarak ben görüşlerimi bildireyim sizdende katkılarınızı bekliyorum.herkesin bir bildiği ve tecrübesi mutlaka vardır.</p><p></p><p>mecburi istikamet.hepimiz mazota muhtacız.5 lirada olsa 10 lirada olsa.zamlar az yakan traktörlerin değerini arttırıyor.çeşitli tasarruf tedbirleri almamız gerekir.</p><p>mesala;</p><p>1)bir otomobil yada pikap alıp hafif nakliye işlerini; tarlaya bakmaya gitmek,işçi taşıma,yağmurlama ve sulamaya gitmek,sabahleyin süthaneye süt götürmek vb. gibi işleri onunla yapmak.çünkü traktörün yarım saatte gittiği yeri otomobil 6 dk. da gider.hepimiz köylüyüz.pazara da traktörle gideriz.arazi gezmeyede sağlık ocağına da.</p><p>2)işleri biriktirip aynı gün içerisinde tek seferde yapmak.böylelikle traktörün ısınması esnasında tüketilen fazla mazotu tek sefer yakmış oluruz.</p><p>3)tarlada traktörün gücüne ve büyüklüğüne uygun ekipman takıp traktörü en yüksek torku yakaladığı devirde kullanmak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ali_kockaya, post: 286056, member: 7396"] İlk olarak ben görüşlerimi bildireyim sizdende katkılarınızı bekliyorum.herkesin bir bildiği ve tecrübesi mutlaka vardır. mecburi istikamet.hepimiz mazota muhtacız.5 lirada olsa 10 lirada olsa.zamlar az yakan traktörlerin değerini arttırıyor.çeşitli tasarruf tedbirleri almamız gerekir. mesala; 1)bir otomobil yada pikap alıp hafif nakliye işlerini; tarlaya bakmaya gitmek,işçi taşıma,yağmurlama ve sulamaya gitmek,sabahleyin süthaneye süt götürmek vb. gibi işleri onunla yapmak.çünkü traktörün yarım saatte gittiği yeri otomobil 6 dk. da gider.hepimiz köylüyüz.pazara da traktörle gideriz.arazi gezmeyede sağlık ocağına da. 2)işleri biriktirip aynı gün içerisinde tek seferde yapmak.böylelikle traktörün ısınması esnasında tüketilen fazla mazotu tek sefer yakmış oluruz. 3)tarlada traktörün gücüne ve büyüklüğüne uygun ekipman takıp traktörü en yüksek torku yakaladığı devirde kullanmak. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Sizce Traktörde yakıt ekonomisini püf noktaları nelerdir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt