PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
SOĞAN HAKKINDA BİR KAÇ BİLGİ ALMAK İSTİYORUM YARDIMCI OLURMUSUNUZ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="MasseyFerguson 265" data-source="post: 811266" data-attributes="member: 45839"><p>Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi bizim trakya bölgesinde çoğunlukla Buğday ve Ayçiçeçi ekiliyor fakat bunların kazançları çok az oluyor. Birde buralarda soğan iyi yetişiyormuş ama bizim köyde eken falan yok. Düşünüyorum da 2 parça güzel yerimiz var soğanlık toplam 22 dönüm. Soğan 1 dönümde 4-5 ton veriyormuş. Eğer biz onu 4 ten hesaplarsak 88 TON soğan yapıyor. Kg 1 liraya satsan 88 bin lira demektir. Soğan Ekim makinesi 3.500 TL, Yerden çıkartma makinesi 12.500 TL bunların ikisinin fiyatını düşünce hemen hemen 70 bin lira para kalıyor. Hadi 15 bin lirası masrafa gitti diyelim (mazot,gübre vs vs..) 55 bin lira temiz para kalıyor. Acaba bu durum hesapladığım gibi olur mu :S Sitede eken arkadaşlar varsa veya bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.</p><p></p><p>Eğer hesaplarım doğruysa 22 dönüme 10 yıl buğday, ayçiçeği eksen bu kadar para bırakmaz.</p><p>Yorumlarınızı bekliyorum..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MasseyFerguson 265, post: 811266, member: 45839"] Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi bizim trakya bölgesinde çoğunlukla Buğday ve Ayçiçeçi ekiliyor fakat bunların kazançları çok az oluyor. Birde buralarda soğan iyi yetişiyormuş ama bizim köyde eken falan yok. Düşünüyorum da 2 parça güzel yerimiz var soğanlık toplam 22 dönüm. Soğan 1 dönümde 4-5 ton veriyormuş. Eğer biz onu 4 ten hesaplarsak 88 TON soğan yapıyor. Kg 1 liraya satsan 88 bin lira demektir. Soğan Ekim makinesi 3.500 TL, Yerden çıkartma makinesi 12.500 TL bunların ikisinin fiyatını düşünce hemen hemen 70 bin lira para kalıyor. Hadi 15 bin lirası masrafa gitti diyelim (mazot,gübre vs vs..) 55 bin lira temiz para kalıyor. Acaba bu durum hesapladığım gibi olur mu :S Sitede eken arkadaşlar varsa veya bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim. Eğer hesaplarım doğruysa 22 dönüme 10 yıl buğday, ayçiçeği eksen bu kadar para bırakmaz. Yorumlarınızı bekliyorum.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
SOĞAN HAKKINDA BİR KAÇ BİLGİ ALMAK İSTİYORUM YARDIMCI OLURMUSUNUZ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt