PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
Solucan Gübresi nin Faydaları..!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Sait öztürk" data-source="post: 1234826" data-attributes="member: 80701"><p>California solucanını labaratuvar da üretip uzun yıllardır kullanan ABD. İkinci sırada İsrail var. </p><p></p><p>İlginç olan.. Kimyasal gübreyi üreten İsrail, kendisi kimyasal gübre kullanmıyor (veya çok çok az kullanıyor). Bunun yerine, çöl toprağı olan kendi toprağında solucan gübresini kullanıyor. Sebze ve meyvasını yetiştiriyor.</p><p></p><p>Yapmamız gereken şey; Amerika yı yeniden keşfetmek değil, İsrail çöl de üretim yapıyorsa, onun yaptığını yapmak. Her sene yavaş yavaş kimyasala bağımlı hale gelen topraklarımızı kurtarmak. </p><p></p><p>"fiyat/kazanç" derken? dönümden alınan artışın dışında mı solucan gübresi pahalı kalıyor? Çevrenizde kullanan var ise onlarla konuşup; "kimyasal gübre kullanırken kullandıkları sudan daha aza ihtiyaç duyarak %20 verim artışı olduğu" nu duyacaksınız. Ben bunu bizzat İzmir de bir kiraz bahçesinde gördüm dinledim. Üstelik renk, aroma, tad olarak mükemmel ürün almıştı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sait öztürk, post: 1234826, member: 80701"] California solucanını labaratuvar da üretip uzun yıllardır kullanan ABD. İkinci sırada İsrail var. İlginç olan.. Kimyasal gübreyi üreten İsrail, kendisi kimyasal gübre kullanmıyor (veya çok çok az kullanıyor). Bunun yerine, çöl toprağı olan kendi toprağında solucan gübresini kullanıyor. Sebze ve meyvasını yetiştiriyor. Yapmamız gereken şey; Amerika yı yeniden keşfetmek değil, İsrail çöl de üretim yapıyorsa, onun yaptığını yapmak. Her sene yavaş yavaş kimyasala bağımlı hale gelen topraklarımızı kurtarmak. "fiyat/kazanç" derken? dönümden alınan artışın dışında mı solucan gübresi pahalı kalıyor? Çevrenizde kullanan var ise onlarla konuşup; "kimyasal gübre kullanırken kullandıkları sudan daha aza ihtiyaç duyarak %20 verim artışı olduğu" nu duyacaksınız. Ben bunu bizzat İzmir de bir kiraz bahçesinde gördüm dinledim. Üstelik renk, aroma, tad olarak mükemmel ürün almıştı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
Solucan Gübresi nin Faydaları..!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt