PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Son Sistem Besi Ahırı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kandemir_06" data-source="post: 1155774" data-attributes="member: 77697"><p>Valla abi bak şimdi o iş ne kadar buzağı ne kadar anaca ve besi malına bakar bilemem de angus kesinlikle ve kesinlikle meraya çikarilmali (anaçlar sadece) ahırda baksan bu hayvan icin bir strestir ve cok maliyettir. Ankara çamlıdere ilçesinde yagmur zamanları güzel meralar var buğralar yaylası falan yemyesil olur bilen bilir. Ama camliderede cogu yer yaz gelince yagmur kesilmesiyle beraber sararır. Camliderede baraj var ankaranin tum suyu ordan gelir. Buda demekki akarsu var etrafta yani mera kiralayip sulanirsa angusun buzagisi cok dusuk maliyete elde edilir. Bide abi senle limuzin konustugumuzda ahirda bakmanin daha mantikli olacagina kanaat getirmistik bende arastirdim ki limuzin ahirda bakmaya müsait ama angus kattiyen değil. Sen ne bilecen derseniz de sunu söyleyim size daha evvel bahsettigim gibi babam sudanda yasiyor. Patronu zengin bir insan ankara/balâ da devasa bi ciftlik kurdu. Ciftligin genel alani 85.000 dönüm ekilen alan 65.000 dönüm. Bunlar arastirmadan gitti angus aldi ahirda bakiyolardi devam edemediler yürüyemediler. Bunlar angus aldiginda ben 6. Sinifa giden bebeydim babama dedimki baba git bunlara söyle bunlar yürüyemez dedim nitekim haklı da çıktım. Sonra bunlar holstein ve brown swiss e dönmüs neyse konuyu saptirmayak. Angusa ahirda falan bakilmaz abim angus istersen mera şart mera oldumu angus mutlu dogal olarak sende mutlu olursun merada bedava gezsiz yesin zaten angus reno 12 gibi hastalik falan az olur guc dogum olmaz. Yilin yarisi ahirda baksan sadece 1500-2000 arasi maliyetin olur oda en yuksek ihtimal. Bu fiyatlara angus yavru elde etmek de gayet guzel bir fikir. Ama çalıskanlık gerekiyor katma deger uretmek kolay bisi degil ama artik Turkiye olarak yapmaliyiz. Amerikan gavuru bize mal satip durmasin artik erzurum kars ardahan ıgdır yoresinde 3 milyon buyukbasa yetecek mera varmis. Sirf bura kullanilarak bile 3 milyon angus uretilebilir yilda. Buda belki turkiyenin et sorununu çözer kim bilir. Sen ne düsünuyorsun bu dedigime abi??</p><p></p><p><a href="http://r.tapatalk.com/byo?rid=89954" target="_blank">TrakKulüp Mobil Uygulaması</a> kullanılarak gönderilmiştir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kandemir_06, post: 1155774, member: 77697"] Valla abi bak şimdi o iş ne kadar buzağı ne kadar anaca ve besi malına bakar bilemem de angus kesinlikle ve kesinlikle meraya çikarilmali (anaçlar sadece) ahırda baksan bu hayvan icin bir strestir ve cok maliyettir. Ankara çamlıdere ilçesinde yagmur zamanları güzel meralar var buğralar yaylası falan yemyesil olur bilen bilir. Ama camliderede cogu yer yaz gelince yagmur kesilmesiyle beraber sararır. Camliderede baraj var ankaranin tum suyu ordan gelir. Buda demekki akarsu var etrafta yani mera kiralayip sulanirsa angusun buzagisi cok dusuk maliyete elde edilir. Bide abi senle limuzin konustugumuzda ahirda bakmanin daha mantikli olacagina kanaat getirmistik bende arastirdim ki limuzin ahirda bakmaya müsait ama angus kattiyen değil. Sen ne bilecen derseniz de sunu söyleyim size daha evvel bahsettigim gibi babam sudanda yasiyor. Patronu zengin bir insan ankara/balâ da devasa bi ciftlik kurdu. Ciftligin genel alani 85.000 dönüm ekilen alan 65.000 dönüm. Bunlar arastirmadan gitti angus aldi ahirda bakiyolardi devam edemediler yürüyemediler. Bunlar angus aldiginda ben 6. Sinifa giden bebeydim babama dedimki baba git bunlara söyle bunlar yürüyemez dedim nitekim haklı da çıktım. Sonra bunlar holstein ve brown swiss e dönmüs neyse konuyu saptirmayak. Angusa ahirda falan bakilmaz abim angus istersen mera şart mera oldumu angus mutlu dogal olarak sende mutlu olursun merada bedava gezsiz yesin zaten angus reno 12 gibi hastalik falan az olur guc dogum olmaz. Yilin yarisi ahirda baksan sadece 1500-2000 arasi maliyetin olur oda en yuksek ihtimal. Bu fiyatlara angus yavru elde etmek de gayet guzel bir fikir. Ama çalıskanlık gerekiyor katma deger uretmek kolay bisi degil ama artik Turkiye olarak yapmaliyiz. Amerikan gavuru bize mal satip durmasin artik erzurum kars ardahan ıgdır yoresinde 3 milyon buyukbasa yetecek mera varmis. Sirf bura kullanilarak bile 3 milyon angus uretilebilir yilda. Buda belki turkiyenin et sorununu çözer kim bilir. Sen ne düsünuyorsun bu dedigime abi?? [URL=http://r.tapatalk.com/byo?rid=89954]TrakKulüp Mobil Uygulaması[/URL] kullanılarak gönderilmiştir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Son Sistem Besi Ahırı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt