PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Fotoğraflar (Çekimler)
son yılların en düşük fiyatları batmak üzereyiz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 749946" data-attributes="member: 48547"><p><strong>Ynt: son yılların en düşük fiyatları batmak üzereyiz</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Baştan söyleyeyim, benim amacım köylüleri kötülemek değil. Aksine onların gelişmesini istiyorum. Sadece yaptıkları işi sevmemelerine, geliştirmemelerine ve yeterince çalışmamalarına sinirleniyorum. </p><p></p><p>Benim dışarıdan gözlemim -sadece kendi köyüm de değil- köylülerin genelinin yeteri kadar çalışmadığı, araştırma yapmadığı ve yaptıkları işi sevmedikleri yönünde. Madem fikirlere saygı var, benim fikirlerim de bu yönde. Bir insan ya tembeldir ya da değildir, o işi 100 sene de yapsa aynı 2 sene yapsa da aynı. Yarası olan gocunur. Adamlar ben ' ' şunu yaptım, şunu yapsam verimi artırabilir miyim ' ' gibi sorular sordu da ' ' tembelsin ' ' mi dedim? Kaç tane köy gezdim, erkeklerin çoğu ya yatıyor ya da kahvehanede batak atıyor... Ya yatak ya batak bunlarınki. İşleri hep kadınlar çevirmeye çalışıyor. Yalansa yalan deyin! </p><p></p><p>Ben insanları yaptıkları işleri geliştirmeleri hakkında teşvik etmeye çalışırken siz sanki tam tersini savunuyormuşsunuz gibi duruyor. Hayvancılık ve tarımda çok başarılı olmuş, büyük paralar kazanan işletme sahipleri sizden bizden farklı mı? Neden onlar gibi olunmuyor da sürekli ' ' batmasak yeter ' ' düşüncesinde bu insanlar? Dertlerini bize atmaları yerine birlik olup tepki gösterseler daha faydalı olmaz mı? Kendisine yapılan haksızlıklara göz yumup, üstüne üstlük bir de kendisini ilgilendiren politikasından yakındığı hükümete oy verme mantığını anlamış değilim...</p><p></p><p>Helal süt emmişlik ile alakası şu; bir üretici kendisinin yemeyeceği, çocuğuna vermeyeceği bir ürünü halka pazarlaması etik mi değil mi? Bu üreticinin işinde başarılı olması halk için iyi mi kötü mü? Bildiğiniz üzere incir, kayısı gibi ürünler çabuk bozulduğundan bazı işlemlerden geçiyor. Bu işlemlerin sağlıklı olmadığı kanısına varan üretici de kendi yiyeceği ürünleri farklı bahçelerde üretiyor. Gidin İzmir ' de köyde incir yetiştiren üreticilere sorun kendilerine ayrı bahçe yapıyorlar mı yapmıyorlar mı diye... Büyük çoğunluğu kendilerine farklı bahçe yapıyor. Bunu yine bizzat kendileri söyledi ve gördüm. Adamlar kendileri söylüyor, ben ' ' yalan söylüyorsun ' ' mu diyeyim? </p><p></p><p>Gübre konusunda alternatif sundum. Eğer aldığı ürün %100 organik ise ve maliyeti daha düşükse kullanılabilir. Ki %100 organikse ve dediğiniz işlemler sonucu oluşturuluyor ise fiyatının çok da uygun olacağını sanmıyorum. Yalnız bitkisel ve hayvansal atıklar ile gübre yapıp kullanan, ilacını kendisi üreten bir çok çiftçi var. İşlerine hangisi geliyorsa onu yapsınlar ama doğal olsun... </p><p></p><p>Organik satış konusunda tabi ki sertifika alınmalı. Onunla ilgili bir şey demedim. Sadece talebin organik tarıma olduğunu söyledim. Ayrıca burada asıl anlatmak istediğim hormonsuz, insan sağlığını tehdit etmeyen ürün üretmek. Siz hormonlu, GDO ' lu ürünleri destekliyor musunuz? Para kazanmak uğruna bu tarz ürünlerin halka satılması doğru mu? Halka bu ürünleri yedireceğime başka iş yaparım daha iyi.. Bu tamamen vicdan meselesi! </p><p></p><p>Kanepe olayı bana anlatılmış bir şey değil, bizzat gördüğüm bir olay. Adamların orada uyukladıklarına, hayvanlarını kaybettiklerine kaç defa şahit oldum. Evet taşa toprağa oturmaktansa kanepede oturmak daha mantıklı ama benim anlatmak istediğim orada bu değil. Adamlar ilk fırsatta eve gidip yatıyorlar, yetmiyor danaya gidip yatıyorlar. Ben çalışmaktan sürekli kaçmalarından bahsediyorum. Çalışayım, işimi geliştireyim, daha fazla kazanayım, yeni işler yapayım arayışında değil büyük çoğunluk. </p><p></p><p>Neyse herkes istediği tarımı, hayvancılığı yapabilir. Ben de kendi bildiğim şekilde yapacağım. Kendi yemediğim ürünü, 3-5 kuruş için halka satmayacağım.</p><p></p><p>Tekrar söylüyorum yarası olan gocunur.. ' ' Ben bu arkadaşın söylediği gibi birisi değilim ' ' diyorsan üstüne alınma!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 749946, member: 48547"] [b]Ynt: son yılların en düşük fiyatları batmak üzereyiz[/b] Baştan söyleyeyim, benim amacım köylüleri kötülemek değil. Aksine onların gelişmesini istiyorum. Sadece yaptıkları işi sevmemelerine, geliştirmemelerine ve yeterince çalışmamalarına sinirleniyorum. Benim dışarıdan gözlemim -sadece kendi köyüm de değil- köylülerin genelinin yeteri kadar çalışmadığı, araştırma yapmadığı ve yaptıkları işi sevmedikleri yönünde. Madem fikirlere saygı var, benim fikirlerim de bu yönde. Bir insan ya tembeldir ya da değildir, o işi 100 sene de yapsa aynı 2 sene yapsa da aynı. Yarası olan gocunur. Adamlar ben ' ' şunu yaptım, şunu yapsam verimi artırabilir miyim ' ' gibi sorular sordu da ' ' tembelsin ' ' mi dedim? Kaç tane köy gezdim, erkeklerin çoğu ya yatıyor ya da kahvehanede batak atıyor... Ya yatak ya batak bunlarınki. İşleri hep kadınlar çevirmeye çalışıyor. Yalansa yalan deyin! Ben insanları yaptıkları işleri geliştirmeleri hakkında teşvik etmeye çalışırken siz sanki tam tersini savunuyormuşsunuz gibi duruyor. Hayvancılık ve tarımda çok başarılı olmuş, büyük paralar kazanan işletme sahipleri sizden bizden farklı mı? Neden onlar gibi olunmuyor da sürekli ' ' batmasak yeter ' ' düşüncesinde bu insanlar? Dertlerini bize atmaları yerine birlik olup tepki gösterseler daha faydalı olmaz mı? Kendisine yapılan haksızlıklara göz yumup, üstüne üstlük bir de kendisini ilgilendiren politikasından yakındığı hükümete oy verme mantığını anlamış değilim... Helal süt emmişlik ile alakası şu; bir üretici kendisinin yemeyeceği, çocuğuna vermeyeceği bir ürünü halka pazarlaması etik mi değil mi? Bu üreticinin işinde başarılı olması halk için iyi mi kötü mü? Bildiğiniz üzere incir, kayısı gibi ürünler çabuk bozulduğundan bazı işlemlerden geçiyor. Bu işlemlerin sağlıklı olmadığı kanısına varan üretici de kendi yiyeceği ürünleri farklı bahçelerde üretiyor. Gidin İzmir ' de köyde incir yetiştiren üreticilere sorun kendilerine ayrı bahçe yapıyorlar mı yapmıyorlar mı diye... Büyük çoğunluğu kendilerine farklı bahçe yapıyor. Bunu yine bizzat kendileri söyledi ve gördüm. Adamlar kendileri söylüyor, ben ' ' yalan söylüyorsun ' ' mu diyeyim? Gübre konusunda alternatif sundum. Eğer aldığı ürün %100 organik ise ve maliyeti daha düşükse kullanılabilir. Ki %100 organikse ve dediğiniz işlemler sonucu oluşturuluyor ise fiyatının çok da uygun olacağını sanmıyorum. Yalnız bitkisel ve hayvansal atıklar ile gübre yapıp kullanan, ilacını kendisi üreten bir çok çiftçi var. İşlerine hangisi geliyorsa onu yapsınlar ama doğal olsun... Organik satış konusunda tabi ki sertifika alınmalı. Onunla ilgili bir şey demedim. Sadece talebin organik tarıma olduğunu söyledim. Ayrıca burada asıl anlatmak istediğim hormonsuz, insan sağlığını tehdit etmeyen ürün üretmek. Siz hormonlu, GDO ' lu ürünleri destekliyor musunuz? Para kazanmak uğruna bu tarz ürünlerin halka satılması doğru mu? Halka bu ürünleri yedireceğime başka iş yaparım daha iyi.. Bu tamamen vicdan meselesi! Kanepe olayı bana anlatılmış bir şey değil, bizzat gördüğüm bir olay. Adamların orada uyukladıklarına, hayvanlarını kaybettiklerine kaç defa şahit oldum. Evet taşa toprağa oturmaktansa kanepede oturmak daha mantıklı ama benim anlatmak istediğim orada bu değil. Adamlar ilk fırsatta eve gidip yatıyorlar, yetmiyor danaya gidip yatıyorlar. Ben çalışmaktan sürekli kaçmalarından bahsediyorum. Çalışayım, işimi geliştireyim, daha fazla kazanayım, yeni işler yapayım arayışında değil büyük çoğunluk. Neyse herkes istediği tarımı, hayvancılığı yapabilir. Ben de kendi bildiğim şekilde yapacağım. Kendi yemediğim ürünü, 3-5 kuruş için halka satmayacağım. Tekrar söylüyorum yarası olan gocunur.. ' ' Ben bu arkadaşın söylediği gibi birisi değilim ' ' diyorsan üstüne alınma! [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Fotoğraflar (Çekimler)
son yılların en düşük fiyatları batmak üzereyiz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt