PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Diğer
Sosise öyle bir kılıf uydurdu ki!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 680818" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Ankaralı mucit kokoreç yasağını bakın nasıl deldi!</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kuzu bağırsağını sosis kılıfı haline getiren Türk firması, Almanya, İtalya, Hollanda ve Polonya ' ya ihracat yapmaya başladı. Aylık 80 bin kuzu bağırsağını işleyerek 350 bin euro kazanan firmanın hedefi, her ay 1 milyon euroluk ihracat.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Binka Bağırsak Müdürü Abdurrezzak Kayalı, yaklaşık 30 yıldır kokoreç imalatı yaptıklarını ve Ankara başta olmak üzere birçok kentin kokoreç ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. AB ülkelerinde yaşayan Türklerin yoğun talebine rağmen yasaklar nedeniyle buraya kokoreç gönderemediklerini belirten Kayalı, kullandıkları kuzu bağırsaklarını kokoreç yerine sosis kılıfı şeklinde işleyerek Avrupa pazarına sunmaya başladıklarını ifade etti.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kokoreç ve sosisi kılıfı olmak üzere bütün ürünlerinde kuzu bağırsağı kullandıklarını dile getiren Kayalı, 'Yurtiçinden temin ettiğimiz bağırsakları Adana ' daki tesislerimizde uluslararası standartlarda ve hijyenik koşullarda işliyoruz. Sosis kılıfı yapmak için tuzlanmış veya dondurulmuş kuzu bağırsaklarını önce 12 saat soğuk suda bekletip yumuşatıyoruz. Daha sonra, el işçiliğiyle bağırsağın üzerindeki ileum tabakası bağırsaktan ayırıyoruz. Günde 100 bin metreye yakın bağırsağı bu şekilde sosis kılıfı haline getirerek Almanya, İtalya, Hollanda ve Polonya ' ya gönderiyoruz. ' ' </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p> <span style="color: blue"><strong>' KUZU BAĞIRSAĞI SIKINTISI VAR ' </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kapasite ölçütü olarak 4 kuzu bağırsağını birleştirip elde ettikleri 85 metrelik uzunluğa bandil adını verdiklerini ve Almanya ' ya aylık 20 bin bandil yani 80 bin kuzu bağırsağı gönderdiklerini bildiren Kayalı, bu iş karşılığında aylık yaklaşık 350 bin euroluk ihracat rakamına ulaştıklarını söyledi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Halihazırda tesislerinin yüzde 40 kapasiteyle çalıştığını, yeni pazarlarla hedeflerinin bir yıl içinde aylık 1 milyon euroluk ihracat yapmak olduğunu söyleyen Kayalı, ' ' Avrupa ' nın geneli sosislerde sağlıklı ve ürünün lezzetini korumasından dolayı gerçek kuzu bağırsağı tercih ediliyor. Bu durum bize pazarın büyüklüğünü de gösteriyor. Ülkemizde ise ucuz olması nedeniyle sosis kılıfı olarak genelde yapay bağırsak kullanılıyor. Sıkıntımız hammadde yani kuzu bağırsağı temini konusunda. Çünkü ülkemizde küçükbaş hayvan kesimi, hayvan varlığımızla da orantılı olarak çok düşük. Hayvan az kesildiği için bağırsak bulmakta zorlanıyoruz. Kuzu bağırsağı bulmadaki bu sıkıntıyı dönem dönem kokoreç imalatında da yaşıyoruz ' ' dedi.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 680818, member: 41641"] [color=blue][b]Ankaralı mucit kokoreç yasağını bakın nasıl deldi! Kuzu bağırsağını sosis kılıfı haline getiren Türk firması, Almanya, İtalya, Hollanda ve Polonya ' ya ihracat yapmaya başladı. Aylık 80 bin kuzu bağırsağını işleyerek 350 bin euro kazanan firmanın hedefi, her ay 1 milyon euroluk ihracat. Binka Bağırsak Müdürü Abdurrezzak Kayalı, yaklaşık 30 yıldır kokoreç imalatı yaptıklarını ve Ankara başta olmak üzere birçok kentin kokoreç ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. AB ülkelerinde yaşayan Türklerin yoğun talebine rağmen yasaklar nedeniyle buraya kokoreç gönderemediklerini belirten Kayalı, kullandıkları kuzu bağırsaklarını kokoreç yerine sosis kılıfı şeklinde işleyerek Avrupa pazarına sunmaya başladıklarını ifade etti. Kokoreç ve sosisi kılıfı olmak üzere bütün ürünlerinde kuzu bağırsağı kullandıklarını dile getiren Kayalı, 'Yurtiçinden temin ettiğimiz bağırsakları Adana ' daki tesislerimizde uluslararası standartlarda ve hijyenik koşullarda işliyoruz. Sosis kılıfı yapmak için tuzlanmış veya dondurulmuş kuzu bağırsaklarını önce 12 saat soğuk suda bekletip yumuşatıyoruz. Daha sonra, el işçiliğiyle bağırsağın üzerindeki ileum tabakası bağırsaktan ayırıyoruz. Günde 100 bin metreye yakın bağırsağı bu şekilde sosis kılıfı haline getirerek Almanya, İtalya, Hollanda ve Polonya ' ya gönderiyoruz. ' ' ' KUZU BAĞIRSAĞI SIKINTISI VAR ' Kapasite ölçütü olarak 4 kuzu bağırsağını birleştirip elde ettikleri 85 metrelik uzunluğa bandil adını verdiklerini ve Almanya ' ya aylık 20 bin bandil yani 80 bin kuzu bağırsağı gönderdiklerini bildiren Kayalı, bu iş karşılığında aylık yaklaşık 350 bin euroluk ihracat rakamına ulaştıklarını söyledi. Halihazırda tesislerinin yüzde 40 kapasiteyle çalıştığını, yeni pazarlarla hedeflerinin bir yıl içinde aylık 1 milyon euroluk ihracat yapmak olduğunu söyleyen Kayalı, ' ' Avrupa ' nın geneli sosislerde sağlıklı ve ürünün lezzetini korumasından dolayı gerçek kuzu bağırsağı tercih ediliyor. Bu durum bize pazarın büyüklüğünü de gösteriyor. Ülkemizde ise ucuz olması nedeniyle sosis kılıfı olarak genelde yapay bağırsak kullanılıyor. Sıkıntımız hammadde yani kuzu bağırsağı temini konusunda. Çünkü ülkemizde küçükbaş hayvan kesimi, hayvan varlığımızla da orantılı olarak çok düşük. Hayvan az kesildiği için bağırsak bulmakta zorlanıyoruz. Kuzu bağırsağı bulmadaki bu sıkıntıyı dönem dönem kokoreç imalatında da yaşıyoruz ' ' dedi.[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Diğer
Sosise öyle bir kılıf uydurdu ki!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt