PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Sucuk Üretiminde Sadece Dana Eti Kullanılsın Başvurusu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cemal ÖZTÜRK" data-source="post: 570844" data-attributes="member: 6672"><p>Kayseri ' de üretim yapan firmalar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ' na başvuruda bulunarak, sucuk üretiminde kanatlı etinin kullanılmasının yasaklanmasını istedi.</p><p></p><p>Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, sucuk üretiminde kanatlı etinin kullanılmasına karşı olduklarını, sucuğun sadece dana etinden yapılmasının doğru olacağını belirterek şunları söyledi:</p><p></p><p>'Mevcut yönetmenliğe göre sucuk üretiminde, ' yüzde yüz dana Eti ' , ' tavuk Eti ' veya ' dana- tavuk Eti karışımı ' kullanılabiliyor. Bakanlığın yaptığı denetimlerde, bazı firmaların etiketinde ' yüzde yüz dana Eti ' ibaresi yazmasına rağmen, tahlil edilen sucuk veya sosislerde kanatlı etine de rastlandığı ortaya çıktı. Biz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ' nın hile yapan firmaları açıklamasını doğru buluyor ve destekliyoruz.'</p><p></p><p>BAŞVURUYA 17 FİRMA KATILDI</p><p></p><p>Şaban Ünlü, sucuk üretiminde sadece dana Eti kullanılması için yaptıkları başvuruya Kayseri ' de üretim yapan tüm firmaların katıldığını da belirterek, 'Geleneksel Türk sucuğu, sadece kırmızı etten yapılır. Tavuk veya hindi Eti katılan sucuk, sucuk olmaktan çıkıyor. Üretimde sadece dana Eti kullanılması için yaptığımız resmi başvuruya Kayseri ' de üretim yapan 17 firma da imza koydu' diye konuştu. - Kayseri -</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cemal ÖZTÜRK, post: 570844, member: 6672"] Kayseri ' de üretim yapan firmalar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ' na başvuruda bulunarak, sucuk üretiminde kanatlı etinin kullanılmasının yasaklanmasını istedi. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, sucuk üretiminde kanatlı etinin kullanılmasına karşı olduklarını, sucuğun sadece dana etinden yapılmasının doğru olacağını belirterek şunları söyledi: 'Mevcut yönetmenliğe göre sucuk üretiminde, ' yüzde yüz dana Eti ' , ' tavuk Eti ' veya ' dana- tavuk Eti karışımı ' kullanılabiliyor. Bakanlığın yaptığı denetimlerde, bazı firmaların etiketinde ' yüzde yüz dana Eti ' ibaresi yazmasına rağmen, tahlil edilen sucuk veya sosislerde kanatlı etine de rastlandığı ortaya çıktı. Biz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ' nın hile yapan firmaları açıklamasını doğru buluyor ve destekliyoruz.' BAŞVURUYA 17 FİRMA KATILDI Şaban Ünlü, sucuk üretiminde sadece dana Eti kullanılması için yaptıkları başvuruya Kayseri ' de üretim yapan tüm firmaların katıldığını da belirterek, 'Geleneksel Türk sucuğu, sadece kırmızı etten yapılır. Tavuk veya hindi Eti katılan sucuk, sucuk olmaktan çıkıyor. Üretimde sadece dana Eti kullanılması için yaptığımız resmi başvuruya Kayseri ' de üretim yapan 17 firma da imza koydu' diye konuştu. - Kayseri - [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Sucuk Üretiminde Sadece Dana Eti Kullanılsın Başvurusu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt