PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
SULAMA KUYUSU ???
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="dorylaion" data-source="post: 1036470" data-attributes="member: 73597"><p>Valla abi 70-80 metre su seviyesi biraz sıkıntı gibi. Dik milli pompadan verim alamayabilirsin. İyi bir araştırma yap derim ben. Zira güç, en çok suyu yukarı çıkarmak için harcanıyor. Su yukarı çıktıktan sonra korkma. Tarlanın eğimi fazla etki etmez, en fazla biraz basınç düşümü olur. </p><p></p><p>Bizim kuyular da 200 m derinlik, 35-45 m su seviyesi var.(giderek de düşmekte). Yerine göre 35-50 arası tabanca çeviriyor. Eski Deutz Magrus motoru ile ortalama 6 litre yakıyor.</p><p></p><p>Tarlam güzel boş bırakmak istemiyorum, elektrikte sıkıntı değil dersen. Şöyle bir öneri sunabilirim.</p><p></p><p> Dik milli yerine, daha küçük 20 tabanca su basacak kadar bir dalgıç pompa atıp, damla sulama ile tarlayı 4'e veya 5'e bölerek pancar, ayçiçek, mısır ekebilirsin, biraz zahmetlidir ama damla sulamada verimler tatmin edici olabiliyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dorylaion, post: 1036470, member: 73597"] Valla abi 70-80 metre su seviyesi biraz sıkıntı gibi. Dik milli pompadan verim alamayabilirsin. İyi bir araştırma yap derim ben. Zira güç, en çok suyu yukarı çıkarmak için harcanıyor. Su yukarı çıktıktan sonra korkma. Tarlanın eğimi fazla etki etmez, en fazla biraz basınç düşümü olur. Bizim kuyular da 200 m derinlik, 35-45 m su seviyesi var.(giderek de düşmekte). Yerine göre 35-50 arası tabanca çeviriyor. Eski Deutz Magrus motoru ile ortalama 6 litre yakıyor. Tarlam güzel boş bırakmak istemiyorum, elektrikte sıkıntı değil dersen. Şöyle bir öneri sunabilirim. Dik milli yerine, daha küçük 20 tabanca su basacak kadar bir dalgıç pompa atıp, damla sulama ile tarlayı 4'e veya 5'e bölerek pancar, ayçiçek, mısır ekebilirsin, biraz zahmetlidir ama damla sulamada verimler tatmin edici olabiliyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
SULAMA KUYUSU ???
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt