PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Sulama makinaları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Sait öztürk" data-source="post: 1239102" data-attributes="member: 80701"><p>Gürkan bey;</p><p></p><p>Toprak altı sulama sistemini ben, </p><p>a-) Topla-Tekrar Döşe gerekmediği (işçilikten tasarruf),</p><p>b-) Sulamayı direk toprak altında ürünün köklerine verildiği, bu sayede suyun çabuk buharlaşmanı engellediği (su dan tasarruf+elektrikten tasarruf)</p><p>c-) Toprak altının devamlı nemli kalacağı için; tarlada zararlı canlıların (fare vs.) kaçacakları. (zararlı canlılarla doğal mücadele)</p><p>d-) Sulama zamanını toprağa sabitlediğin sensörler ile toprak nemini kolayca tespit edip, cep telefonun sayesinde (isterse arazi Trakya Vize de, sen o anda İstanbul da ol) hiç bir işçiliğe gerek kalmadan sulamayı başlata bilme olanağın (zaman+işçilik tasarrufu)</p><p>e-) Sensörler sayesinde arazinin tamamının homojen bir şekilde sulanıp-sulanmadığını tespit edebilmen</p><p></p><p>Tüm bu nedenler nedeni ile; ben hala toprak altı damlama sisteminin daha efektif olduğunu düşünüyorum.</p><p></p><p>Tabii düşünürken; piyasanın en kaliteli (fiyat farkına bakmaksızın) bileşenlerini (döşenen boru, filtre vs.) kullanmak kaydı ile.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sait öztürk, post: 1239102, member: 80701"] Gürkan bey; Toprak altı sulama sistemini ben, a-) Topla-Tekrar Döşe gerekmediği (işçilikten tasarruf), b-) Sulamayı direk toprak altında ürünün köklerine verildiği, bu sayede suyun çabuk buharlaşmanı engellediği (su dan tasarruf+elektrikten tasarruf) c-) Toprak altının devamlı nemli kalacağı için; tarlada zararlı canlıların (fare vs.) kaçacakları. (zararlı canlılarla doğal mücadele) d-) Sulama zamanını toprağa sabitlediğin sensörler ile toprak nemini kolayca tespit edip, cep telefonun sayesinde (isterse arazi Trakya Vize de, sen o anda İstanbul da ol) hiç bir işçiliğe gerek kalmadan sulamayı başlata bilme olanağın (zaman+işçilik tasarrufu) e-) Sensörler sayesinde arazinin tamamının homojen bir şekilde sulanıp-sulanmadığını tespit edebilmen Tüm bu nedenler nedeni ile; ben hala toprak altı damlama sisteminin daha efektif olduğunu düşünüyorum. Tabii düşünürken; piyasanın en kaliteli (fiyat farkına bakmaksızın) bileşenlerini (döşenen boru, filtre vs.) kullanmak kaydı ile. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Sulama makinaları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt