PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
'Sultan ecem'in hedefi dünya pazarı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 640086" data-attributes="member: 41641"><p><strong><span style="color: blue"> ' Sultan ecem ' in hedefi dünya pazarı</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Özel sektöre ait ilk yerli ıslah patates tohumu “Sultan Ecem”, dünya pazarına çıkmaya hazırlanıyor.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Nevşehir Anka-Meijer Tohumculuk Genel Müdürü Nejmi İnan, yaptığı açıklamada, Türkiye ' de özel sektöre ait ilk yerli patates tohumunun üretim iznini aldıklarını bildirdi.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Tohumun lider yemeklik çeşit olmasından dolayı Türkiye ve dünyadan talep beklediklerini belirten İnan, “Patates tohumunda kendine yeten bir ülke olma konusunda çok önemli bir adım attık. Önümüzdeki yıl üretim izni için müracaat edeceğimiz yeni ıslah çeşitlerimizle bunu daha da çeşitlendireceğiz” diye konuştu.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Islah çalışmalarını öz kaynaklarıyla yaptığını ifade eden İnan, yeni çeşitlerin geliştirilmesi için Ar-Ge ' ye ve ıslah programına büyük önem verdiklerini bildirdi.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">İnan, projeyi geliştirmek ve hızlandırmak amacıyla devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını anlatarak, “Patates üretiminde Çin, ABD, Rusya ve Almanya ilk sıralarda yer alıyor. Türkiye ise patates üretiminde dünyada 13. sırada. Dünyadaki yıllık patates üretimi yaklaşık 350 milyon ton, bunun 4,5 milyon tonu Türkiye ' de üretiliyor. Tohumluk üretim, pazarlama ve çeşitliliği açısından ise Hollanda ilk sırada yer alıyor” diye konuştu.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Sertifikalı tohum kullanımı</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Türkiye ' de sertifikalı patates kullanımının artırılması gerektiğini vurgulayan İnan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ' nı yanlarında hissettiklerini, sertifikalı patates tohumu kullanımının istenen seviyeye gelmesi amacıyla üreticilere verilen desteğin artırılması gerektiğini söyledi.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">İnan, tohumluk üretim alanlarının tespit edilmesi gerektiğini kaydederek, üretici firmalara verilen desteklerin artırılmasının hızlı gelişimi teşvik edeceğini dile getirdi.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaşmasıyla hastalıkların önüne geçildiğine dikkati çeken İnan, ihracatın önündeki en önemli engellerden birinin de kalkacağını sözlerine ekledi.</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 640086, member: 41641"] [b][color=blue] ' Sultan ecem ' in hedefi dünya pazarı Özel sektöre ait ilk yerli ıslah patates tohumu “Sultan Ecem”, dünya pazarına çıkmaya hazırlanıyor. Nevşehir Anka-Meijer Tohumculuk Genel Müdürü Nejmi İnan, yaptığı açıklamada, Türkiye ' de özel sektöre ait ilk yerli patates tohumunun üretim iznini aldıklarını bildirdi. Tohumun lider yemeklik çeşit olmasından dolayı Türkiye ve dünyadan talep beklediklerini belirten İnan, “Patates tohumunda kendine yeten bir ülke olma konusunda çok önemli bir adım attık. Önümüzdeki yıl üretim izni için müracaat edeceğimiz yeni ıslah çeşitlerimizle bunu daha da çeşitlendireceğiz” diye konuştu. Islah çalışmalarını öz kaynaklarıyla yaptığını ifade eden İnan, yeni çeşitlerin geliştirilmesi için Ar-Ge ' ye ve ıslah programına büyük önem verdiklerini bildirdi. İnan, projeyi geliştirmek ve hızlandırmak amacıyla devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını anlatarak, “Patates üretiminde Çin, ABD, Rusya ve Almanya ilk sıralarda yer alıyor. Türkiye ise patates üretiminde dünyada 13. sırada. Dünyadaki yıllık patates üretimi yaklaşık 350 milyon ton, bunun 4,5 milyon tonu Türkiye ' de üretiliyor. Tohumluk üretim, pazarlama ve çeşitliliği açısından ise Hollanda ilk sırada yer alıyor” diye konuştu. Sertifikalı tohum kullanımı Türkiye ' de sertifikalı patates kullanımının artırılması gerektiğini vurgulayan İnan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ' nı yanlarında hissettiklerini, sertifikalı patates tohumu kullanımının istenen seviyeye gelmesi amacıyla üreticilere verilen desteğin artırılması gerektiğini söyledi. İnan, tohumluk üretim alanlarının tespit edilmesi gerektiğini kaydederek, üretici firmalara verilen desteklerin artırılmasının hızlı gelişimi teşvik edeceğini dile getirdi. Sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaşmasıyla hastalıkların önüne geçildiğine dikkati çeken İnan, ihracatın önündeki en önemli engellerden birinin de kalkacağını sözlerine ekledi.[/color][/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
'Sultan ecem'in hedefi dünya pazarı...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt