PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Susam Tarımı Video
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 758471" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: Susam Tarımı Video</strong></p><p></p><p>güzel paylaşım gayet güzel bilgiler vermiş abi</p><p>bizim burdakinden 2 farklı noktası var birincisi bizde ekilen tohum miktarı mibzerlede olsa serpmede olsa 200-400 gram arasıdır bunlar 1000 gram civarı diyor bence çok aşırı o tohum miktarı çok sık olur sık olursada verim düşer</p><p>ikinci farklı nokta bizde susam tarımında gübre kullanımı yok denecek kadar azdır sulu tarımda ekimden önce 10-15kg dekara taban gübresi verilir onun dışında gübre işi pek olmaz </p><p>bunlar dışında aşagı yukarı aynı</p><p></p><p>abi 300 kg verim çok aşırı yüksek biz buna sanırım ulaşamayızda ben yıllar önce 5 dekarlık küçük bir tarlamıza ekmiştim ögrenciydim üniversitede yazın boş durmayım okul harçlıgı olur dedim 5 dekara ektim bugday hasadından sonra </p><p>ekmeden önce 1 torba yani 50 kg 20-20 taban gübresi attım fırfırıyla sonra eski pamuk mibzerleriyle2 kg susam tohumunu pamuk tohumu(çigit) ile önce nemlendirip karıştırdım ve ektim</p><p>ektigim gün yagmurlama ile suladım yaklaşık 4 saat suladım birçok kişi tohum suyla beraber akıp gitmiştir dedi moral sıfıra indi benim</p><p>ilerleyen günlerde maşallah topraktan susam fışkırdı seyret dediler bende biraz seyrelttim her susamın arası yaklaşık 1 karış falandı seyretme sonunda</p><p>susaların boyu bir karış falan olunca ara çapası çektim 1 defa birkaç gün geçince bir yagmurlama daha yaptım ikibuçuk saat falan</p><p>neyse tarla kuruyunca bir çapa daha çektim</p><p>sonra epey gelişti susam fakat bazı hastalıklar ve zararlılar gözükmeye başladı hemen bi tanıdık ziraatçi vardı onu getirdik gösterdik o birkaç ilaç yazdı bunları uygulayın dedi</p><p>ve dedigi gibi yaptık</p><p>neyse hasat vakti inanılır gibi degil ama 2 metreden daha yüksek boyda ve bilek kalınlıgında kalınlıgı olan susam bitkileri oldu işçiler tarlanın içinde kayboluyordu </p><p>hatta o tarihlerde 240 massey vardı bizde susamları onun arkasındaki römorka yüklüyorduk onun sadece tentesi gözüküyordu susamlar okadar aşırı büyümüştü</p><p>aynı sene 20 dekar falanda susuz yine bugday hasadı yapılmış bir tarlaya ekmiştim o tarlaya sadece tohum ve ilaç uygulamıştım ordan 600kg falan susam almıştım</p><p>o 5 dekardan 800 kg falan susam almıştım yani birnevi rekordu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 758471, member: 33118"] [b]Ynt: Susam Tarımı Video[/b] güzel paylaşım gayet güzel bilgiler vermiş abi bizim burdakinden 2 farklı noktası var birincisi bizde ekilen tohum miktarı mibzerlede olsa serpmede olsa 200-400 gram arasıdır bunlar 1000 gram civarı diyor bence çok aşırı o tohum miktarı çok sık olur sık olursada verim düşer ikinci farklı nokta bizde susam tarımında gübre kullanımı yok denecek kadar azdır sulu tarımda ekimden önce 10-15kg dekara taban gübresi verilir onun dışında gübre işi pek olmaz bunlar dışında aşagı yukarı aynı abi 300 kg verim çok aşırı yüksek biz buna sanırım ulaşamayızda ben yıllar önce 5 dekarlık küçük bir tarlamıza ekmiştim ögrenciydim üniversitede yazın boş durmayım okul harçlıgı olur dedim 5 dekara ektim bugday hasadından sonra ekmeden önce 1 torba yani 50 kg 20-20 taban gübresi attım fırfırıyla sonra eski pamuk mibzerleriyle2 kg susam tohumunu pamuk tohumu(çigit) ile önce nemlendirip karıştırdım ve ektim ektigim gün yagmurlama ile suladım yaklaşık 4 saat suladım birçok kişi tohum suyla beraber akıp gitmiştir dedi moral sıfıra indi benim ilerleyen günlerde maşallah topraktan susam fışkırdı seyret dediler bende biraz seyrelttim her susamın arası yaklaşık 1 karış falandı seyretme sonunda susaların boyu bir karış falan olunca ara çapası çektim 1 defa birkaç gün geçince bir yagmurlama daha yaptım ikibuçuk saat falan neyse tarla kuruyunca bir çapa daha çektim sonra epey gelişti susam fakat bazı hastalıklar ve zararlılar gözükmeye başladı hemen bi tanıdık ziraatçi vardı onu getirdik gösterdik o birkaç ilaç yazdı bunları uygulayın dedi ve dedigi gibi yaptık neyse hasat vakti inanılır gibi degil ama 2 metreden daha yüksek boyda ve bilek kalınlıgında kalınlıgı olan susam bitkileri oldu işçiler tarlanın içinde kayboluyordu hatta o tarihlerde 240 massey vardı bizde susamları onun arkasındaki römorka yüklüyorduk onun sadece tentesi gözüküyordu susamlar okadar aşırı büyümüştü aynı sene 20 dekar falanda susuz yine bugday hasadı yapılmış bir tarlaya ekmiştim o tarlaya sadece tohum ve ilaç uygulamıştım ordan 600kg falan susam almıştım o 5 dekardan 800 kg falan susam almıştım yani birnevi rekordu [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Susam Tarımı Video
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt