PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
SUSUZ MISIR TARIMI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 713414" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: SUSUZ MISIR TARIMI</strong></p><p></p><p>yetişme süresi uzadıkça azda olsa verim miktarı artıyor diye düşünüyorum</p><p>sonuçta türkiyenin herbölgesinin iklimi ve aldıgı yagış miktarı farklı misal karadeniz de eminimki sıfır soulama olsada mısır yetişir ve hatta yetişiyorda fakat toprak şartları arazilerin büyüklükleri egim miktarı vs gözönüne alınınca pek ekonomik birüretim olmuyor</p><p>tam tersi akdeniz bölgesinin dogu akdeniz yani çukurova bölgesinde ise nerdeyse 6ay yaz mevsimi var ve bunun 3-4 ayı aşırı sıcak geçiyor fakat nerdeyse ençok mısır üretilen yer yine çukurova buda geniş ve düz araziler ve sulama yapılarak saglanıyor tabiki</p><p></p><p>birde allahın işine karışılmaz ama çukurovada bahar ve yaz sıcakları sabit kalsa yani şimdiki gibi olsa sadece kasım-aralık ocak ve şubat sıcaklıkları 5er derece artsa güneşli gün sayısı bu dedigim aylarda birkaçgün daha fazla olsa eminimki hiç sulama yapmadan bugday eker gibi kasımda mısır ekip mayıs-haziranda hasat yapılır</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 713414, member: 33118"] [b]Ynt: SUSUZ MISIR TARIMI[/b] yetişme süresi uzadıkça azda olsa verim miktarı artıyor diye düşünüyorum sonuçta türkiyenin herbölgesinin iklimi ve aldıgı yagış miktarı farklı misal karadeniz de eminimki sıfır soulama olsada mısır yetişir ve hatta yetişiyorda fakat toprak şartları arazilerin büyüklükleri egim miktarı vs gözönüne alınınca pek ekonomik birüretim olmuyor tam tersi akdeniz bölgesinin dogu akdeniz yani çukurova bölgesinde ise nerdeyse 6ay yaz mevsimi var ve bunun 3-4 ayı aşırı sıcak geçiyor fakat nerdeyse ençok mısır üretilen yer yine çukurova buda geniş ve düz araziler ve sulama yapılarak saglanıyor tabiki birde allahın işine karışılmaz ama çukurovada bahar ve yaz sıcakları sabit kalsa yani şimdiki gibi olsa sadece kasım-aralık ocak ve şubat sıcaklıkları 5er derece artsa güneşli gün sayısı bu dedigim aylarda birkaçgün daha fazla olsa eminimki hiç sulama yapmadan bugday eker gibi kasımda mısır ekip mayıs-haziranda hasat yapılır [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
SUSUZ MISIR TARIMI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt