PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt + Et Üretimi için Büyükbaş Tesis - ÖRNEK-
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ali şen" data-source="post: 844912" data-attributes="member: 11600"><p><strong>Ynt: Süt + Et Üretimi için Büyükbaş Tesis - ÖRNEK-</strong></p><p></p><p>günlük süt ortalaması 15 olursa ineklerin masrafları süt parasına denk gelir 50 ineği sağmak(sağım sistemi olmadan) ve ilgilenmek kolay değil 50 inek yapıp 15 ortalama elde etmektense iyi inekler toplanıp 35-40 inek alıp günlük süt ortalamasını artırmak bence daha uygun.Ortalama en kötü 20 litre olmalı ki o kadar hayvanla uğraştığınıza değsin.Biz şimdiye kadar verimli inek beslemedik 2 inek olacağına 3 inek olsun dedik çok yanlış yapmışız bu sene inekleri verimli ineklerle değiştirdik çok memnunuz.15 kilo süt veren 2 tane inek olacağına 30 kilo süt veren 1 tane inek olması iyidir çünkü verimli olan inek diğer 2 inekten az yem tüketir ve bakım masrafları yarıya iner.Ama ben 50 tane olsun uğraşırım benim için buzağısı önemli ne kadar çok hayvan olursa o kadar çok buzağım olur diyorsanız artık size en uygunu ne ise siz tercih edeceksiniz.Allah yardımcınız olsun inş. herşey istediğiniz gibi olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ali şen, post: 844912, member: 11600"] [b]Ynt: Süt + Et Üretimi için Büyükbaş Tesis - ÖRNEK-[/b] günlük süt ortalaması 15 olursa ineklerin masrafları süt parasına denk gelir 50 ineği sağmak(sağım sistemi olmadan) ve ilgilenmek kolay değil 50 inek yapıp 15 ortalama elde etmektense iyi inekler toplanıp 35-40 inek alıp günlük süt ortalamasını artırmak bence daha uygun.Ortalama en kötü 20 litre olmalı ki o kadar hayvanla uğraştığınıza değsin.Biz şimdiye kadar verimli inek beslemedik 2 inek olacağına 3 inek olsun dedik çok yanlış yapmışız bu sene inekleri verimli ineklerle değiştirdik çok memnunuz.15 kilo süt veren 2 tane inek olacağına 30 kilo süt veren 1 tane inek olması iyidir çünkü verimli olan inek diğer 2 inekten az yem tüketir ve bakım masrafları yarıya iner.Ama ben 50 tane olsun uğraşırım benim için buzağısı önemli ne kadar çok hayvan olursa o kadar çok buzağım olur diyorsanız artık size en uygunu ne ise siz tercih edeceksiniz.Allah yardımcınız olsun inş. herşey istediğiniz gibi olur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt + Et Üretimi için Büyükbaş Tesis - ÖRNEK-
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt