PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt + Et Üretimi için Büyükbaş Tesis - ÖRNEK-
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ParaMiliter" data-source="post: 844917" data-attributes="member: 53417"><p><strong>Ynt: Süt + Et Üretimi için Büyükbaş Tesis - ÖRNEK-</strong></p><p></p><p>süt verimini ortalama olarak belirttim.</p><p>çünkü geri kalanını zaten buzağılara vereceksin,</p><p>bazen antibiyotik vurulacak hayvanın sütü dökülecek</p><p>hasta olcak vs...</p><p>onun için bence hayvan başına günlük ortalama 15 litre normaldir.</p><p></p><p>Ayrıca sütçü sığır demedim holstein melezi dedim.</p><p>yani biraz düşük olsada yerli kara sığır kadar düşük olmasın,</p><p>ayrıca biraz da et tutsun diye böyle seçtim.</p><p>neticede hem sütü hem yavrusu için bakılacak...</p><p>danaların da 24 ay / 2 sene sonunda normal bir bakımla en az 350 Kg olur.</p><p></p><p>yani yıllık ciro en az 350.000 TL olur.</p><p>Dişi buzağı / düve ' ler hariç...</p><p></p><p>sadece saf sütçü ırk seçildiğinde, açıkçası ben korkuyorum.</p><p>çünkü bu cinslere iyi bakamıyoruz. iyi besleyemiyoruz. koruyamıyoruz.</p><p>çok kolay hasta oluyorlar.</p><p>alıştıkları gibi kaliteli bekleyemiyoruz. kaliteli beslemeye kalksan da batarsın.</p><p></p><p>en ortalama, sıradan fazla dikkat ve titizlik istenmeden böyle bir hesap yaptım</p><p>yani asgari kriterlere göre....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ParaMiliter, post: 844917, member: 53417"] [b]Ynt: Süt + Et Üretimi için Büyükbaş Tesis - ÖRNEK-[/b] süt verimini ortalama olarak belirttim. çünkü geri kalanını zaten buzağılara vereceksin, bazen antibiyotik vurulacak hayvanın sütü dökülecek hasta olcak vs... onun için bence hayvan başına günlük ortalama 15 litre normaldir. Ayrıca sütçü sığır demedim holstein melezi dedim. yani biraz düşük olsada yerli kara sığır kadar düşük olmasın, ayrıca biraz da et tutsun diye böyle seçtim. neticede hem sütü hem yavrusu için bakılacak... danaların da 24 ay / 2 sene sonunda normal bir bakımla en az 350 Kg olur. yani yıllık ciro en az 350.000 TL olur. Dişi buzağı / düve ' ler hariç... sadece saf sütçü ırk seçildiğinde, açıkçası ben korkuyorum. çünkü bu cinslere iyi bakamıyoruz. iyi besleyemiyoruz. koruyamıyoruz. çok kolay hasta oluyorlar. alıştıkları gibi kaliteli bekleyemiyoruz. kaliteli beslemeye kalksan da batarsın. en ortalama, sıradan fazla dikkat ve titizlik istenmeden böyle bir hesap yaptım yani asgari kriterlere göre.... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt + Et Üretimi için Büyükbaş Tesis - ÖRNEK-
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt