PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt + Et Üretimi için Büyükbaş Tesis - ÖRNEK-
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="stulu" data-source="post: 845106" data-attributes="member: 20378"><p><strong>Ynt: Süt + Et Üretimi için Büyükbaş Tesis - ÖRNEK-</strong></p><p></p><p>Bilmiyorum belki hep işin olumsuz yönlerini yazıyorum. Arkadaşların canını sıkıp şevkini kırabilirim. Ama işin iç yüzünü bildikten sonra kimseye yürü koçum diyemiyorum. Hayvancılık çok riskli bir iş, bir sene hamile kalması için gözünün içine baktığımız, denemediğimiz tedavi kalmayan, 20 günde bir 50 tl tohumlama ücreti verdiğimiz sonunda kasaplık sattığımız inekler var. İnek rahatsız olur antibiyotik yaparsın sütünü çöpe dökersin. Bizim komşu 3 ton sütü ceza olarak ödedi antibiyotik yüzünden. Adam günde 500 litre süt veriyor 25-30 litre sütün parasını tamah etti sonuç ortada. Eğer bizim gibi günde 70-80 litre süt veren birisi 40-45 gün cezaya çalışacaktı. Buzağı ters gelir ya ineği ya buzağıyı yada ikisini birden kaybedersin. Yada veterinere sezaryen parası ödersin. Köyde kuduz vakası olur, karantina ilan edilir sütünü dereye dökersin, şap hastalığı olur pazarlar kapatılır, hayvanı satamazsın, satarsan çok ucuza elden çıkarırsın. Hayatta risk hep var, aldığımız her nefes bir risk ama canlı hayvan işi masa başında oturup şu kadar kazanırım yapılabilecek son işlerden birisi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="stulu, post: 845106, member: 20378"] [b]Ynt: Süt + Et Üretimi için Büyükbaş Tesis - ÖRNEK-[/b] Bilmiyorum belki hep işin olumsuz yönlerini yazıyorum. Arkadaşların canını sıkıp şevkini kırabilirim. Ama işin iç yüzünü bildikten sonra kimseye yürü koçum diyemiyorum. Hayvancılık çok riskli bir iş, bir sene hamile kalması için gözünün içine baktığımız, denemediğimiz tedavi kalmayan, 20 günde bir 50 tl tohumlama ücreti verdiğimiz sonunda kasaplık sattığımız inekler var. İnek rahatsız olur antibiyotik yaparsın sütünü çöpe dökersin. Bizim komşu 3 ton sütü ceza olarak ödedi antibiyotik yüzünden. Adam günde 500 litre süt veriyor 25-30 litre sütün parasını tamah etti sonuç ortada. Eğer bizim gibi günde 70-80 litre süt veren birisi 40-45 gün cezaya çalışacaktı. Buzağı ters gelir ya ineği ya buzağıyı yada ikisini birden kaybedersin. Yada veterinere sezaryen parası ödersin. Köyde kuduz vakası olur, karantina ilan edilir sütünü dereye dökersin, şap hastalığı olur pazarlar kapatılır, hayvanı satamazsın, satarsan çok ucuza elden çıkarırsın. Hayatta risk hep var, aldığımız her nefes bir risk ama canlı hayvan işi masa başında oturup şu kadar kazanırım yapılabilecek son işlerden birisi [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt + Et Üretimi için Büyükbaş Tesis - ÖRNEK-
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt