PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt Hayvancılığı Hesaplamam
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Yunus sarı" data-source="post: 1314242" data-attributes="member: 85293"><p>ahır 100.000 tl tutmaz 2 gün önce fiyat çıkardım 10mt genişliğinde 15 mt uzunlugunda demirden yer yapıp sadiviç panel dönmem 17-18 bine mal oluyor demirciyle çıkardım bu hesabı.Beton inek yatağı vs de 10 bin tutsun dedim. Şu anlık depo olarak eski bir depom var orayı kullanacam.</p><p>Simentalleri sordum. Bu işe başlıyacaksam eğer yeni doğurmuş sağılır simental alacam onların fiyatını ari işletmeye sordum 11,000 dediler 10 adet dedim 10 olur dedi adam.</p><p>Ayrıca yazdığım bazı giderleri fazla yazdım görünmüyen giderler olur diye. Buzağı ölümü olacak ama ben 2 yıllık bi süreç yazdım. 2 yıl kendini tam bu işe atarsan buzağı ölmünü minimum düzeyde tutabilirsin.</p><p></p><p></p><p></p><p>Manda cılıkta araştırdım özellikle kaymak yapıp satmak için. Benim hayvanları otlatacak alanım yoktur. Mandalar sıcağı sevmezle bi göl tarzı bi yer yapmak lazım içine girip çıksalar, stresleri düştüğü için verimleride artıyor. Zaten su anda iki seçeneğin içindeyim. manda simentala göre daha rahat bakılabilen bi hayvan sıcakta simentalden daha çok etkileniyor. Doğum olsun yem olsun simentaldan baya bi kolay olur</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Yunus sarı, post: 1314242, member: 85293"] ahır 100.000 tl tutmaz 2 gün önce fiyat çıkardım 10mt genişliğinde 15 mt uzunlugunda demirden yer yapıp sadiviç panel dönmem 17-18 bine mal oluyor demirciyle çıkardım bu hesabı.Beton inek yatağı vs de 10 bin tutsun dedim. Şu anlık depo olarak eski bir depom var orayı kullanacam. Simentalleri sordum. Bu işe başlıyacaksam eğer yeni doğurmuş sağılır simental alacam onların fiyatını ari işletmeye sordum 11,000 dediler 10 adet dedim 10 olur dedi adam. Ayrıca yazdığım bazı giderleri fazla yazdım görünmüyen giderler olur diye. Buzağı ölümü olacak ama ben 2 yıllık bi süreç yazdım. 2 yıl kendini tam bu işe atarsan buzağı ölmünü minimum düzeyde tutabilirsin. Manda cılıkta araştırdım özellikle kaymak yapıp satmak için. Benim hayvanları otlatacak alanım yoktur. Mandalar sıcağı sevmezle bi göl tarzı bi yer yapmak lazım içine girip çıksalar, stresleri düştüğü için verimleride artıyor. Zaten su anda iki seçeneğin içindeyim. manda simentala göre daha rahat bakılabilen bi hayvan sıcakta simentalden daha çok etkileniyor. Doğum olsun yem olsun simentaldan baya bi kolay olur [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt Hayvancılığı Hesaplamam
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt