PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt hayvancılığı ne kadar kârlı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kandemir_06" data-source="post: 1255716" data-attributes="member: 77697"><p>Aynen, koyunu elinden geldigince meraya çıkar, evdeyken de 2.5 kg kuru ot versen 200 gr da ezme tahıl versen süper olur süper de verim alırsın. Bu beslemeye pahalı dersen biraz daha kısabilirsin ama bu şekil besleme sağlık ve verim konusunda çok iyidir. 2 senede 3 kuzulama yap %50 ikiz al on numara. 100 koyun 2 senede 450 kuzu demek %5 i ölse 425 kuzu kalır 4 aylıkken kesime gelir 22 23 kg karkas et 37 liradan 815 lira eder en basit 100 koyun adamın evini cok rahat gecindirir ki bu işi profesyonelce yapacak biri meraların el verdiği ölcüde 200 300 baş bakabilir 500 bile bakabilir mera durumuna göre bu iş şekillenir. Ben memleketim ankara/çamlıdere de yapmayı düşünüyorum meralarımız boldur hayvan bakan da pek yok 1000 baş koyun yapsan kimse öte git demez sanırım[emoji3]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kandemir_06, post: 1255716, member: 77697"] Aynen, koyunu elinden geldigince meraya çıkar, evdeyken de 2.5 kg kuru ot versen 200 gr da ezme tahıl versen süper olur süper de verim alırsın. Bu beslemeye pahalı dersen biraz daha kısabilirsin ama bu şekil besleme sağlık ve verim konusunda çok iyidir. 2 senede 3 kuzulama yap %50 ikiz al on numara. 100 koyun 2 senede 450 kuzu demek %5 i ölse 425 kuzu kalır 4 aylıkken kesime gelir 22 23 kg karkas et 37 liradan 815 lira eder en basit 100 koyun adamın evini cok rahat gecindirir ki bu işi profesyonelce yapacak biri meraların el verdiği ölcüde 200 300 baş bakabilir 500 bile bakabilir mera durumuna göre bu iş şekillenir. Ben memleketim ankara/çamlıdere de yapmayı düşünüyorum meralarımız boldur hayvan bakan da pek yok 1000 baş koyun yapsan kimse öte git demez sanırım[emoji3] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt hayvancılığı ne kadar kârlı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt