PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
süt inekçiliği karlı mı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 907352" data-attributes="member: 20560"><p><strong>Ynt: süt inekçiliği karlı mı</strong></p><p></p><p>Türkiye ' de hayvancılık en dalgalı piyasalardan birisi.</p><p>Yem girdileri pahalı olduğunda et fiyatları ucuzlar. Yem almakta zorlanan ( genelde yemi satın alan, yeterli sermaye koyamayan ) üretici hayvanlarını satmaya başlar et fiyatları arz nedeni ile düşer. Sermaye bulan üretici piyasadan hayvan toplar yem problem değilse besler zaten fiyatlar bir müddet sonra artacaktır. Oda bu fırsatta ucuza mal ettiği hayvanı kestirir. Parasına para katar.</p><p>Genel manada yemde ve nakitte sıkıntı yaşayan kişi hayvanını zamansız satar. Bekleyebilen ise daha çok kazanması kuvvetle muhtemel. Sizin yem, bakıcı gibi önemli kalemleri dışarıdan temin etmeniz riskinizi oldukça artıracaktır.</p><p>Bunlara ekleyeceğiniz daha çok şeyler var. Kötüyü düşünelimde iyi olursa ne ala deriz. İşler yoğun bakıcıniz ceketini alıp bana müsade dese belki biliyorsunuz ama yinede söyliyeyim hayvanlar akşam örneğin 17:00 de mi yem yiyor en fazla 17:30 a kadara vaktiniz var yoksa bağırmaya başlarlar.</p><p>Rahmetli babam el adamı kolay kolay para kazandırmaz. Seni üzmeyecek kadar çalışkan olanın zaten kendi işi düzgün olur. Onunda sana ihtiyacı olmaz derdi.</p><p>Düğün, bayram, hastalık, cenaze onları ilgilendirmez hayvan acıktığında susadığında ister, isteyecekde. </p><p></p><p>Şimdi sizin amacınız ne pahasına olursa olsun hayvancılıksa birşey diyemem ama öyle tahmin ediyorum ilk etapta ayıracağınız 60.000 tl az gelebilir. </p><p></p><p>Amacınız birikimi değerlendirmekse bu koşullarda hayvancılık yapmak şöyle dursun samimi tavsiyem etrafınızda çiftlik varsa o tarafa dönüp yatmayın bile.</p><p></p><p>Ben tarım işini seviyorum diyorsanız ve bir şekilde bu bağlamda iş yapacağım derseniz hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama meyveciliği kesin tavsiye edebilirim. </p><p>Büyümek daha kolay.Çok daha az yatırımla işi kurabilirsiniz. Büyümekte risk çok daha az. Hayvancılık kadar bence zaman ayırmanıza gerek yok. vs vs daha çok avantaj yazılabilir.</p><p></p><p>Hayvancılığı yapanlar niye yapıyor? Diyenler için tarım ile uğraşan kişi yemi rahatlıkla temin ediyor. Bazıları ise yemi hesap etmiyor ( saman, yonca, arpa vs ) sonrada tarımdan değil asıl hayvancılıktan para kazanıyoruz diyor. Hayvanın gübreside taraya gidiyor. Böylece zincirleme bir kazanç elde edebiliyor.</p><p></p><p>Bence bir daha düşünün.</p><p>Düşünün dememin sebebi hayvancılığı istediğinizi belirtmenizden yoksa bence verilecek karar için düşünmeye çok ihtiyaç yok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 907352, member: 20560"] [b]Ynt: süt inekçiliği karlı mı[/b] Türkiye ' de hayvancılık en dalgalı piyasalardan birisi. Yem girdileri pahalı olduğunda et fiyatları ucuzlar. Yem almakta zorlanan ( genelde yemi satın alan, yeterli sermaye koyamayan ) üretici hayvanlarını satmaya başlar et fiyatları arz nedeni ile düşer. Sermaye bulan üretici piyasadan hayvan toplar yem problem değilse besler zaten fiyatlar bir müddet sonra artacaktır. Oda bu fırsatta ucuza mal ettiği hayvanı kestirir. Parasına para katar. Genel manada yemde ve nakitte sıkıntı yaşayan kişi hayvanını zamansız satar. Bekleyebilen ise daha çok kazanması kuvvetle muhtemel. Sizin yem, bakıcı gibi önemli kalemleri dışarıdan temin etmeniz riskinizi oldukça artıracaktır. Bunlara ekleyeceğiniz daha çok şeyler var. Kötüyü düşünelimde iyi olursa ne ala deriz. İşler yoğun bakıcıniz ceketini alıp bana müsade dese belki biliyorsunuz ama yinede söyliyeyim hayvanlar akşam örneğin 17:00 de mi yem yiyor en fazla 17:30 a kadara vaktiniz var yoksa bağırmaya başlarlar. Rahmetli babam el adamı kolay kolay para kazandırmaz. Seni üzmeyecek kadar çalışkan olanın zaten kendi işi düzgün olur. Onunda sana ihtiyacı olmaz derdi. Düğün, bayram, hastalık, cenaze onları ilgilendirmez hayvan acıktığında susadığında ister, isteyecekde. Şimdi sizin amacınız ne pahasına olursa olsun hayvancılıksa birşey diyemem ama öyle tahmin ediyorum ilk etapta ayıracağınız 60.000 tl az gelebilir. Amacınız birikimi değerlendirmekse bu koşullarda hayvancılık yapmak şöyle dursun samimi tavsiyem etrafınızda çiftlik varsa o tarafa dönüp yatmayın bile. Ben tarım işini seviyorum diyorsanız ve bir şekilde bu bağlamda iş yapacağım derseniz hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama meyveciliği kesin tavsiye edebilirim. Büyümek daha kolay.Çok daha az yatırımla işi kurabilirsiniz. Büyümekte risk çok daha az. Hayvancılık kadar bence zaman ayırmanıza gerek yok. vs vs daha çok avantaj yazılabilir. Hayvancılığı yapanlar niye yapıyor? Diyenler için tarım ile uğraşan kişi yemi rahatlıkla temin ediyor. Bazıları ise yemi hesap etmiyor ( saman, yonca, arpa vs ) sonrada tarımdan değil asıl hayvancılıktan para kazanıyoruz diyor. Hayvanın gübreside taraya gidiyor. Böylece zincirleme bir kazanç elde edebiliyor. Bence bir daha düşünün. Düşünün dememin sebebi hayvancılığı istediğinizi belirtmenizden yoksa bence verilecek karar için düşünmeye çok ihtiyaç yok. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
süt inekçiliği karlı mı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt