PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt İşine girmek istiyorum Tecrübeli bilen arkadaşlar yardımınızı bekliyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bantun111" data-source="post: 971723" data-attributes="member: 57906"><p><strong>Ynt: Süt İşine girmek istiyorum Tecrübeli bilen arkadaşlar yardımınızı bekliyorum</strong></p><p></p><p>Bir de şu büyükbaş küçükbaş hayvancılığı yapıcaksanız maddi durumunuz iyi olmsaı gerekir Arsamı satarsınız artık kirada eviniz mi var onu mu satarsınız veya maddi durumunuz gerçekten bu dediklerimi uygulayacak kadar ve şu tavsiyelerimi vericek kadar uygunsa Ve de en önemlisi bu maddiyatı Kaybetseniz bile size koymayacak ise hiç durmayın..</p><p></p><p>A,B,C BU 3 Seçenek En önemlileri C Sistem.</p><p></p><p>A, HAYVAN VE UYGUN YER ALIMI</p><p></p><p>B-AÇIK SİSTEM UYGUN BARINAKLAR </p><p></p><p>C-KONFOR VE RAHATLIK İÇİN SİSTEM..</p><p></p><p></p><p>Uygun arsa bulunup hava koşulları araştırılıp uygun bir arsa alınır kaç hayvan düşünülüyorsa..</p><p></p><p>Barınakta bulunması gereknler</p><p></p><p>Yarı açık sistem olursa daha rahat bir çalışma ve hayvan sağlıı açısındanda iyi olucaktır</p><p>*Gübre sıyırıcı sistem hayvanların daha temiz ve rahat ve kişi için daha iyi bir çalışma olucaktır </p><p>*Duraklar yataklar yapımı eğimi çok önemli Gebe hayvanlar için ayrı bölümler Buzağılar İçin ayrı bölümler..</p><p>*Traktör olması karma makinanın olması kişiyi ve hayvanın yiyeceği açısından önem taşımaktadır.</p><p>*Süt sağım ünitelerinin bulunması süt kazanının bulunması Süt sağlıyı açısından büyük önem taşır.</p><p>*Serinletici Su buharlı püskürtme sistemi olursa sıcaklardan hayvan daha iyi korunacaktır ve süt verimi açısından en büyük önemli faktördür Ayrıca Seyrek ayriyetten Fan takılması daha da güzel olucaktır.</p><p>*Gübre Çukurları sıyırıcı sistemler için şart dır hayvan idrarları içinde aynı zamanda gübre çukuruna giden yer yer demir örgülü çukurlar yapılabilir.</p><p>* Hayvan kaşıyıcı sistemler makinalar Suluk sistemleri yem yeme sistemleri en iyi şekilde yapılması gerekmektedir.</p><p>*En son olarak da En önemli faktörde Saman slaj yonca pancar gibi yemlerin En iyi kalitede ve hayvan nasıl yemesi gerekiyorsa en iyi Rasyon hazırlanıp verilmelidir..</p><p>Çalışan kısmınıda en az bir şekilde yapmanız gerekmektedir bunu sizinde sürekli başınızda olmanız gerekiyor aksi taktirde büyük sorunlar yaşarsınız..Artık sütleri satma zamanı Kolay gelsin..</p><p></p><p>Eski sistemle artık az bir hayvan alıp kötü bir ahır içinde hayvan beslemek artık bitti süt piyasası ölü..En az dediğim şekilde 50 başlık Bir hayvanlarla başlayıp ilerlenmelidir ve en az 1 yıl çiftlikte çalışırsanız daha bilgi ve tecrübe edinirsiniz </p><p>İYİ GÜNLER.Kolay gelsin..Belki bunları yapamayacaksınız ama Onlarda canlı sen nasıl bakılıyorsan onlarda öyle düşün.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bantun111, post: 971723, member: 57906"] [b]Ynt: Süt İşine girmek istiyorum Tecrübeli bilen arkadaşlar yardımınızı bekliyorum[/b] Bir de şu büyükbaş küçükbaş hayvancılığı yapıcaksanız maddi durumunuz iyi olmsaı gerekir Arsamı satarsınız artık kirada eviniz mi var onu mu satarsınız veya maddi durumunuz gerçekten bu dediklerimi uygulayacak kadar ve şu tavsiyelerimi vericek kadar uygunsa Ve de en önemlisi bu maddiyatı Kaybetseniz bile size koymayacak ise hiç durmayın.. A,B,C BU 3 Seçenek En önemlileri C Sistem. A, HAYVAN VE UYGUN YER ALIMI B-AÇIK SİSTEM UYGUN BARINAKLAR C-KONFOR VE RAHATLIK İÇİN SİSTEM.. Uygun arsa bulunup hava koşulları araştırılıp uygun bir arsa alınır kaç hayvan düşünülüyorsa.. Barınakta bulunması gereknler Yarı açık sistem olursa daha rahat bir çalışma ve hayvan sağlıı açısındanda iyi olucaktır *Gübre sıyırıcı sistem hayvanların daha temiz ve rahat ve kişi için daha iyi bir çalışma olucaktır *Duraklar yataklar yapımı eğimi çok önemli Gebe hayvanlar için ayrı bölümler Buzağılar İçin ayrı bölümler.. *Traktör olması karma makinanın olması kişiyi ve hayvanın yiyeceği açısından önem taşımaktadır. *Süt sağım ünitelerinin bulunması süt kazanının bulunması Süt sağlıyı açısından büyük önem taşır. *Serinletici Su buharlı püskürtme sistemi olursa sıcaklardan hayvan daha iyi korunacaktır ve süt verimi açısından en büyük önemli faktördür Ayrıca Seyrek ayriyetten Fan takılması daha da güzel olucaktır. *Gübre Çukurları sıyırıcı sistemler için şart dır hayvan idrarları içinde aynı zamanda gübre çukuruna giden yer yer demir örgülü çukurlar yapılabilir. * Hayvan kaşıyıcı sistemler makinalar Suluk sistemleri yem yeme sistemleri en iyi şekilde yapılması gerekmektedir. *En son olarak da En önemli faktörde Saman slaj yonca pancar gibi yemlerin En iyi kalitede ve hayvan nasıl yemesi gerekiyorsa en iyi Rasyon hazırlanıp verilmelidir.. Çalışan kısmınıda en az bir şekilde yapmanız gerekmektedir bunu sizinde sürekli başınızda olmanız gerekiyor aksi taktirde büyük sorunlar yaşarsınız..Artık sütleri satma zamanı Kolay gelsin.. Eski sistemle artık az bir hayvan alıp kötü bir ahır içinde hayvan beslemek artık bitti süt piyasası ölü..En az dediğim şekilde 50 başlık Bir hayvanlarla başlayıp ilerlenmelidir ve en az 1 yıl çiftlikte çalışırsanız daha bilgi ve tecrübe edinirsiniz İYİ GÜNLER.Kolay gelsin..Belki bunları yapamayacaksınız ama Onlarda canlı sen nasıl bakılıyorsan onlarda öyle düşün. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt İşine girmek istiyorum Tecrübeli bilen arkadaşlar yardımınızı bekliyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt