PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
SÜT İŞLEME MAKİNALARI HAKKINDA BİLGİ ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ceya023" data-source="post: 542933" data-attributes="member: 2401"><p><strong>Ynt: SÜT İŞLEME MAKİNALARI HAKKINDA BİLGİ ?</strong></p><p></p><p>verdiginiz linkte ki danışmanın yorumu :</p><p> Alıntı:</p><p>yaklaşık bir rakam vereyim. 3 ton işleyeceğini düşünecek olursak. Büyük ihtimalle bir tekne peynir çalışırsınız yani 1 ton, 1 kazan ayran çalışırsınız yani 1 ton bence 2 tonda yoğurt çalışı toplam 4 ton olsun. Ancak hiç riske girmeyelim diyorsanız, peynir ile başlamanız hata olur. En çok kar getirecek olan ayran ve yoğurt ile girmelisiniz piyasaya, daha sonra diğer ürünlere girersiniz. Zaten tereyağı yapmalısınız yoğurttan çektiğiniz kremayı değerlendirmek için. </p><p></p><p>Ben bu konuda danışmanlık hizmeti veriyorum firmalara, bu konuda hile çok lütfen sağlam insanlar ile çalışın. En güvenilen makine firması bile size arızalı makine gönderebiliyor. Genelde ikinci el makineler ile başlarsınız zaten</p><p></p><p>bir peynir teknesi 2000-2500 Tl, bir ayran kazanı çift cidarlı 8000-12000 TL arası, Çift cidarlı kazan yoğurt içinde gerekecek 2 adet daha biri pişirme kazanı biri döküm kazanı olarak. Bir 5 tonluk seperatör 10000-12000 TL, Homojenizatör kullanmam dersen almazsın başta. Vakum makinesi almam dersen süttozu ile idare edersin başta. fakat bunlarıda alırsan maliyet değişir. Yine 5 tonluk bir vakum (evaparatör) 14000-15000 TL gözden çıkar. 50 metrekarelik bir bhar kazanı bağlantıları ile beraber 30000 tl yi bulur. Birde çiftli ayran dolum makinesi 15000 TL. Soğuk havalardan daha bahsetmedim İnkübasyon odalarından bahsetmedim yani 80000-100000 TL yi bulur. Bu arada büyümeye dönük bir işletmemi olacak yoksa, bana 5 ton yeter sürekli aynı tonajı işlerim mantığıyla mı çalışacaksın o da önemli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceya023, post: 542933, member: 2401"] [b]Ynt: SÜT İŞLEME MAKİNALARI HAKKINDA BİLGİ ?[/b] verdiginiz linkte ki danışmanın yorumu : Alıntı: yaklaşık bir rakam vereyim. 3 ton işleyeceğini düşünecek olursak. Büyük ihtimalle bir tekne peynir çalışırsınız yani 1 ton, 1 kazan ayran çalışırsınız yani 1 ton bence 2 tonda yoğurt çalışı toplam 4 ton olsun. Ancak hiç riske girmeyelim diyorsanız, peynir ile başlamanız hata olur. En çok kar getirecek olan ayran ve yoğurt ile girmelisiniz piyasaya, daha sonra diğer ürünlere girersiniz. Zaten tereyağı yapmalısınız yoğurttan çektiğiniz kremayı değerlendirmek için. Ben bu konuda danışmanlık hizmeti veriyorum firmalara, bu konuda hile çok lütfen sağlam insanlar ile çalışın. En güvenilen makine firması bile size arızalı makine gönderebiliyor. Genelde ikinci el makineler ile başlarsınız zaten bir peynir teknesi 2000-2500 Tl, bir ayran kazanı çift cidarlı 8000-12000 TL arası, Çift cidarlı kazan yoğurt içinde gerekecek 2 adet daha biri pişirme kazanı biri döküm kazanı olarak. Bir 5 tonluk seperatör 10000-12000 TL, Homojenizatör kullanmam dersen almazsın başta. Vakum makinesi almam dersen süttozu ile idare edersin başta. fakat bunlarıda alırsan maliyet değişir. Yine 5 tonluk bir vakum (evaparatör) 14000-15000 TL gözden çıkar. 50 metrekarelik bir bhar kazanı bağlantıları ile beraber 30000 tl yi bulur. Birde çiftli ayran dolum makinesi 15000 TL. Soğuk havalardan daha bahsetmedim İnkübasyon odalarından bahsetmedim yani 80000-100000 TL yi bulur. Bu arada büyümeye dönük bir işletmemi olacak yoksa, bana 5 ton yeter sürekli aynı tonajı işlerim mantığıyla mı çalışacaksın o da önemli. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
SÜT İŞLEME MAKİNALARI HAKKINDA BİLGİ ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt