PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Süt Kalitesinin Buzağı Gelişimine Etkisi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 1007275" data-attributes="member: 48547"><p>Eşref Şekerli Bey'e aynı soruyu sordum. </p><p></p><p>Aldığım cevap;</p><p></p><p>"Aynen öyle yağ ve protein yüksek olursa daha çok canlı ağırlık kazanır ancak bu buzağıların ishal olmasına da sebep olabilir </p><p>Kontrollü verilmeli miktarı iyi ayarlanmalı </p><p>Besiye alınacak buzağılar için iyi olur"</p><p></p><p>Holstein'in aslında et yönünden verimsiz veya kısa süreli besiye uygun olmaması gibi algıların oluşmasındaki asıl sebep, süt kalitesi sanırım. Belki de ineklerin nazik, dayanıksız olmasının sebebi de bu olabilir. </p><p></p><p>İmkanım olursa aynı yaşta, aynı dönemde alacağım holstein ve farklı ırktaki bir erkek buzağıyı farklı bir inek altında deneyeceğim. Gelişimlerini inceleyeceğim. Bu sayede besi için pek tercih edilmeyen ve belki de daha ucuza satılan erkek holstein buzağıları besilik değerlendirebiliriz. Tabi anaçlı besicilikten bahsediyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 1007275, member: 48547"] Eşref Şekerli Bey'e aynı soruyu sordum. Aldığım cevap; "Aynen öyle yağ ve protein yüksek olursa daha çok canlı ağırlık kazanır ancak bu buzağıların ishal olmasına da sebep olabilir Kontrollü verilmeli miktarı iyi ayarlanmalı Besiye alınacak buzağılar için iyi olur" Holstein'in aslında et yönünden verimsiz veya kısa süreli besiye uygun olmaması gibi algıların oluşmasındaki asıl sebep, süt kalitesi sanırım. Belki de ineklerin nazik, dayanıksız olmasının sebebi de bu olabilir. İmkanım olursa aynı yaşta, aynı dönemde alacağım holstein ve farklı ırktaki bir erkek buzağıyı farklı bir inek altında deneyeceğim. Gelişimlerini inceleyeceğim. Bu sayede besi için pek tercih edilmeyen ve belki de daha ucuza satılan erkek holstein buzağıları besilik değerlendirebiliriz. Tabi anaçlı besicilikten bahsediyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Süt Kalitesinin Buzağı Gelişimine Etkisi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt