PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Süt Kalitesinin Buzağı Gelişimine Etkisi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 1007309" data-attributes="member: 25443"><p>Bende biberon ile süt veriyorum buzağılara </p><p></p><p>İlk 15 gün mutlaka annesinin sütünü soğutmadan sıcak sıcak burası çok önemli , et ırkı sütü az olan hayvanların sütü az ama daha yoğun ve kaliteli , hosteinlerin sütü daha ince değerleri düşük ama doğumundan itibaren buzağıların önünde buzağı başlangıç yemi bulundurmak bu açıdan çok önemli bir çok yönden açığı kapatıyor buzağı başlangıç yemi ishallere karşıda tedbirli oluyor başlangıç yemi </p><p></p><p>İlk iki ay ishale dikkat etmeliyiz sütte değişiklik yaparsak ishal beklemeliyiz ve ishale karşı mutlaka hazırda ilacımız olmalı </p><p></p><p>Bir kaç gün önce kestirdiğim hostein dana biri 12 aylık 295 kg karkas yağsız kesim geldi beni çok sevindirdi iki ay anne sütü buzağı başlangıç yemi ile daha sonra besi miks tarımkredi yemi ile arpa ezmesi serbest yemleme yiyebildiği kadar biraz da kuru ot yarı açık besi bölmede salma , bakım böyle</p><p></p><p>Hosteinlerin boyu yüksek oluyor hepsinden ama ince zayıf yapılı et tutuncada süper</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 1007309, member: 25443"] Bende biberon ile süt veriyorum buzağılara İlk 15 gün mutlaka annesinin sütünü soğutmadan sıcak sıcak burası çok önemli , et ırkı sütü az olan hayvanların sütü az ama daha yoğun ve kaliteli , hosteinlerin sütü daha ince değerleri düşük ama doğumundan itibaren buzağıların önünde buzağı başlangıç yemi bulundurmak bu açıdan çok önemli bir çok yönden açığı kapatıyor buzağı başlangıç yemi ishallere karşıda tedbirli oluyor başlangıç yemi İlk iki ay ishale dikkat etmeliyiz sütte değişiklik yaparsak ishal beklemeliyiz ve ishale karşı mutlaka hazırda ilacımız olmalı Bir kaç gün önce kestirdiğim hostein dana biri 12 aylık 295 kg karkas yağsız kesim geldi beni çok sevindirdi iki ay anne sütü buzağı başlangıç yemi ile daha sonra besi miks tarımkredi yemi ile arpa ezmesi serbest yemleme yiyebildiği kadar biraz da kuru ot yarı açık besi bölmede salma , bakım böyle Hosteinlerin boyu yüksek oluyor hepsinden ama ince zayıf yapılı et tutuncada süper [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Süt Kalitesinin Buzağı Gelişimine Etkisi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt