PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
süt satışı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sagalassos" data-source="post: 956894" data-attributes="member: 55193"><p><strong>Ynt: süt satışı</strong></p><p></p><p> Yasak arkadaşlar, bizlerinde çok dikkatli olması gerekir. Tüberküloz veya bruselloz testlerine pozitif reaksiyon göstermeyen ve bu hastalıkların herhangi bir belirtisini taşımayan ineklerin sütleri , ve de ancak ve ancak sağıldıktan hemen sonra en az +8 dereceye soğutulmalıdır. İneğin göğsünden sağılan süt yaklaşık 20-25 derece sıcaklık içerir. Bu süt +8 derecede muhafaza altına alınmak kaydıyla içeriğinde en fazla 300.000 koloni bulunmalıdır. Yani diğer adı bakteri, başka tabirle mikropcuk. süt sağıldığında zaten içinde 100.000 bakteri barındırır. Eğer hemen soğutulmazsa bu miktar 1 saat sonra 1 milyona çıkar, 2 nci saatte 3 milyona çıkar. Hele hele inek hasta ve antibiyotik kullanılmışsa, zaten bu sütü toplayıcılar almaz, kime satılır, tabi ki biz vatandaşlara, sonra ne olur, sütü içen çocuklarınızın bağışıklık sistemi zarar görür. Zırt pırt hasta olur, antibiyotik kullansa bile etki etmez. Onun içindir ki bu aldığınız sütler nasıldır, kaç saatliktir, içinde ne barındırıyor bilemezsiniz. Dikkat etmemiz... bildiğimiz bir üreticiden almamız çok önemli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sagalassos, post: 956894, member: 55193"] [b]Ynt: süt satışı[/b] Yasak arkadaşlar, bizlerinde çok dikkatli olması gerekir. Tüberküloz veya bruselloz testlerine pozitif reaksiyon göstermeyen ve bu hastalıkların herhangi bir belirtisini taşımayan ineklerin sütleri , ve de ancak ve ancak sağıldıktan hemen sonra en az +8 dereceye soğutulmalıdır. İneğin göğsünden sağılan süt yaklaşık 20-25 derece sıcaklık içerir. Bu süt +8 derecede muhafaza altına alınmak kaydıyla içeriğinde en fazla 300.000 koloni bulunmalıdır. Yani diğer adı bakteri, başka tabirle mikropcuk. süt sağıldığında zaten içinde 100.000 bakteri barındırır. Eğer hemen soğutulmazsa bu miktar 1 saat sonra 1 milyona çıkar, 2 nci saatte 3 milyona çıkar. Hele hele inek hasta ve antibiyotik kullanılmışsa, zaten bu sütü toplayıcılar almaz, kime satılır, tabi ki biz vatandaşlara, sonra ne olur, sütü içen çocuklarınızın bağışıklık sistemi zarar görür. Zırt pırt hasta olur, antibiyotik kullansa bile etki etmez. Onun içindir ki bu aldığınız sütler nasıldır, kaç saatliktir, içinde ne barındırıyor bilemezsiniz. Dikkat etmemiz... bildiğimiz bir üreticiden almamız çok önemli. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
süt satışı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt