PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt Sığırcılığında Doğru Irk Holstein mı, Simental mi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kandemir_06" data-source="post: 1226775" data-attributes="member: 77697"><p>Abi ben o programlarin nerdeyse hepsini izledim bu isi cok arastirdim. O esref sekerlinin silinmis programini da biliyorum. Bu işte şu iyidir bu iyidir demek yanlış. Kime ne uygunsa o kisi o işi yapacak. Simentali kötüleyenlere bak şimdi hep bursa-balıkesir civarı. Bu insanlar süt sanayisine yakın ve sütünü iyi paraya pazarlayabiliyor. O yüzden hep holsteini tutmuşlar. Sütünü su fiyatına satan yerler icin de simental uygun çünkü holstein alsa sütten zaten kazanamayacak bakımı da birazcık daha zor simentale göre yavrusuda para etmiyor napsın holsteini adam simentali alır sütü de yemini karsilar ve az bi para kazandirir senede bir iyi para eden bi yavru alır disisi para ediyor erkegi desen beside 16 17 ayda 400 kg karkasa varıyor karkas kesim 27 28 tl olmus allah bereket versin. Yani bu is sütün satış fiyatı ile doğrudan iliskili. Kim nerede hayvancilik yapacaksa oraya göre hareket etmeli. Mesela adamın çok zengin bir merası vardır yılın yarısından fazla yemlemeden inek bakabilecektir o adam angus alır hiç sağım isciligiyle ugrasmadan 1 simental zahmetiyle 3 angus bakar. Herkesin isi farklı. Ben bâlâ da bir ciftlik ziyaretinde bulundum büyük bir isletmeydi gunluk verilen sut 15 tondan asagi degildi ta eskişehirden pınar süt almaya geliyordu süt de çok hijyenik ortamda sagılıyordu ben konu acmistim okuduysaniz gormussunuzdur. Onlar sütü iyi paraya satabildikleri icin holsteini seviyorlar. Onlarda simental de montofon da holstein de var ama tamamen holstein yapacaklarmis cunku sutu guzel paraya satiyor adam simentali napsin alıyor günde 34 kilo sut holsteinden 1.53 den satar keyfine bakar. Ama 1 tl ye sut satacagina simental alsın kesif yemi az versin süt sadece yem karsilayacak+buzagiya bakacak olsun yeter. Her hayvanin bi yeri bi ortamı var. Bugün kars yöresine en uygunu angustur süt sanayisinin olduğu aksaray bursa balıkesir eskişehir gibi yerlerde holstein iyidir gibi gibi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kandemir_06, post: 1226775, member: 77697"] Abi ben o programlarin nerdeyse hepsini izledim bu isi cok arastirdim. O esref sekerlinin silinmis programini da biliyorum. Bu işte şu iyidir bu iyidir demek yanlış. Kime ne uygunsa o kisi o işi yapacak. Simentali kötüleyenlere bak şimdi hep bursa-balıkesir civarı. Bu insanlar süt sanayisine yakın ve sütünü iyi paraya pazarlayabiliyor. O yüzden hep holsteini tutmuşlar. Sütünü su fiyatına satan yerler icin de simental uygun çünkü holstein alsa sütten zaten kazanamayacak bakımı da birazcık daha zor simentale göre yavrusuda para etmiyor napsın holsteini adam simentali alır sütü de yemini karsilar ve az bi para kazandirir senede bir iyi para eden bi yavru alır disisi para ediyor erkegi desen beside 16 17 ayda 400 kg karkasa varıyor karkas kesim 27 28 tl olmus allah bereket versin. Yani bu is sütün satış fiyatı ile doğrudan iliskili. Kim nerede hayvancilik yapacaksa oraya göre hareket etmeli. Mesela adamın çok zengin bir merası vardır yılın yarısından fazla yemlemeden inek bakabilecektir o adam angus alır hiç sağım isciligiyle ugrasmadan 1 simental zahmetiyle 3 angus bakar. Herkesin isi farklı. Ben bâlâ da bir ciftlik ziyaretinde bulundum büyük bir isletmeydi gunluk verilen sut 15 tondan asagi degildi ta eskişehirden pınar süt almaya geliyordu süt de çok hijyenik ortamda sagılıyordu ben konu acmistim okuduysaniz gormussunuzdur. Onlar sütü iyi paraya satabildikleri icin holsteini seviyorlar. Onlarda simental de montofon da holstein de var ama tamamen holstein yapacaklarmis cunku sutu guzel paraya satiyor adam simentali napsin alıyor günde 34 kilo sut holsteinden 1.53 den satar keyfine bakar. Ama 1 tl ye sut satacagina simental alsın kesif yemi az versin süt sadece yem karsilayacak+buzagiya bakacak olsun yeter. Her hayvanin bi yeri bi ortamı var. Bugün kars yöresine en uygunu angustur süt sanayisinin olduğu aksaray bursa balıkesir eskişehir gibi yerlerde holstein iyidir gibi gibi [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt Sığırcılığında Doğru Irk Holstein mı, Simental mi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt