PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
SÜT SIĞIRCILIĞINDA İFLAS ETME TEKNİKLERİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="stulu" data-source="post: 941535" data-attributes="member: 20378"><p><strong>Ynt: SÜT SIĞIRCILIĞINDA İFLAS ETME TEKNİKLERİ</strong></p><p></p><p>Ben 2009 yılında 10 başlık sıfır faizli kredi için başvurdum. Kredi çıktı ama kefil işi canımı sıktı. Birkaç mesele daha olunca yatırım yapmaktan vazgeçtim. Ailem bu işi yapıyor. 2013 yılında 5000 liraya 3 düve aldım. Ailem bakıyor. Geçen sene biri düşük yaptı 2 dişi buzağım oldu. Bu sene nasip olursa 3 ineğim ve 2 düvem ve 3 buzağım olacak. Bu sene 3 inek almayı planlıyorum. Onlarıda ablama vereceğim. Bu şekilde 20 sağılır ineğe ulaştığımda kendi işletmemi kuracağım. Benim bu işteki avantajım ailemin bu işi yapması ve benim inekten maddi beklentim olmaması. Biz İzmir ' de bu işi yapıyoruz. Arazilerimiz kısıtlı. Sadece slajını karşılayabiliyoruz. Diğer herşeyi dışardan satın alıyoruz. Çok kazanmıyoruz ama kimseye muhtaç olmuyoruz. Hiç harçlıksız kalmayız. 20 kadar tavuğumuz var kışın ayda 200 liralık yumurta satıyoruz. Süt, yoğurt, yumurta, tereyağ ' a para vermiyoruz, sebze meyvenin çoğu bahçeden. Sıkışırsak erkek buzağıyı satıyoruz. Bir şekilde ihtiyacımızı karşılıyoruz.</p><p>Hayvancılıktan para kazanılır ve her zaman kazandırır. 40 yıldır hayvanın içinde olan biri olarak söylüyorum. Ama forumda hesap makinesi ile hesap yapanların hesapladığı parayı kazandırmaz. Eğer aylık hayvancılık harici en az 15 000 lira net geliri olmayan birisinin kredi çekerek sıfırdan hayvancılığa girerse kesin iflas eder. Bir inek en kötü şartta kenisini ve buzağısını besler. Şartlar iyi olursa sahibinin ihtiyaçlarının onda birinide karşılar. Ama iş kredi taksidi öedemeye gelince onu yapamaz. Taksit ödemesi geldiğinde buzağıları yemeye başlarsın. Zaman gelir sattığın süt aldığın fabrika yemini karşılamaz. O zaman hayvana destek olman lazım. Yinede söylüyorum sıfırdan bu işe başlayacak kişi aylık 15 000 lira aylık geliri yada nakit 500.000 lirası yoksa her zaman batmaya mahkumdur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="stulu, post: 941535, member: 20378"] [b]Ynt: SÜT SIĞIRCILIĞINDA İFLAS ETME TEKNİKLERİ[/b] Ben 2009 yılında 10 başlık sıfır faizli kredi için başvurdum. Kredi çıktı ama kefil işi canımı sıktı. Birkaç mesele daha olunca yatırım yapmaktan vazgeçtim. Ailem bu işi yapıyor. 2013 yılında 5000 liraya 3 düve aldım. Ailem bakıyor. Geçen sene biri düşük yaptı 2 dişi buzağım oldu. Bu sene nasip olursa 3 ineğim ve 2 düvem ve 3 buzağım olacak. Bu sene 3 inek almayı planlıyorum. Onlarıda ablama vereceğim. Bu şekilde 20 sağılır ineğe ulaştığımda kendi işletmemi kuracağım. Benim bu işteki avantajım ailemin bu işi yapması ve benim inekten maddi beklentim olmaması. Biz İzmir ' de bu işi yapıyoruz. Arazilerimiz kısıtlı. Sadece slajını karşılayabiliyoruz. Diğer herşeyi dışardan satın alıyoruz. Çok kazanmıyoruz ama kimseye muhtaç olmuyoruz. Hiç harçlıksız kalmayız. 20 kadar tavuğumuz var kışın ayda 200 liralık yumurta satıyoruz. Süt, yoğurt, yumurta, tereyağ ' a para vermiyoruz, sebze meyvenin çoğu bahçeden. Sıkışırsak erkek buzağıyı satıyoruz. Bir şekilde ihtiyacımızı karşılıyoruz. Hayvancılıktan para kazanılır ve her zaman kazandırır. 40 yıldır hayvanın içinde olan biri olarak söylüyorum. Ama forumda hesap makinesi ile hesap yapanların hesapladığı parayı kazandırmaz. Eğer aylık hayvancılık harici en az 15 000 lira net geliri olmayan birisinin kredi çekerek sıfırdan hayvancılığa girerse kesin iflas eder. Bir inek en kötü şartta kenisini ve buzağısını besler. Şartlar iyi olursa sahibinin ihtiyaçlarının onda birinide karşılar. Ama iş kredi taksidi öedemeye gelince onu yapamaz. Taksit ödemesi geldiğinde buzağıları yemeye başlarsın. Zaman gelir sattığın süt aldığın fabrika yemini karşılamaz. O zaman hayvana destek olman lazım. Yinede söylüyorum sıfırdan bu işe başlayacak kişi aylık 15 000 lira aylık geliri yada nakit 500.000 lirası yoksa her zaman batmaya mahkumdur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
SÜT SIĞIRCILIĞINDA İFLAS ETME TEKNİKLERİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt