PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt Somatik Hücre Sayımı ve Süt sığırclığında Önemi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 784980" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: Süt Somatik Hücre Sayımı ve Süt sığırclığında Önemi</strong></p><p></p><p></p><p> Gerçektende hayvancılık konusunda hayvan sağlığı konusunda bilmediğimiz çok şey var somatik hücre konusunda daha öncede epey araştırma yapmıştım ama mevcut süt içeriği daha önce analiz edilmediği için kıyaslama yapamıyordum şimdi sonuçları görünce analize bakıp değerlendirme yapabiliyorum dediğin gibi genel bir kayıp değilde sorunlu hayvnalarda kayıp vardır mutlaka,meme loblarından süt örneği alıp CMT testi yapacağım sorunlu gördüğüm sütleri analize göndermeyi düşünüyorum,işletmede aslında yaşlılık sınırında bazı hayvanlar var bunlarda somatik hücreyi artırıyor olabilir,bahsettiğim süt verimi arasındaki fark laktasyon dönemiyle alakalı,yüksek süt veren hayvanlar pik dönemde diğerleri gebeliğin 5. ayından yüksek olanlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 784980, member: 17222"] [b]Ynt: Süt Somatik Hücre Sayımı ve Süt sığırclığında Önemi[/b] Gerçektende hayvancılık konusunda hayvan sağlığı konusunda bilmediğimiz çok şey var somatik hücre konusunda daha öncede epey araştırma yapmıştım ama mevcut süt içeriği daha önce analiz edilmediği için kıyaslama yapamıyordum şimdi sonuçları görünce analize bakıp değerlendirme yapabiliyorum dediğin gibi genel bir kayıp değilde sorunlu hayvnalarda kayıp vardır mutlaka,meme loblarından süt örneği alıp CMT testi yapacağım sorunlu gördüğüm sütleri analize göndermeyi düşünüyorum,işletmede aslında yaşlılık sınırında bazı hayvanlar var bunlarda somatik hücreyi artırıyor olabilir,bahsettiğim süt verimi arasındaki fark laktasyon dönemiyle alakalı,yüksek süt veren hayvanlar pik dönemde diğerleri gebeliğin 5. ayından yüksek olanlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt Somatik Hücre Sayımı ve Süt sığırclığında Önemi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt