PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt üreticileri için önemli açıklama
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 883215" data-attributes="member: 41641"><p><strong>Ynt: Süt üreticileri için önemli açıklama</strong></p><p></p><p><strong>Süt ürünlerinin üretimini arttırmak için birkaç öneri</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Haber AHS</strong></p><p><strong>October 8, 2014</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Süt ineklerinde artan verimlilik, süt fiyatlandırmasının sütün yağsız kısmı ve yağına göre değil, bileşenlerine göre yapılması gibi gelişmeler daha iyi genetik ve idari uygulamaların bir sonucudur...</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Süt ineklerinde artan verimlilik, süt fiyatlandırmasının sütün yağsız kısmı ve yağına göre değil, bileşenlerine göre yapılması gibi gelişmeler daha iyi genetik ve idari uygulamaların bir sonucudur. Bileşenlerin çoklu fiyatlandırılması, sütün bileşenlerinin farkındalığını arttırmakta ve işletme sahiplerine süt bileşenleri üretimi için, ekonomik anlamda teşvik sağlamaktadır. Bundan 10 15 yıl öncesiyle karşılaştırdığımızda günümüzde kullanılan boğaların, yavrularının genetik özelliklerini daha fazla yağ ve protein içeren süt üretebilecekleri şekilde etkilediklerini görmekteyiz. Buna ek olarak, birçok peynir üretim tesisi, süt aldıkları çiftlikleri daha yüksek bileşenlere sahip süt üretmeleri konusunda teşvik etmektedirler. Süt ürünlerinin üretimini arttırmak için her yıl daha fazla miktarda süte ihtiyaç duyulması, karbon ayak izinin azaltılması, küresel anlamda rekabetin artması için süt endüstrisinin yapması gereken birçok şey vardır.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bunlardan birkaçı şöyledir;</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1- İneğin süt verimi ile ilgili rapor hazırlanırken, süt miktarı değil sütün bileşenlerinin miktarı baz alınmalıdır. Hayvanın ekonomik değerinin göstergesi olan parametrenin raporu hazırlanmalıdır.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>2- Birçok fabrika ve işbirlikçileri süt işletmelerine, daha fazla süt üretimi yapmaları için teşvik primi verme imkanı sağlamaktadır. Bu teşvikler süt bileşenleri için kullanılmalıdır. İşletmelere sütün ekonomik değerini veren parametrenin arttırılması için teşvik verilmelidir.</strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">3- İşletmelere en az miktardaki sütte en fazla oranda bileşen barındırabilecekleri bir şekilde süt üretimi sağlamak için ekonomik teşvik verilmelidir. Dünyanın en önemli ihracatçılarından olan Yeni Zelanda, bu şekilde üretim yapmaktadır. Yeni Zelandada bileşenlerin arttırılması için teşvik verilmekte ve sütün volümünün azaltılması istenmektedir. Yeni Zelanda, sütün bileşen oranını yüksek tutarak az volümlü nasıl üretileceğini yıllar önce öğrenmiş ve uygulamaya başlamıştır. 2011- 2012 yılları boyunca, Yeni Zelandadaki sütçü ineklerin sütlerinin yağ oranı %4.99 ve toplam protein oranı %3.83 olarak hesaplanmıştır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: red">Sütün kompozisyonunun yüksek olmasına bağlı olarak, Yeni Zelandadaki toplam süt tozu üretimi, ABDdekinden 910 gram daha fazladır. Daha fazla ürün üretimi, Yeni Zelandaya rekabet anlamında önemli bir avantaj sağlamaktadır. Geçtiğimiz 12 yıl boyunca, sütçü ineklerden elde edilen sütün bileşenlerinin üretimindeki artış sütün fonksiyonel, besinsel ve ekonomik olarak faydalı olan kısmı- oldukça önemlidir. İlerisi için de en yüksek bileşen oranıyla en az miktarda süt üretiminin nasıl yapılacağıyla ilgili çalışmaların devam etmesi gerekmektedir. Böyle bir üretimin yapılması, ABDde de süt endüstrisi için randımanın, karlılığın, sürdürülebilirliğin ve rekabetin artması anlamına gelecektir.</span></strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 883215, member: 41641"] [b]Ynt: Süt üreticileri için önemli açıklama[/b] [b]Süt ürünlerinin üretimini arttırmak için birkaç öneri Haber AHS October 8, 2014 Süt ineklerinde artan verimlilik, süt fiyatlandırmasının sütün yağsız kısmı ve yağına göre değil, bileşenlerine göre yapılması gibi gelişmeler daha iyi genetik ve idari uygulamaların bir sonucudur... Süt ineklerinde artan verimlilik, süt fiyatlandırmasının sütün yağsız kısmı ve yağına göre değil, bileşenlerine göre yapılması gibi gelişmeler daha iyi genetik ve idari uygulamaların bir sonucudur. Bileşenlerin çoklu fiyatlandırılması, sütün bileşenlerinin farkındalığını arttırmakta ve işletme sahiplerine süt bileşenleri üretimi için, ekonomik anlamda teşvik sağlamaktadır. Bundan 10 15 yıl öncesiyle karşılaştırdığımızda günümüzde kullanılan boğaların, yavrularının genetik özelliklerini daha fazla yağ ve protein içeren süt üretebilecekleri şekilde etkilediklerini görmekteyiz. Buna ek olarak, birçok peynir üretim tesisi, süt aldıkları çiftlikleri daha yüksek bileşenlere sahip süt üretmeleri konusunda teşvik etmektedirler. Süt ürünlerinin üretimini arttırmak için her yıl daha fazla miktarda süte ihtiyaç duyulması, karbon ayak izinin azaltılması, küresel anlamda rekabetin artması için süt endüstrisinin yapması gereken birçok şey vardır. Bunlardan birkaçı şöyledir; 1- İneğin süt verimi ile ilgili rapor hazırlanırken, süt miktarı değil sütün bileşenlerinin miktarı baz alınmalıdır. Hayvanın ekonomik değerinin göstergesi olan parametrenin raporu hazırlanmalıdır. 2- Birçok fabrika ve işbirlikçileri süt işletmelerine, daha fazla süt üretimi yapmaları için teşvik primi verme imkanı sağlamaktadır. Bu teşvikler süt bileşenleri için kullanılmalıdır. İşletmelere sütün ekonomik değerini veren parametrenin arttırılması için teşvik verilmelidir. [color=blue] 3- İşletmelere en az miktardaki sütte en fazla oranda bileşen barındırabilecekleri bir şekilde süt üretimi sağlamak için ekonomik teşvik verilmelidir. Dünyanın en önemli ihracatçılarından olan Yeni Zelanda, bu şekilde üretim yapmaktadır. Yeni Zelandada bileşenlerin arttırılması için teşvik verilmekte ve sütün volümünün azaltılması istenmektedir. Yeni Zelanda, sütün bileşen oranını yüksek tutarak az volümlü nasıl üretileceğini yıllar önce öğrenmiş ve uygulamaya başlamıştır. 2011- 2012 yılları boyunca, Yeni Zelandadaki sütçü ineklerin sütlerinin yağ oranı %4.99 ve toplam protein oranı %3.83 olarak hesaplanmıştır. [/color] [color=red]Sütün kompozisyonunun yüksek olmasına bağlı olarak, Yeni Zelandadaki toplam süt tozu üretimi, ABDdekinden 910 gram daha fazladır. Daha fazla ürün üretimi, Yeni Zelandaya rekabet anlamında önemli bir avantaj sağlamaktadır. Geçtiğimiz 12 yıl boyunca, sütçü ineklerden elde edilen sütün bileşenlerinin üretimindeki artış sütün fonksiyonel, besinsel ve ekonomik olarak faydalı olan kısmı- oldukça önemlidir. İlerisi için de en yüksek bileşen oranıyla en az miktarda süt üretiminin nasıl yapılacağıyla ilgili çalışmaların devam etmesi gerekmektedir. Böyle bir üretimin yapılması, ABDde de süt endüstrisi için randımanın, karlılığın, sürdürülebilirliğin ve rekabetin artması anlamına gelecektir.[/color] [/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Süt üreticileri için önemli açıklama
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt