PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
SÜT VE BESİ ÇİFTİĞİ - ARANIZA KATILIYORUM
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="vasago" data-source="post: 891369" data-attributes="member: 53757"><p><strong>Ynt: SÜT VE BESİ ÇİFTİĞİ - ARANIZA KATILIYORUM</strong></p><p></p><p>Öncelikle şimdiden hayırlı olsun. Nacizhane bir kaç önerim olacak.</p><p></p><p>1- Kiralık ahır düşünüyorsanız işletmeyi bu işi modern yöntemlerle yapmakta olan birisine gösterin ve işletmenin eksiklerinin bir listesini çıkartın. İşin içinde olmayınca bilinemiyecek eksikler ilerde veriminizi etkileyebilir ve tahmin etmediğiniz masraflar açabilir.</p><p></p><p>2- Ahıra hayvan koymadan önce mutlaka gerekli dezenfeksiyon işlemlerini yapın veya yaptırın, aman boşver demeyin en kral hayvanları alsanız bile ahırda önceden hastalıklı hayvan bulunmuşsa Allah korusun bütün sürü etkilenir. </p><p></p><p>3- Besiyi ciddi şekilde düşünüyorsanız kombine simental tercih edin, hem besi performansı daha çok daha iyi hem süt kalitesi daha yüksek hemde tank gibi hayvanlardır holştayn gibi nazik olmazlar.</p><p></p><p>4- İşin başında bulunmak çok önemli. Normal zamanda işlerin ucundan tutmasanız bile gerektiğinde sağıma girip, gübreye bulanmayı göze almanız gerekecektir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="vasago, post: 891369, member: 53757"] [b]Ynt: SÜT VE BESİ ÇİFTİĞİ - ARANIZA KATILIYORUM[/b] Öncelikle şimdiden hayırlı olsun. Nacizhane bir kaç önerim olacak. 1- Kiralık ahır düşünüyorsanız işletmeyi bu işi modern yöntemlerle yapmakta olan birisine gösterin ve işletmenin eksiklerinin bir listesini çıkartın. İşin içinde olmayınca bilinemiyecek eksikler ilerde veriminizi etkileyebilir ve tahmin etmediğiniz masraflar açabilir. 2- Ahıra hayvan koymadan önce mutlaka gerekli dezenfeksiyon işlemlerini yapın veya yaptırın, aman boşver demeyin en kral hayvanları alsanız bile ahırda önceden hastalıklı hayvan bulunmuşsa Allah korusun bütün sürü etkilenir. 3- Besiyi ciddi şekilde düşünüyorsanız kombine simental tercih edin, hem besi performansı daha çok daha iyi hem süt kalitesi daha yüksek hemde tank gibi hayvanlardır holştayn gibi nazik olmazlar. 4- İşin başında bulunmak çok önemli. Normal zamanda işlerin ucundan tutmasanız bile gerektiğinde sağıma girip, gübreye bulanmayı göze almanız gerekecektir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
SÜT VE BESİ ÇİFTİĞİ - ARANIZA KATILIYORUM
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt