PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
SÜT VE BESİ İŞLETMELERİNİZDE EN ÇOK KARŞILAŞTIĞINIZ SAĞLIK SORUNLARI NELERDİR?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 576786" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: SÜT VE BESİ İŞLETMELERİNİZDE EN ÇOK KARŞILAŞTIĞINIZ SAĞLIK SORUNLARI NELERDİR?</strong></p><p></p><p>Süt inekçiliğinde; mastitis, tırnak yarası... gibi sorunları inekleri salma bırakarak bayağı bitirdim sadece sağarken bağlıyorum. 28 dönüm yerde etrafı dikenli tel salma inekler ve düveler beğendikleri yerde yatıyorlar hava durumuna göre rüzgarda ya da kuytuda daha temiz hijyen sorunu azalıyor. 7x30 m üç tarafı kapalı üzeri kiremit yerleri var, sadece çok sıcakta ya da çok soğukta giriyorlar altına, su önleri de devamlı bulunuyor, su önemli küçükte de büyükte de devamlı bulunmalı! Hatta içilmeyince değiştirilmeli. Döl tutma sorunununa gelince meracılık yapıyor idik, eskiden ilkbaharda toplu doğuruyorlardı inekler, tabi fenni yem yok ya da az. En iyi beslendiği döneme denk getirmiş yüce Allah şimdi fenni yemler bunu değiştirdi yemde istikrarlı olunmalı, azalma çoğalma olmamalı ya da değişiklik; devamlı hayvan en iyi beslendiği döneme ayarlıyor doğumunu. Koyun da öyle 5 ayda doğuruyor, ilkbahar sonbahar bazen yılda iki defa! 8 aydan küçük buzağıları bölmede tutuyorum gölgesi ve kuytusu olan su, ot ve yem devamlı var önlerinde. Bu şekilde istifade ettim! Küçüklerde de besi yok zaten ekonomik krizlerden yedik besiciliği şimdi sıra ineklerde, ekonomi yönetiminde dikkatli olun!</p><p> Modern işletme kursaydım; bugün, aynı bölmede; kapalı ve açık yemlik sıyırıcı yatak, içeride dışarıda gezinti alanı olanı tercih ederdim. Hayvanlar toprağa da basmalı, güneş de görmeli!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 576786, member: 25443"] [b]Ynt: SÜT VE BESİ İŞLETMELERİNİZDE EN ÇOK KARŞILAŞTIĞINIZ SAĞLIK SORUNLARI NELERDİR?[/b] Süt inekçiliğinde; mastitis, tırnak yarası... gibi sorunları inekleri salma bırakarak bayağı bitirdim sadece sağarken bağlıyorum. 28 dönüm yerde etrafı dikenli tel salma inekler ve düveler beğendikleri yerde yatıyorlar hava durumuna göre rüzgarda ya da kuytuda daha temiz hijyen sorunu azalıyor. 7x30 m üç tarafı kapalı üzeri kiremit yerleri var, sadece çok sıcakta ya da çok soğukta giriyorlar altına, su önleri de devamlı bulunuyor, su önemli küçükte de büyükte de devamlı bulunmalı! Hatta içilmeyince değiştirilmeli. Döl tutma sorunununa gelince meracılık yapıyor idik, eskiden ilkbaharda toplu doğuruyorlardı inekler, tabi fenni yem yok ya da az. En iyi beslendiği döneme denk getirmiş yüce Allah şimdi fenni yemler bunu değiştirdi yemde istikrarlı olunmalı, azalma çoğalma olmamalı ya da değişiklik; devamlı hayvan en iyi beslendiği döneme ayarlıyor doğumunu. Koyun da öyle 5 ayda doğuruyor, ilkbahar sonbahar bazen yılda iki defa! 8 aydan küçük buzağıları bölmede tutuyorum gölgesi ve kuytusu olan su, ot ve yem devamlı var önlerinde. Bu şekilde istifade ettim! Küçüklerde de besi yok zaten ekonomik krizlerden yedik besiciliği şimdi sıra ineklerde, ekonomi yönetiminde dikkatli olun! Modern işletme kursaydım; bugün, aynı bölmede; kapalı ve açık yemlik sıyırıcı yatak, içeride dışarıda gezinti alanı olanı tercih ederdim. Hayvanlar toprağa da basmalı, güneş de görmeli! [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
SÜT VE BESİ İŞLETMELERİNİZDE EN ÇOK KARŞILAŞTIĞINIZ SAĞLIK SORUNLARI NELERDİR?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt